Reklama

Reklama

Daman akeseo guhasoseo

  • Jižní Korea 다만 악에서 구하소서 (více)

Obsahy(1)

Zabiják Kim In-nam (Jeong-min Hwang) chce seknout s prací a přestěhovat se do Panamy. Jako poslední úkol přijme vraždu násilnického šéfa japonského gangu. Než však stihne odjet, dozví se od svého dřívějšího nadřízeného, že jeho bývalou přítelkyni v Bangkoku zavraždili a její malá dcerka Yoo-min (So-yi Park) se pohřešuje. Odlétá proto do Thajska, kde se dozvídá, že Yoo-min nejspíš unesli kvůli transplantaci orgánů. Závod s časem začíná a navíc je mu v patách zabiják Ray (Jeong-jae Lee), který touží po pomstě. (LangiJ)

(více)

Recenze (59)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Film trošku v niečom evokuje i legendárneho Leona (aj Muža v ohni), akási variácia, hlavne v určitých momentoch, nechcem veľmi spoilerovať. Záporák je dosť nepríjemný a pekne to vie v Deliver us from evil "rozjet" a hlavnému hrdinovi zavariť. /Inak, ak to ozaj takto chodí s obchodom s orgánmi, napr. v Thajsku, tak je prínosom, že film na to poukázal./ Pôvodne som myslel, že tak za poctivé štyri. Ale ten záver bol imho pomerne "kulervoucí", film je schopný si diváka dosť omotať okolo prsta, vie byť riadne dojímavý a nemohol som ísť zatiaľ pod päť. (PS To decko je setsakramentsky sympatické.) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Po delší době se ke mě dostal snímek z Koreje a akční řežba se rozjela v plné parádě. Děj kombinuje drama o únosech dětí kvůli orgánům a mísí do toho mlátičky mezi gangy a mezi tím vším se proplétá hlavní příběh nájemného vraha Kima, kterému jde po krku vyšinutý magor s přezdívkou "Řezník", jemuž Kim oddělal bratra. Obě postavy parádně zahrané, ke konci film pěkně emočně tlačí na pilu. Je to super, ale přeci jen mě v takové brutální jízdě chyběly pořádné krvavé rubanice a mordy, když už nože a mačety svištěly vzduchem. Vše je z velké většiny mimo kameru, což je velká škoda, poněvadž u tohoto žánru to bývá nezbytné, kór v případě podobně laděné korejské kinematografie. Jinak bych neváhal s plným počtem ani na vteřinu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Film s fonetickým názvem „Ťaman Akce-jóóó Gulashzepsehóóó“ je překvapivóó jen trochupoťouchlóóó a yi-nak setodostdááá! Sice kapku přeParkovaný, avšak poměrně lee-bový spektákl o tom, jaxe skoro penzionovaný nájmovrah s pevným morálním kodexem - Jenhoň-miň Wank - snaží vybrat svůj kýčovitý spermovklad z thajské orgánové banky a ve stopách od Hyundaie je mu prvotřídně slizký yak-uzák zcela bez morálních skrupulí – Jae-jseam Zmrt. Vcelku temné, solidně akční, nezvykle dobře končící a skoro bez obvyklých korejských o-pičáren, čili nezbývá, než napálit plnotučnou čtyřku a perfektní korejštinou panu režisérovi poděkovat. Tak kousatpsymidááá, Mr. Wok-chan Chei. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď Kórejským filmom vôbec nerozumiem (pretože neviem Kórejsky), tak si sem tam nejaký pustím. Tentoraz tu máme po dejovej stránke variáciu na Man from Nowhere s rozvrhnutím postáv v štýle Dobrý, zlý a škaredý. Dobrým je elitný zabiják (do tejto úlohy sa absolútne nehodiaci Hwang), ktorému unesú dcéru a tak sa ju vydá do Bankgkoku hľadať. Zlým je potetovaný bezcitný ultrazloduch (famózny Lee), ktorému zabiják zabil brata. A škaredým je transexuál (neskutočne vtipný Park), ktorý robí zabijákovi sprievodcu po Bangkoku. O dej tu ale aj tak nejde. Nejaké emócie vôbec nefungujú. Celý film stojí na akčných scénach pri ktorých sa dvaja ústrední protivníci snažia zabiť. Ale keďže jeden z nich je nezničiteľný ako Robocop a druhý ako Terminátor, tak do finálneho a od začiatku očakávaného rozuzlenia budeme musieť počkať až do záveru. Popritom v tom množstve akčných scén vykynožia kopu zloduchov, ktorí mali tú smolu, že sa do toho priplietli. Legenda hovorí, že v tom období klesla kriminalita v Bangkoku na nulu. No a čo sa týka akcie, tak je zostrihaná v zbesilom Bourneovskom štýle, čo mne vôbec nesedí. Kľudne aj 4 strihy behom jedného chvatu. Bitky ma vôbec nebavili. V tom chaotickom štýle celkom fungovali aspoň prestrelky a veľká naháňačka. Finále už ale bolo prehnané jak v Indických filmoch, ale tu to mysleli vážne. Pripadalo mi to trápne. Výsledkom je typická jednohubka tohto scenáristu a režiséra na ktorú do zajtra zabudnem, ale kvôli pár pretstrelkám a vtipnému transexuálovi to za jedno pozretie stálo. P.S: neviem prečo sú skoro všetky krvavé scény mimo záber. Už ani v tomto smere sa na úchylných aziatov nedá spoľahnúť. 6/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stylová akční jízda připomínající mnoho dříve natočeného filmového materiálu na téma hodný, zlý a malá holka. Teda třeba Bessonova Leona. Ovšem pohybujeme se na Dálném Východě,  všeho je tedy o kapku více. Krve, vystřelených střel, výbuchů, nožů, šrámů a mrtvých, těch především. Dva hlavní antihrdinové jsou jeden lepší  a charismatičtější než druhý a jediné, co mě vlastně trochu zklamalo, bylo finální zúčtování. Čekal jsem větší  a delší full contact.  Osvěžující akční podívaná, přesně za čtyři bodné rány v bříšku. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Južnej Kórei, Japonsku a predovšetkým v Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama