Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Peklo (S01E02)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina hlasuje, jestli ve hře pokračovat, nebo ji ukončit. Jenže realita venku může být stejně nemilosrdná jako hra samotná. (Netflix)

Recenze (53)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku nás čaká pomerne veľké prekvapenie. Vzhľadom na hajp pointu, kto za všetkým stojí, poznám, čo ale považujem pri sledovaní prvých dvoch dielov za výhodu. Čaká nás teda akýsi reštart, čo ale vzhľadom na to, čo chcú tvorcovia svojim dielom povedať, nie je vôbec od veci a všetko sa tým viac prehlbuje. Len asi každý bude vopred vedieť, kam táto epizóda smeruje a ako sa postavy nakoniec rozhodnú. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl nás bohužel ve hře nikam neposune, nebudeme-li počítat samotné hlasování o upuštění hry. Místo toho se ale dočkáme osudů zřejmě nejzajímavějších a „nejhlavnějších“ postav těchto prazvláštních a hlavně krvavých her + postavy fízla. Neříkám, že nebylo zajímavé se něco dozvědět o ostatních, ale zrovna tohle mě nějak extra na podobných námětech nezajímá. Já do tohoto seriálu šel s tím, že mi všichni nabízeli solidní, brutální a krvavou podívanou, no zatím mi to spíše připomíná sociální drama s přemrštěnou eliminační první hrou, která byla dobrá zpočátku (nápad, první reakce na smrt a boj o přežití, potom už to byla nuda). No uvidíme, nějak extra jsme se neposunuli, ale průměrnou úroveň si to zatím drží…je však pravdou, že pro mnohé je jejich osobní život venku mnohem větší peklo, než účast v soutěži o přežití a velké prachy… ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od většiny z Vás si myslím, že tento díl je pro celek velice užitečný. Dodává seriálu na komplexnosti, kterou zmiňuje uživatel Eliott. Příležitost pochopit ty lidi, z úchylné střílečky se stává něco, co můžeme pochopit. Někdo je až tak v hajzlu, že hraje vabank. Zažít to nechceme, ale vcítit se můžeme. P.S.: žeru ty růžové overálky. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery k druhej časti: Paráda, tvorcovia si z nás doslova robia prdel, hneď na začiatku sa hlasuje, či chcú súťažiaci dalej súťažiť. "tak to je jasné" poviete si "určite bude hlasovanie nerozhodné a starý dedko, ktorý už nemá čo stratiť, rozhodne posledným hlasom o udržanie v hre. O čom inom by to predsa bolo?". Fuck off, povedia vám tvorcovia a pošlú všetkých domov. Zvyšok časti ale nič špeciálne, iba taká výplň a zoznamovačka, predpokladám a dúfam, že ide len o predohru pred niečím fakt veľkým. A trochu mi vadí opakovanie scén, ktoré sa stali napríklad pred tromi minútami, ale netflix asi nepozerajú len samé hlavičky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hráči zjistili, že ačkoliv hrají o tučnou sumu, je vyplacena téměř jistou smrtí. Tak hlasují, jestli ve hře pokračovat. Většina se shodne, že ne, proto hra končí (zdánlivě). Přitom nás čeká dalších sedm dílů, takže je jasné, že hra bude nějak pokračovat. Alespoň toho tvůrci využili, aby některým postavám dali další důvody pro hraní (při tomhle tempu je mi hned jasné, že se na konci série nic nevyřeší). Co mi vadilo, tak bylo vodění diváka za ručičku opakováním záběrů. Opravdu si tvůrci myslí, že si nepamatuji, co se stalo před 5 minutami, že mu musí napovídat? ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama