Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi naplánuje odvážnou misi na nepřátelské území. (Disney+)

Recenze (84)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak v první řadě, jakákoliv hrozba vůči Leie nebo Kenobimu nefunguje. Takže drnkání na tuto strunku dramatu je fakt ztráta času. K tomu si měl scénář vybudovat “postradatelné” sympatické postavy. Takže celá epizoda je naprosto zbytečná a kdyby se přeskočila, vlastně se nic neděje. Scénáristicky je tedy čistý odpad. Proto (přestože je to velice slušně natočené vizuálně a “old-schoolove” atmosféricky) nemůžu dát víc než průměr. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Integrita, posloupnost a logika příběhu šla díky scénáristům do horoucí prdele. Obi-vanovo vstání z mrtvých, opětovné používaní meče a síly, stěžování si na impérium kolemjdoucím, Obi-vanova neuvěřitelná schovka za pilířem.... Ta byla minimálně za deset bludištáků. Komické chování vody při prasknutí okna. Záchrana v poslední vteřině, aniž by o tom transportéru a stíhačkách impérium vědělo...   Za mě   2* a 38% ()

Reklama

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na sci-fi a fantasy počinech se mi líbí, že si mohou tvůrci dělat v podstatě cokoliv. Vše je povoleno, fantasie se meze nekladou. Nejde mi tedy pak do hlavy proč to nedělají. Proč neustále opakují stejné scénáře, stejné postupy, podobné scény a tak pořád dokola. Stejně je tomu i tady. Seriál vykrádá svoje vlastní nápady a postupy. Bohužel nejen tenhle seriál ale i filmy počínaje Episodou VII to tak dělají. Nechápu proč, jestli se konejší myšlenkou, že to tak diváci chtějí ? Já myslím, že nechtějí. To opravdu se nenajde v Hollywoodu žádný člověk, který by byl schopen vymyslet něco nového, neotřelého ? Tolik možností, tolik různých ras, planet, droidů a všeličehos zajímavého a my pořád jen osvobozujeme princeznu, navíc čím dál horšími a jednoduššími způsoby, kterým se opravdu nedá věřit (pardon, možná 6 leté děti tomu věří). Smutný příběh, co si má chudák fanoušek myslet. Při tom u Star treku je to úplně stejné jako SW. Asi je v tom nějaký tajemný záměr. Nechce se mi věřit, že by byli všichni tak úplně natvrdlí, že by neviděli to co tady většina fanoušků popisuje.... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Záchranná misia na pomoc malej princeznej sa môže začať. Rebeli pomôžu Obivanovi a zohrajú v tomto príbehu opäť nemalú úlohu. Prevedenie: Veľmi dobrá atmosféra. Napätie sa dá krájať a príbeh veľmi dobre odsýpa. V podstate by som tomuto dielu nemal moc čo vytknúť ale niečo gulervúce mi tam chýbalo. 77% ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, jistě, je to nesmyslné. Ano, jistě, je tam opravdu mnoho, mnoho úsměvných absurdit a příkladů porušování bezpečnostního systému, které by snad neměly projít ani ve Star Wars světě. Ale když si uvědomím, co za absurdity jsme už v tomhle vesmíru absolvovali (ano, i v OT, které bylo trochu "vylepšeno" a vysvětleno například díky Rogue One) a nikdo se nad tím ani na moment nepozastavil, kdežto u tohoto ostře sledovaného seriálu se hned všichni takzvaní fanoušci hrnou se zběsilostí k počítači, aby rychle vyjmenovali všechny vady, kterými seriál oplývá, říkám si, jestli se ze Star Wars nestal spíš nový kopací panák. Toxicita v téhle komunitě panovala vždy, takže tohle mě ve výsledku nepřekvapuje. Co mě překvapuje je fakt, že většina lidí zde hodnotí primárně to, jestli příběh dává smysl, a už ne to, jaké je tempo příběhu, jaké jsou speciální efekty, scénář, dialogy, kostýmy, interiér, kamera a, a to hlavně, herecké výkony. Pokud se tohle všechno sečte, ať mi nikdo netvrdí, že si seriál zaslouží méně než 3 hvězdy. Ale to jen tak na okraj. 4. epizoda dodává příběhu trochu více gradace, a i když všichni víme, že to dopadne dobře, přece jen napětí buduje vcelku umně. Co se seriálu nedaří je výčet nelogičností, které jsou v tomto díle ve zvýšené míře, a divák si chvilkami říká, jestli by nebylo lepší tyhle nesmyslnosti vysvětlit prostě jen tak, že "zapůsobila Síla". Ať tak či tak, herecké výkony jsou pořád dost dobré, začátek je za mě fenomenální, ale pak to přeci jen začíná jít, hlavně kvůli zmíněným nelogičnostem, trochu z kopce. Začínám si uvědomovat, že síla tohohle seriálu tkví hlavně v pomalých, emotivních pasážích, kdežto v akčních sekvencích příběhu trochu dochází dech. Ale to nevadí. Je to první pokus vrátit se plnohodnotně k prequelům a na to, jaký hate schytaly, to myslím seriál ještě snáší dobře. Já se ovšem upřímně bavím a moc, moc se těším, kam se to celé posune. Doufám, že poslední díl pojede na vlně sentimentálních emocí, které seriálu sednou vlastně úplně nejlépe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Obi-Wan (Ewan McGregor) využívá rozbitá okna inkvizitorovy základny, aby unikl vojákům a utopil je stejně jako ve videohře „Jedi: Fallen Order“. (KGBelik)
  • Mučící komnata, do které Třetí sestra (Moses Ingram) vezme malou Leiu (Vivien Lyra Blair), se objevuje také ve hře „Jedi: Fallen Order“, kde je v ní mučena Trilla a její mistr Cere Junda. Ten později uprchne, avšak Trilla je zajata a transformována v Inkvizitorku. (NiWi)

Reklama

Reklama