Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi pátrá po spojencích. (Disney+)

Recenze (123)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak z Vadera (opět) dělají hrůzostrašnou postavu, na kterou nemá nikdo není. Jde z něj strach, člověk má husí kůži a přesně tato se má Vader chovat. Scény s ním byly super. Zbytek epizody byl o malinko pomalejší, nicméně to se dalo po dvoudílném úvodu poměrně čekat. Na druhou stranu jsme se dozvěděli více o Obi-Wanově rodině, Quinlanovi či třeba Revě, pozorný divák totiž již musí tušit, kdo ve skutečnosti Reva je. Já byl tedy nakonec spokojen, i když souhlasím s názory, že scénář je velice jednoduchý a jde fanouškovi až moc na ruku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jako jo, je tu Vader (navíc dost evil Vader), což by mě jakožto nenáročnému divákovi stačilo na čtyři, ale upřímně bych si takové setkání představoval trochu jinak. Takhle je to sice fajn, ale dojem, že jim nezbylo na triky a museli to natočit někde v pískovně u Berouna to bohužel nesmaže. Na to, že jde o jeden z nejočekávanějších seriálu první poloviny roku je to zatím takové vlažně poloviční.Kritika téhle epizody opravdu není o nevděčnosti fanoušků, ale o neschopnosti natočit takhle zásadní okamžik tak aby si to divák ještě dlouho pamatoval.Přičemž to jde vlastně dost jednoduše.Stačí si vzpomenout na Vaderovo zjevení v Rogue One, které bylo sice počítano maximalně na desítky vteřin ale i tak bylo lepší než tady celá polovina dílu..Osobně jsem na tom v polovině série podobně jako jeden z uživatelů tady - na jednu stanu mám Obi-Wana rád a na tu druhou mi strašně se*e...65% ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som sa, tešil a až do osudového stretnutia to bolo pomerne dobre rozbehnuté. Najmä príchod Vadera na scénu a vraždenie civilov dodali seriálu konečne temnejšiu stránku. Strach Obi-Wana je priam cítiť. Škoda groteskne pôsobiaceho finále, ktorým v podstate všetko dovtedy dobré behom jedného okamihu vyšumelo do prázdna. To vážne chcú tvorcovia niekoho presvedčiť, že Vaderovi ukradne jeho vytúženú korisť spod nosa jedna rebelka, ktorá ani nie je force-sensitive za pomoci malého ohníka?! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, proč vele-inkvizitor musel být bílý hetero muž. Kdyby totiž zemřel kdokoliv jiný, byl by to xenofobií rasismus pošlapávající diverzitu díla a kvóty by se museli okamžitě doplnil. Takhle to nevadí. Nicméně přes všechny negativní recenze na mě epizoda působila dobře (dokonce lépe než předchozí dvě). Asi díky solidní “oblékací scéně” a nadstandardnímu propojení na filmovou ságu (Storm troopeři udělali svoje :)) ()

Vault_13 

všechny recenze uživatele

TUNEL: Vidím, že tady je zase spousta expertů na logiku, kteří navíc překrucují to, co bylo vidět v seriálu. Reva odkryla vchod do tunelu a pak byl pohled na její obličej. Všechno. A pak byla na konci tunelu. Takže LOGICKY asi věděla nebo přinejmenším tušila, kde ten tunel může ústit a tam došla vrchem, nikoli tunelem, aby neviditelně předběhla Leiu nebo podobné nesmysly, které se tu člověk může dočít. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Poprvé se na plátně také odbylo svou premiéru ústředí inkvizitorů na měsíci Nur v systému Mustafar. Jeho zpracování a uvedení do světa Star Wars jsme si mohli užít o tři roky dříve, a to ve hře „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se hlavní postava Cal Kestis s pomocí Cere Junda snažili ústředí infiltrovat a získat holocron od Second Sister. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama