Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Art tu je zas a masakruje svoje obete ešte s väčšou surovosťou a sadizmom. Že je to zvrátené hovädo viem už dávno a keďže som to očakával, prekvapiť ma to nemohlo. Užíva si to ešte viac ako minule. Svoje obete teraz nemusí naháňať, ale pekne si ich nájde doma či v aute. Som trocha prekvapený, že i keď aj táto časť sa vyznačuje silnými explicitnymi scénami, tak sa tu našiel čas i na aspoň trocha rozvinutie charakterov postáv. Asi preto ma film cez dve hodiny, ale takáto striedačka mi celkom vyhovovala. Dialógové nezáživne scény sa miešali s gore šťavnatými a slušne prevedenými. Nečakal som to, že to poviem, ale tento Art ma bavil. Nehrá sa na nič, na čo nemá a v podobne ladených filmoch sa prihliada hlavne na gore stránku a tu zvládol do cela solídne. A, že pritom je trocha vaty už nikomu neublíži. Tento film a mnoho ďalších boli stvorené len za jedným účelom, trocha obohatiť hororový žáner. A tu nemôžem zabudnúť nespomenúť Hotel Inferno 2: The Cathedral of Pain, ktorý mi to tu najviac pripomínal. Nie príbehom, ale krvavostou sú si veľmi podobne. A aj keď sa dávno o originalitu nejedná, tak i takéto dielko si nájde fanúšikov. A aj keď ja k nim zatiaľ nepatrím, tretí diel môže všeličo zmeniť  A tak to vyzerá, že klaun Art bude nová hororová ikona a po tejto časti, mu to aj celkom prajem. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Art zase místo smíchu rozdává bolest. Za málo peněz hodně muziky, tady je vidět, že i když nemáte úplně velkolepý budget, můžete natočit kvalitní horror. Jen by to mohlo být trochu kratší, páč 2 a čtvrt hodiny je docela dost. Tolik násilí a masakru, jako je tady jsem dlouho neviděl. Opravdu se tu nešetří krví, střevama a všemožného mordu. Vlastně mi přijde na Artovi nejděsivější to, že neřekne ani slovo a přesně víte co chce nebo udělá. Už se těším na podzim na třetí díl. 70% ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Ooooh, ano, to je balzám na moji duši. Fanoušci hororové tvorby 80' let a slasher filmů typu Friday the 13th., Nightmare on Elm Street, Sleepaway Camp nebo dalších krváků mi teď budou přikyvovat, že jsem právě zažila u Terrifier 2 moment absolutního bloody orgasmu. Krev, brutalita, teror, děs, hrůza. Film je tak úžasně amatérský a přitom tak perfektně zrůdný ve všech ohledech jak to dokáže jedině Damien Leone. Jak už první díl s vražedným klaunem Art, tak i druhý díl naprosto splnil má očekávání. Klobouček dolů! Tak málo diváků ví, že Pennywise je oproti němu hotový paskvil, to protože neznáte pravý kontext žánru horor, dámy a pánové. Tohle je umění ve světě hororových filmů! Ale pozor! Ne každý na tohle má žaludek. Pokud nesnesete ani obyčejné horory, tak se tomuhle vyhněte obloukem, protože vás to bude stíhat ještě dlouhé noci potom. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Tento film není pro slabé povahy, milovníky lidského těla, odpůrce krve, pro lidi, kteří nemají rádi klauny, násilí a vlastně pro všechny, komu horory dělají špatně, případně nemají na tyhle věci žaludek. Vy všichni ostatní, jste srdečně zváni. Příběhově není moc co řešit. ART se vrací ze záhrobí, probuzen temnou silou, aby znovu terorizoval městečko. Tentokrát se zaměří na dva sourozence, kteří jsou s ním nějak spojení. To je vlastně vše o příběhu. Důležité je, že klaun po cestě zabije celkem dost lidí a to hodně nepříjemným způsobem. Hlavní prim tedy hraje brutalita a ta je tady na takové úrovni, že pokud film pustíte své drahé polovičce, mohla by požádat poté o rozvod (Ta moje to nakonec přežila). Plno Krve, mrtvol, roztrhaných těl a končetin, kterých  je tady požehnaně a v takové míře, že mi ještě kousek krve kape z počítače. ART samotný je opravdu strašidelný a zaslouží si místo v síni slávy mezi kultovními zabijáky jako Jason, Freddy či Michael. Samozřejmě se to neodehrává po celých 140 minut, ale mezi těmito orgiemi je vložen i příběh, který není špatný a má i sympatickou hlavní hrdinku(je to kost jak svině). Občas mu sice mírně dojde tempo a neuškodilo by to malinko zrychlit. Takže jediným mínusem je opravdu těch 140 minut, které kdyby se prostříhali na 100, tak se jedná o svižnou brutální jízdu, která nezná obdoby. Samozřejmě je to pocta žánru, takže občas jde vidět, že mrtvoly jsou gumoví panáci a tělo se spíš chová jako plastelína. To však nic nemění na tom, že vše je zpracováno prakticky a není zde vůbec nic digitálního. Proto cením, že si rejža poradil s prostředky a dodal nám poctivou gore jízdu. Osobně jsem čekal ještě víc morbidity, ale přesto jsem spokojený a pokud vznikne třetí díl, budu u toho. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Blbý i na béčko, upřímně (začínám chápat, proč je slasher devízou Američanů), ale zároveň se to sdostatek s tím přičichnutím k synthwavu, mytologii, fantasy, odlišuje, v drobnostech se mi tam spousta věcí líbí a nejvíc to táhne samozřejmě David Howard Thornton aka Art The Clown, ale pak je to jen slasher béčko s trochu přepálenou stopáží. Ale zase, byl okolo toho menší hype. stálo to jen 250k a za poslední roky už tomuhle žánru nedávám tolik, co dřív... je obtížné opravdu najít kvalitu i při tom množství. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu zazní celkem 30x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Mistr (knižního) hororu Stephen King vyjádřil o filmu uznání na Twitteru: „Terrifier 2 vás vytrhne ze staré školy.“ (noelcoward73)
  • Artův (David Howard Thornton) make-up je podobný Marcelu Marceauovi, který byl legendárním francouzským mimem, jenž přežil nacistickou okupaci a zachránil mnoho dětí ve 2. světové válce. Byl respektován díky jedinečnému stylu pantomimy, dojímal publikum, aniž by pronesl jediné slovo, a byl světově znám jako „mistr ticha“. Toto přízvisko je v Artovi zobrazeno tím, že v žádném případě, ať už se s ním děje cokoliv, nevydá ani hlásku. (noelcoward73)

Reklama

Reklama