Reklama

Reklama

Moji spolubydlící z pekla

(seriál)
  • Jižní Korea Taineun jiokida (více)

Epizody(10)

Nadějný autor detektivek zjistí, že se to v jeho novém domě jen hemží pochybnými sousedy, a začne se mu komplikovat život. (Netflix)

Recenze (13)

Krysap 

všechny recenze uživatele

Panejo, tohle byla lahůdka! Něco tak nechutného a zároveň zajímavého a v podstatě i zábavného aby jeden pohledal.. Ty úchylné postavy a krásná ukázka, jak snadno mohou okolnosti změnit obyčejného člověka.. Asi jsem taky úchyl, ale já si to neskutečně užívala, i když se mi chvílemi dělalo špatně. Jediné, co se mi moc nelíbí, je, že příští týden musím k zubaři.. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Geniální dílo inspirované Kafkou, nebo jednoduše nechutná, deset hodin trvající úchylárna s extrémně děsivými a nesnesitelnými postavami? Podle mě tak trochu obojí. Mám kolem sebe kamarády, kteří mi seriál doporučovali, ale i ty, kteří to kvůli silným nesympatiím vůči postavám po první epizodě vzdali. A není se čemu divit, ani u nás nebyl smích jednoho z "týmu" příliš oblíbený. Hlavního hrdinu obsadili dobře, ale mám pocit, že většinu slávy si pro sebe urval Lee Dong-wook. U něho nejsem na tuhle polohu ani trochu zvyklá, ale sedla mu mimořádně a já se obávám, že ho teď chvíli nebudu schopná správně konzumovat v normálnějších rolích. Skvělý nápad, ale stejně jsem ráda, že už to mám za sebou. Kdo viděl, možná chápe. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Hahahaha! Nevedela som sa rozhodnúť, či ho mám ľutovať, alebo tresnúť ho po hlave. Cvoci, úchyláci a debili sú všade, ale asi nie až v takej koncentrácii. Zvlášť, keď ide o susedov, aj o kolegov, a na kamošov a rodinu sa spoľahnúť nedá. Veta: "Keď niekomu stále hovoria, že si blázon, tak sa ním naozaj staneš," je obmena vety z Kafkovho románu Proces - "Keď ti neustále všetci hovoria, že si vinný, tak tomu začneš veriť." Myslím, že tam zubár (moja najobľúbenejšia postava) čítal aj knihu Premena od Kafku, ale nie som si istá. Na druhej strane, miestami to pôsobilo ako naivné divadlo, ale myslím, že priveľká afektovanosť, alebo naopak prázdny výraz, sú aj časťou Kórejskej kultúry. Chechtajúci sa debili a úchyláci s nožom ma síce pobavili, ale napokon to až také peklo nebolo. Pripomínalo mi to niečo medzi Twin Peaks a U Zlatej rukavičky. ()

safiyuki 

všechny recenze uživatele

Série, na kterou dlouho nezapomenu. Osobně tenhle žánr nemusím, ale překvapivě mě zaujal a řekla bych, že i dost těžce poznamenal. Něco tak šíleného jsem snad ještě neviděla! Nad posledním dílem jsem dlouho přemýšlela a přiznám se, že jiný konec tam snad ani být nemůže. Co se týče hereckého obsazení tak za mě spokojenost. Nikoho bych neměnila, až možná na Lee Dong Wook, toho znám z jiných žánrů, tak asi proto. Hudba do děje pasovala. Takže suma sumárum 5* ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Jak bych měla tohle dílo popsat, aby to nevyznělo blbě? Přemýšlím, zda je vhodný výraz "líbilo se mi to", nebo "byla jsem z toho odvařená, jak už dlouho z ničeho!"... protože upřímně... když tohle napíšu, připadám si docela úchylně... a trochu psychopatisticky... vždyť tohle se mi přece ani líbit nemohlo... ne?! :-D :-D No... každopádně vestoje tleskám hercům, to dokonalé ztvárnění psychických změn! Seriál je ponurý a do jisté doby působil dost tíživě na moji psychiku, popsala bych to jako takový stav, že víte, že je něco děsně špatně a že ve vzduchu visí zlo, odporné zlo... ale to zlo nemá jasnou podobu, takže nevíte, odkud co čekat... v podstatě to vlastně víte skoro se stoprocentní jistotou, přesto se zlo úplně nezhmotnilo před vašima očima - vím všechno, ale v podstatě nevím nic. Aspoň na mě to takhle nějak působilo, teprve až ve chvíli, kdy se zlo jasně "zhmotnilo", si moje psychika docela ulevila a seriál mi přišel více jako krimi.Tenhle seriál bych doporučila všema deseti... ovšem... chce to silný žaludek! ()

Galerie (271)

Reklama

Reklama