Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Za mě spíše průměrné rozšíření zasazené do mezery mezi třetí a čtvrtou epizodu Star Wars. Povedl se začátek, vydařil se i konec, ale vše mezi tím je postaveno na podobné ověřené šabloně, která ničím neohromí, jelikož nápadně připomíná tu z mandaloriana. Postavy za mě docela v pohodě, jen bych měl pár výhrad, ale nechci spoilerovat, prim samozřejmě hraje Ewan. V celku jde tedy o mini seriál, který sice vyloženě nezklame, ale taky Vás neposadí na zadek a to říkám jakožto velký fanda Star Wars univerza. Další řadu bych za mě spíše nedělal...6/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jasně, mohlo být lépe. Celé to mohla být méně vata a určité chvíle jsem sledoval s metaforicky zavřenýma očima. Především já ani nevím kolikátá záchranná mise na nepřátelskou základnu už mě i sr...kakala. Ale co? Je to sakra  Ewan McGregor... a Ewan McGregor je  Obi-Wan Kenobi. Já si to jako celek užil. U první a poslední epizody jsem cítil ty pocity, které jsem si přál cítit u celé minisérie. Nejprve jsem byl zklamán z toho, že těch chvil mohlo být více. Ale je to jako v životě. Važme si alespoň těch, které přijdou. 75 procent za fajn návrat do světa SW ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hateři všech zemí vyližte si prdel a pokud se dotknu někoho ze svých oblíbenců tak sorry, ale když tu čtu ty některý blbosti tak se fakt bavím. Jasně tohle je svým způsobem hodně konzervativní sázka na jistotu. Nic převratnýho ani dechberoucího, ale svým pojetím je to jednoznačně nejblíž původní trilogii to musí vidět i slepej ignorant. McGregor si návrat do slavné role užívá plnými doušky a jeho souhra s malou Leiou je překvapivě funkční a vtipná. Jak se objevil poprvé Vader dostal jsem husinu, takže pod čtyři určitě ne.75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve zkratce: podprůměrný seriál, jehož zoufalou bezradnost a tvůrčí lenivost zejména v prostřední pasáži zachraňuje výborné finále. Tři hodinové epizody by za dané konstelace byly mnohem lepší volbou - dějové vakuum by se pak nemuselo tak intenzivně zasírat haldami rutinně zrežírovaných klišé a nesmyslů. Jako sociální sonda nicméně Obi-Wan posloužil famózně! ❤ Je nepopsatelně komickým jevem, kterak tu z toxicity obviňují druhé především joudové, pětihvězdičkující cokoliv, na co aktuálně Disney nalepí logo SW, přičemž své hodnocení dokáží "obhájit" pouze nekonečně vulgární toxicitou na adresu diváků, kteří byli spokojeni méně. Aneb opakovaná debilizace v táborech SW fans. Snad si u Disneyho někdo adekvátně prolustruje celkovou odezvu a nepůjde na ruku těmhle umělohmotným příznivcům, kteří budou střílet maximální hodnocení i u produktů, v nichž bude Chewbacca létat na Dumbovi nad zasněženými pláněmi Hothu. Omluva těm, kteří si seriál užili nepokrytecky a bez kokotských poznámek - may the force be vy víte co. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší hodnocení fakt nechápu. Průměr hodnocení všech episod, dává dohromady 68.1%, ale my tu máme 63%. Velice zajímavé. Nevadí. No a rovněž si myslím, že spousta lidí by měla, na místo sledování seriálů universa, kterým vlastně nejsou ani oddaní fanoušci, raději chodit ven na vzduch a do přírody, vyvětrat své zakrnělé mozečky. A po návratu domů, navštívit doktora a nechat si předepsat nějaké tabletky na uklidnění. Nebo po přečtení některých komentářů zdejších moudrých kritiků, mám pocit, že jim musela bezprostředně rupnout cévka v mozku. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Klonový veterán, který žebrá, patří k 501. legii, tzv. Vader's Fist. Jedná se o elitní jednotku pod vedením Anakina Skywalkera i Ahsoky Tano v poslední sérii Klonových válek (od r. 2008). Je to taktéž legie, která vyvraždila Chrám Rytířů Jedi a připsala si jeho zničení. Tato elitní jednotka existovala ještě spoustu let po pádu Republiky a jako jedna z mála nedodržela tzv. War-mantle, tedy nahrazení klonových vojáků lidskými rekruty napříč Impériem. Dále také doprovázela Darth Vadera na jeho cestách i loveckých výpravách a je tedy zvláštní vidět příslušníka této legie žebrat. (Veskoslav)
  • Purge Troopers mají černou zbroj a červené nárameníky. Jsou vycvičeni pro boj zejména proti členům Řádu a lidem citlivých na Sílu. Jedná se o elitní armádu, která podléhala přímo Inkvizitorům. Poprvé se objevila v marvelovské komiksové sérii o Darth Vaderovi. Svou herní premiéru si odbyla v „Jedi: Fallen Order“. (Veskoslav)
  • V podzemní kobce pevnosti Inkvizitorů je nejsmutnější část historie Řádu. Mrtvoly členů řádu během Rozkazu 66 byly průběžně doplňovány za přispění Inkvizitorů a zejména Darth Vadera. Samotný rozkaz přežilo více než 100 rytířů Jedi, padawanů a ratolestí. Většina byla zabita, mnozí mučeni a stali se z nich inkvizitoři nebo sithské akolyty. Jedna z mrtvol náležela mistru Tera Sinubelovi. Byl to starý, na první pohled neohrabaný Jedi, který svůj světelný meč schovával ve své holi. Premiéru si odbyl ve Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) a během Klonových válek (od r. 2008) byl nápomocen při řešení problému Ahsoce Tano, kdy síla nemusí nutně vycházet z mladistvého vzhledu. Nevědělo se, zdali přežil Rozkaz 66. Jeho smrt je tedy datována mezi 19 BBY a 9 BBY. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama