Reklama

Reklama

Laurel a Hardy obětmi prohibice

  • USA Scram! (více)

Obsahy(1)

Během tvrdých časů hospodářské krize a prohibice jsou Stan Laurel a Oliver Hardy nemilosrdným soudcem vykázáni z města pro potulku. Do cesty se ovšem této dvojce připlete opilý řidič, který nemůže najít klíčky od svého vozu. Stan s Oliverem mu pomohou s hledáním a on je za odměnu vezme k sobě domů, neboť venku řádně prší. Brzy se však ukáže, že se nejedná o jeho dům, tudíž odejde, ale jeho dva noví přátelé, nic netušíce, zůstávají ve vile a v pyžamech, která uvnitř našli, uléhají do postele. Zde jsou nachytáni paní domu, které tvrdí, že jsou přátelé jejího muže, přičemž ji nevědomky nalévají alkohol ze džbánku, v němž měla být voda. Žena, dostávající se do dobrého rozmaru, začne s dvojicí návštěvníků tancovat, rvát se a nekontrolovatelně smát. Do této scény se navrací její muž a nastává nemilé překvapení jak pro něj, tak pro Olivera se Stanem. (cheyene)

(více)

Recenze (6)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Laurel a Hardy obětmi prohibice. Dost nemilosrdný soudce vykáže Laurela a Hardyho za potulku z města. Pomohou opilci najít klíč od auta, který mu spadl do kanálu a on je za to pozve k sobě domů. Až uvnitř zjistí, že to není jeho dům a odejde. Laurel a Hardy se už ale povalují v pyžamech v posteli. Když je potká opilcova domnělá žena, musejí ji vzkřísit a nevědomky ji opijí alkoholem z nádoby na vodu. Žena se stále hihňá, nutí je tancovat a pere se s nimi. Do chvíle, než se vrátí její manžel, tvrdý zastánce prohibice, kterému nejsou Stan a Oliver tak úplně neznámí… ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILER. Tak tato groteska se ovšem slavné dvojici opravdu povedla! Závěr v domě soudce, který na začátku Stana s Olim vykáže z města, je neskutečně zdařilý. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Na tak krátký díl docela slušná zápletka. Líbí se mi že jejich krátké grotesky jsou vždycky rozdělené na určité etapy. Tady je první u soudu, druhá venku před hotelem, třetí před domem muže co se jich ujal, čtvrtá u něj doma. Každá scéna přináší nové obrazy, nové vtipy a gagy, a často i nové postavy. Když je to každou chvíli v jiném prostředí, Laurel a Hardy využívají k jejich blbostem i různé předměty a věci odpovídající okolí. Proto to nikdy neomrzí. Velmi roztomilý krátký film. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama