Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva záchranáři narazí na několik obětí nové drogy se silnými účinky, které zemřely hodně zvláštní smrtí. Co se to tu sakra děje? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (166)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jako nízkorozpočtové sci-fi super, jako drama s dějovou linií, která se snaží být poměrně deep, meeh. Mnohem radši bych byla, kdyby zůstalo u té hororovosti a povrchnosti a nezatočilo to tam, kam to zatočilo. Začátek mě totiž bavil ze všeho nejvíc. Nejistota kolem záhadné drogy, která způsobuje podivná úmrtí a psychické újmy, to bylo něco, na co jsem se klepala jak ratlík. Jak ale říkám, jamile se to dostane přes polovinu, je to sice pořád dobrý film, ale ve finále se můžete setkat se zklamáním. Zase se dočkáváme spíš takové té americké linie , která mohla být prostě kultem, ale stočila se opět do rodinného dramatu, kterému ještě navíc chyběla dotaženost a atraktivnost. Hodně mi to svou formou připomnělo nedávné Freaks s Emilem Hirschem, což mě ve finále taky spíš zklamalo, ale mělo aspoň určitě větší snahu mě zaujmout i ve finále oproti Synchronic. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Netradiční cestování v čase, kdy to sice jde tam a zase zpátky, ale je třeba dodržet určitá pravidla. To brzy zjistí Steve, když se rozhodne zachránit parťákovu dceru. Osobně jsem neměl pocit, že by šlo o protidrogový film, a sice jsem zaregistroval něco málo ohledně rasismu, ale ruku na srdce, v celé stopáži filmu se to hravě ztratilo. Na druhou stranu dělat, že v minulosti ve Státech rasismus nebyl, by bylo stejné jako se tvářit, že si naše země neprošla zdrcujícím socialismem. Uhrančivá hudba spolu s vynikající kamerou vytvářejí až hypnotický zážitek, kterému samozřejmě napomáhají i halucinogenní obrazy. A je tu také poměrně dost mrtvol, což není divu, když hlavní postavy jsou záchranáři. A jestliže si u spáleného člověka někteří myslí, že šlo o samovznícení, pak divák se pravdu dozví. Konec očekávaný, což neznamená špatný. Líbilo se mi to, ale mám pocit, že film cílí na menšinové publikum. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to zajímavej nápad (a nutno uznat, že celkem originální) a dokonce i slušně graficky a digitálně zpracovanej, to ve výsledku vyjde trochu do ztracena. Počáteční "wow efekt", kterej se po seznámení s příběhem a pochopením, o co asi půjde, dostaví, nakonec zmizí a v závěru už asi můžu říct, že mě to moc nebavilo. Vlastně jsem rád, že film nebyl delší, protože dnes jsou miniálně dvě hodiny zcela běžný. Tohle beru jednoznačně jako plus. Vyloženě průser to není, ale čekal jsem rozhodně víc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to jen další film o cestování časem, což má tentokrát na svědomí pilulka, která se objeví mezi feáckou komunitou. Problém je, že její uživatelé nejsou pouhými pozorovateli, ale aktivními účastníky, což může mít za následek bodnutí od conquistadora nebo mamutí kopanec. Po návratu do přítomnosti jsou pak přivolaní záchranáři a policisté trochu zmatení. Líbil se mi celý ten cestovatelský proces a jeho pravidla. To mi přišlo hodně originální. Bavily mě i jednotlivé tripy, ale bohužel je znát, že autorská dvojice neměla zrovna na rozhazování. Benson s Moorheadem se chybějící finance snažily nahradit atmosférickým vizuálem, což se jim, alespoň u mě, do určité míry podařilo. Herecky naopak žádná hitparáda, ale Mackie s Dornanem byli jakž takž snesitelní. Co mi nesedělo vůbec bylo neustálé šťourání v problémech hlavního hrdiny a že ho bylo. Sice chápu, že jeho potíže byly částečně důležité pro vývoj příběhu, ale někdy toho bylo prostě moc. Nicméně celkově pozitiva převládají. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin, ktorý ma dostal svojou atmosférou a vizuálom, ktorý mi zaliazol až pod kožu. Príbeh sa síce rozbiehal pomalšie a hlavne zo začiatku je tu pár hluchých a nudnejších miest, no keď sa dostane k slovu tá tabletka, tak to naberie tie správne grády. A mám veľmi rád filmy s tématikou cestovania časom. Záver tiež príjemne prekvapil. Do toho super hudba.... veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v Louisianě, mimo jiné místo, kde se jeden z hlavních herců narodil (Anthony Mackie). (Kuzmik)
  • Pes hlavní postavy Steva nese jméno Hawking, jedná se o referenci na anglického fyzika Stephena Hawkinga, jelikož jsou ve snímku použity prvky kvantové fyziky a cestování časem. (Kuzmik)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama