Reklama

Reklama

Recenze (2)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hm, spíše než humor hodnotím mé oblíbené prostředí. Ovšem ten konec to tedy zazdil. Jsou zde spíše nějaké slovní legrácky (Laurel neví, kde se narodil, protože byl malý na to, aby si to pamatoval) atp. Bohužel hodnotím níže, právě kvůli konci a malému počtu situačních gagů. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Laurel a Hardy řeší vraždu nebo také 10 minut strachu. Další z řady klasických L+H grotesek a zároveň skvělá parodie na žánr hororu. Když Stan zjistí, že jeho možný příbuzný zemřel a dědic dostane 3 miliony dolarů (což je podle Olivera asi dvakrát tolik než tisíc), vydá spolu s Olliem ke čtení závěti. To ale probíhá v klasickém gotickém strašidelném domě. Navíc se zjistilo, že byl Stanův příbuzný zavražděn, což vyšetřuje policista, který nikoho nepustí z domu, dokud viníka nenajde. Oba popletové dostanou na nocleh samozřejmě pokoj zavražděného a jsou neustále pronásledováni strašidly, duchy a nevysvětlitelnými jevy, které ale mají zcela vysvětlitelné příčiny. Ostatní dědicové začnou pojednou kamsi mizet. Až zbudou v celém domě jen strachem polomrtví Stan s Oliverem a dost podezřele vypadající sluhové, kteří se neustále pitvoří a chovají jako v tom nejtypičtějším hororu. Na to, jak všechno skončí, kam všichni mizejí a z koho se vyklube vrah, už se podívejte sami... ()

Reklama

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o první film, ve kterém Oliver Hardy vyřkne svou známou větu: "Here's another nice mess you've gotten me into" ("Další pěkný malér, do kterého jsi mě dostal."). Hardy jej používal k obvinění Laurela z problémů, které si sami způsobili. (Komiks)
  • Groteska If a Body Meets a Body (1945) s komickou trojicí The Three Stooges má velmi podobný děj, postavy a situace. Dokonce zde roli detektiva podobně jako tomto snímku ztvárnil americký herec Fred Kelsey. (Komiks)
  • V roce 1943 vznikl krátký animovaný film Who Killed Who? (1943) režírovaný Texem Averym, jenž si "vypůjčil" některé postavy, obrazy a situace právě z tohoto filmu. (Komiks)

Reklama

Reklama