Reklama

Reklama

Bosý císař

  • angličtina The Barefoot Emperor
Trailer

Obsahy(1)

Belgický král Mikuláš III. je při nešťastném incidentu v Sarajevu postřelen do ucha a probouzí se v chorvatském sanatoriu. Královo okolí se ho marně snaží ochránit před zprávami, že nedávná imploze jejich království způsobila rozpad Evropské unie. Křehký král se dožaduje okamžitého návratu domů, ale místo toho mu vedení sanatoria nařídí přísný režim odpočinku a rehabilitace. Z Vídně přijíždí delegace vedená významnou doktorkou Ilse von Stroheimovou, architektkou nacionalistického projektu Nová Evropa. Přináší bouřlivou zprávu, že poslední belgický král se stane prvním císařem Evropy. Král už má dost toho, že o jeho osudu rozhodují jiní, a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem nešáhnul po nějaké evropské kinematografii. Oko tak padlo na Bosého císaře. Námět a plakát mě docela zaujal, ale hned od začátku jsem si říkal, že mi to něco připomíná. Pak mi to také došlo. Bosý císař je přímé pokračování belgického filmu Belgický král. Ten mě ostatně na první dobrou také zaujal a pak to bylo tak trošku o ničem a bez vtipu. Tady je to o chlup lepší, ale ne o moc. Naštěstí je tu avantgardní Udo Kier, který nezklame nikdy a trošičku na(r)cistický námět, který je absurdní jako když si pustíte cokoliv od Nizozemce Alexe van Warmerdama. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemam rad, ked idu filmy takto vysoko  - hodne vysoko sa rube - Belgicko, belgicky kral, implozia, pricom  neviem ani kto, co, kedy, kde ako a preco  .. proste implozia a hotove. K tomu este  rozpad EU. Hovno mi to dalo, reziu to nemalo a jak  som coskoro zistil, tak ani dejovu liniu, komparz pochadzal pravdepodobne z belgickeho uradu prace   : 20 % ()

Idego 

všechny recenze uživatele

"Ceaușescu, fix it!" Na rozdíl od King of the Belgians zmizel mockumentary rozměr a je to myslím ještě lepší. Famózní směska absurdní deadpan politické satiry, tentokrát o nástupu fašistických tendencí v Evropě. Vtipy jsou opět místama tak subtilní a schovaný v metaforách, že jsou snadno přehlédnutelný, ale když to člověku dojde, jsou o to brutálnější. Na hodně místech jsem se fakt válel smíchy. "Holland! Put yourself between Bosnia and Serbia!" ()

curil 

všechny recenze uživatele

Černá komedie je sequelem filmu "Král   Belgičanů" z roku 2016 od stejné dvojice   režisérů. Vážné téma zhroucení   politických struktur v rámci EU a prosazení   nacionalistické Evropy je odlehčeno prostředím   bizarního sanatoria na chorvatském ostrově   Brijuni v bývalém letním sídle "Krvavého   psa" Tita, jak ho nazývaly titulky českých   novin v padesátých letech. Všemu na ostrově   vládne lékař Kroll v až hororovém podání   Uda Kiera. Tito často hostil v okázalém sídle   osobnosti politického a uměleckého světa a tak   i jednotliví chovanci vystupují pod jmény jako   Kaddáfí, Arafat, Gándí, Castro, Taylorová,   Burton a další. Sám král je přezdíván   Brežněvem podle názvu svého apartmánu. Není   to na huronský smích, ale dobře jsem se pobavil   a zavzpomínal na letní dovolené na chorvatském   pobřeží. ()

Reklama

Reklama