Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor celá recenze je jeden velký spoiler!!! Tohle bylo úžasné! Pro fanouška Star Wars úplná pastva pro oči. Vidět Bena s Vaderem znova spolu bylo dechberoucí. Nechápu takové malé hodnocení, když se jedná asi o nejlepší díl. Lidi měli asi moc velká očekávání, nebo se jedná o fanoušky co si myslí, že Star Wars jsou primárně o "choreografii soubojů". V některých recenzích jsem dokonce viděl, že si člověk stěžoval na to, že ta choreografie je oproti Pomstě Sithů totální propadák. Můžu se zeptat jestli takový člověk vůbec dával pozor? Obi-Wan deset let nepoužil světelný meč a ze seriálu jsme mohly zatím vidět, že je zlomený minulostí a náhle se dozví, že jeho učedník žije. Dokonce i na herci jdou vidět Obi-Wanovi emoce. Herecký výkon Ewana McGregora je fantastický! A Vader? No tak na hraní Vadera se nedá nic podělat. Každopádně jeho scény jsou dechberoucí: "Now you will suffer. Obi-Wan", "I’m what you made me". Tato epizoda ve mně opět vyvolala skvělé emoce. Znovu jsem se cítil jako desetiletý kluk, který poprvé vidí Hvězdné války. I easter eggy v tomto díle byly pro fanouška jako orgasmus: "Quinlan was here", nebo: "Yes, I think I had a brother," a samozřejmě spoustu dalších. 7/10 ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som sa, tešil a až do osudového stretnutia to bolo pomerne dobre rozbehnuté. Najmä príchod Vadera na scénu a vraždenie civilov dodali seriálu konečne temnejšiu stránku. Strach Obi-Wana je priam cítiť. Škoda groteskne pôsobiaceho finále, ktorým v podstate všetko dovtedy dobré behom jedného okamihu vyšumelo do prázdna. To vážne chcú tvorcovia niekoho presvedčiť, že Vaderovi ukradne jeho vytúženú korisť spod nosa jedna rebelka, ktorá ani nie je force-sensitive za pomoci malého ohníka?! ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zrovna tento díl se mi celkem líbil. Možná je to tím, že předchozí počínání bylo dietní, nijak zvlášť dobře napsané, nijak zvlášť dobře zrežírované, malá Leia nic moc, zahraná špatně, ale samozřejmě, táhne to hlavně ten Vader :-) Asi mohl víc zazářit (režie fakt slabá, původní hudba jalová, nápomocna jako střelba do vlastních řad), přesto střet ústředních protagonistů v této fázi a s tímto průběhem dává ideově smysl. Tak uvidíme, co bude dál... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První ze soubojů, na které jsme všichni čekali. Já sem popravdě ani nečekal žádný velkolepý osudový souboj, ale opravdu něco takového, co nám bylo ukázáno. Obi je psychicky na dně, fyzicky už na tom určitě taky není tak dobře, a poslední roky se stranil síly, takže bych od něj ani nečekal, že vytáhne se světelným mečem nějaký velkolepý výkon. Musim mimojiné pochválit i malou Leiu...Dětské postavy jsou mnohdy extrémně otravné, a přejeme jim tu nejhorší možnou smrt, ale tady představitelka i tvůrci skvěle vypracovali charakter a i hlášky pro ní,takže na ní nevidím nic rušivého...Věčná škoda, že se v českém znění nemohl kvůli covidu konat Jiří Klem na Vaderovi, jelikož Miroslav Etzler u Vadera značně ubral na jeho projevu a démoničnosti. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vago to je brutální síla ...logika jde striktně doprdele .... Malaleja běží tunelem cca5min. a pronásleduje jí Reva, ale na konci tunelu je ... Reva? oukéj ... Vejdr si zvedne Bena a zapálí nějakou rudu nebo cosi, pak s ním jebne do toho ohně načež pronese: bla bla bla, natokonto zhasne oheň řekne : bring him to me ...Ale nečekaně zasáhne borka, která opět zapálí oheň ... a v tu chvíli je Vejdr úplně nahranej... páč najednou je z toho tak konsternovanej, že už prostě neumí použít temnou sílu ... A všechno co předváděl ve vesnici (zvedání lidí,lámání vazů lusknutím prstu) bylo spíš takový promo na baterky a ty bohužel došly.... a blbec nakonec s talířem na hlavě prohlásí :Teď už ho nikdy nenajdeme :))) .... ty scénáře určitě vymejšlí nějakej makak ...jinak to přeci není možný!!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)
  • Když Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) halucinuje a má vizi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) na Mapuzo, přízrak je oblečený ve stejném tmavě hnědém obleku rytířů Jedi, jaký měl na sobě Anakin na konci Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005). Je to proto, že Kenobi ještě nezahlédl černé brnění Dartha Vadera, takže si může Anakina představit pouze v jeho bývalém obleku rytíře Jedi. (Veskoslav)

Reklama

Reklama