Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 8

Recenze (104)

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super (4*). Problém dvojky nie je ani tak v tom, že to vlastne vôbec nie je dvojka (žiadny vlak, žiadny návrat preživších postáv), ale najmä v tom, že má hrozne nudný a nezáživný príbeh plný klišé momentov, divné postavy a desiatky minút, počas ktorých sa nič zaujímavé nedeje, iba sa nachádzame v spoločnosti postáv, ktoré nám nič nehovoria. Keď sa konečne rozbehne akcia, tak je to po technickej stránke fajn, ale žiadny zázrak (a občas príliš trikové a autíčka sa správajú ako v nerealistickej počítačovej hre). Škoda, že vlak nevymenili za autovú kolónu. Takto síce autá hrajú relatívne dôležitú rolu, ale nie až takú dôležitú, ako mohli. A ako mali. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání naprosté tragédie jsem dostal vcelku průměrnou podívanou, kterou nehodlám srovnávat s Vlakem do Pusanu. Kdyby se film zkrátil alespoň na devadesát minut, hodnotil bych možná i výše. Při pohledu na Carmageddon jsem zamáčkl nostalgickou slzu a bavil se jako tenkrát u počítače, protože i když automobilové honičky byly z větší části pixelové a z ranku sci-fi, potěšily mě. Jasně, v kině by to možná vizuálně taková krása nebyla, což však nevím. Na raketové zombie, rychlejší než živí, jsem si už zvykl, potěšily mě jako v předchozím filmu ty sypající se hordy nemrtvých. Škoda zbytečných užvaněných scén o ničem a patetického natahovaného konce. Samozřejmě se nabízelo řádné gore v přímém záběru, ale budiž. A potěšilo, že ne všechny postavy se dožily šťastného konce.... ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit nízkým hodnocením. Peninsula sice není žádný zázrak, ale i tak je to vcelku povedená a zábavná zombie řežba, která netrpí nedostatkem zajímavých postav a povedených nápadů. Jejím hlavním problémem je prostě jen to, že je to jakýsi sequel Vlaku do Pusanu, který měl nesmírně originální námět. Lidé proto možná čekali, že jeho pokračování opět přijde s nějakou ojedinělou inovací, která se bude od klasických zombie filmů odlišovat. V případě Peninsuly tomu tak opravdu není. Její děj je vlastně vcelku dost všední, přičemž kdo viděl alespoň pár zombie filmů, nenajde zde asi nic moc nového. I přes nedostatek originality oproti předchozímu snímku se na to ale dobře kouká, děj má dobré tempo, netáhne se, plus první třetina je vlastně dost dobrá. Je možná škoda, že tvůrci si víc nepohráli se vztahy mezi hlavními hrdiny, což dobře fungovalo právě v předešlém díle. Ve výsledku zábavná (byť nepřípiš originální) podívaná. Lepší 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla hodně zábavná zombie vybíjená,která velmi příjemně překvapila.Dvojka je ale bohužel z jiného těsta,které zrovna dvakrát dobře nenakynulo.Atmosféra jedničky je v trapu,příběh je poměrně stupidní - jakkoliv je to taková to zombie klasika - a co je nejhorší,díky skoro dvouhodinové stopáži je ze začátku vše zdlouhavé a nudné.Moc tomu nepomáhají ani extrémně laciné efekty,který by diváka neoslovily ani před deseti lety,natožpak v dnešní době.Nečekal sem sice moc,ale i tak je to zklamání...40% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výtvarně pěkné, ale potvrzuje se pravidlo, že dvojka musí být mnohem hlučnější. Příběh je bez pointy a postavy jsou méně rozvinuté než v jedničce. Příběh žene dopředu rozrušení hrdiny. Zmizely všechny emoční momenty, které tu a tam byly v jedničce. Dvouhodinová podívaná je pro nefanouška žánru moc dlouhá a snesitelné jen s popcornem v ruce. ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama