Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři, předpokládám dospělí lidé, napsali směsku ubohých dialogů, kterými oplotili scény, které mohly a měly být ikonické. Pro každého fandu měly být stejně hlavuodpalující, jako příchod Luka v Mandovi. Ovšem první setkání Dartha s Obim...takhle si to asi nikdo nepředstavoval. Směšný souboj, debilní scéna, kdy světelný meč zapálí písek, jeden výstřel zabrání údajně dlouholeté snaze Obiho lapit....prostě to je celé špatně a mě to opravdu mrzí, protože mám SW rád. Jediné dobro je Ewan, který je schopen svým herectvím aspoň trochu eliminovat neumětelství tvůrců. Možná jim křivdím, možná jsou to zdatní filmaři, ale cit pro SW rozhodně nemají. Narozdíl od Filoniho nepochopili principy a nepronikli do SW univerza emocionálně. Pokouší se ho rozšiřovat hloupostmi, jako je vznášející se plošina se zvukem naftového náklaďáku, roboty, kteří nepůsobí užitně, novými rasami... .  Přitom selhávají v motivech a schopnostech, které ty důležité postavy definují. Všichni, kdo někoho nahání si velmi snadno toho někoho nechají utéct, jako kdyby neschopnost postav odrážela impotenci tvůrců, kteří se vyhýbají zásadním scénám a bojí se jít do postav ostřeji. Přitom se nerozpakují zabíjet anonymní postavičky, jen aby tímto primitivním způsobem demonstrovali...ani nevím co. Výhrůžka Vadera....nebo zemřeš bídnou smrtí, byla stejně divná, jako podbízivá scéna nasazení přilby a zvuk výdechu...WTF. Velké, velké rozpaky, mám z této epizody. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomaličku se dostáváme do bodu kdy mi slova jako "slabé, groteskní, mizerný scénář, předvídatelné" přestávají stačit. Poté budu muset začít používat slova jako jsou "sračka a pod." Nechápu, že studio které posvětilo Mandaloriana pošle do světa takhle nedotažený seriál s jednou z nejikoničtějších postav Star Wars. Je mi z toho opravdu smutno! ZA mě 2* a 45% ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som sa, tešil a až do osudového stretnutia to bolo pomerne dobre rozbehnuté. Najmä príchod Vadera na scénu a vraždenie civilov dodali seriálu konečne temnejšiu stránku. Strach Obi-Wana je priam cítiť. Škoda groteskne pôsobiaceho finále, ktorým v podstate všetko dovtedy dobré behom jedného okamihu vyšumelo do prázdna. To vážne chcú tvorcovia niekoho presvedčiť, že Vaderovi ukradne jeho vytúženú korisť spod nosa jedna rebelka, ktorá ani nie je force-sensitive za pomoci malého ohníka?! ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle dil - mimo ditete, co v deseti letech neumi chodit (asi bohuzel cast zivota stravilo na choditku) - je tu plno lenosti scenaristu - jednu minutu Vader vitezi a valcuje vse, o minutu pozdeji v obdobne scene jen kouli v helme ocima :P. Snad prohlaseni "Your pain has just begun." nebylo mysleno pro divaky. 55% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Obivan je zahnaný do kúta a spolieha sa na pomoc miestnych rebelov. Jeho najväčší nepriateľ ale vie, že z tejto planéty nie je kam utiecť a tak sa rozhodne s dávnym priateľom stretnúť osobne a skrížia sa najlegendárnejšie svetelné meče. Prevedenie: Vybaliť na diváka najväčšie lákadlo celého seriálu v tretej časti chce odvahu. O to viac, že sa jedná o veľmi slabí odvar čo sa týka atmosféry ak to porovnávame s tretím dielom ságy. Ale na druhej strane čo by ste za 40. minút chceli vykúzliť. Ja som si myslel že tá temná sestra bude hlavný zloduch ale na scéne sa objaví aj sám veľký Anakin Skywalker. No čakal som od tejto epickej scény o dosť viac. Žiadna emócia, zimomriavky, nič... 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Quinlan Vos, jeden z nejzvláštnějších Rytířů Jedi, který na čas podlehl temné síle, prožil milostný románek s Asajj Ventress a po rozkazu 66 se vypařil a jednou stranou byl považován za mrtvého, druhou za nezvěstného. Třetí epizoda potvrdila, že Quinlan Vos patřil mezi promile přeživších Řádu a aktivně se podílel na pomoci pro přeživší rytíře Jedi, padawany a děti citlivé na sílu. (Veskoslav)
  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama