Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Jeden šťastný den (S01E09)

(epizoda)
  • Jižní Korea 운수 좋은 날 (více)
Thriller / Dobrodružný / Akční / Mysteriózní / Drama
Jižní Korea, 2021, 55 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední kolo přináší další krutou zkoušku, ale tentokrát všechno záleží jenom na jednom hráči. Na scénu vystoupí autor hry. (Netflix)

Recenze (60)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední kolo pro zbylé dva hráče. A opět dle stejného konceptu všech předchozích. Kdo projde dalším krutým testem a zvítězí? Jde o hodně. Nenávist, smysl pro lidskost, zoufalství a snaha o nemožné jako vždy udělá své. Vše co začíná, jednou také skončí. Návrat do běžného života? Po tom všem, to zase až tak jednoduché také není. Ponurost, nerovnováha a snad i cit. Druhá polovina této závěrečné části překvapí asi nejvíce ohledně jisté postavy. Plně nám je vše vysvětleno, ale pozor, za pomocí filosofie o smyslu života, konání, porozumění atd. atd. Tady je potřeba dialog hodně pozorně poslouchat ke správnému uchopení celé životní problematiky. Jak žijeme, jak druhé nasloucháme, jak se jeden k druhému chováme a další sounáležitosti života lidí bez ohledu na sociální postavení. Závěrečný soutěžní souboj je efektový a hlavně po emoční stránce nemálo napínavý. Ať je člověk bohatý a nebo chudý, smrt je spravedlivá pro všechny. Nádherná scéna kontrastu starého bohatého člověka na smrtelné posteli s opilým bezdomovcem umírajícího umrznutím v zimním období na ulici. Rozprava je obsáhlá a je v podstatě řečeno vše. Hodně k zamyšlení, obzvlášť při zopakování průběhu každého soutěžního kola se zaměřením chování jeden k druhému za různých situací. Závěrečnou otázkou je, proč se vítěz hry rozhodl tak,jak se rozhodl. Koho to napadne, má vyhráno. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[7/10] Ked som sa pri predošlej časti čudoval prečo je krátka, potom nechápem prečo spravili poslednú časť klasicky hodinovú, ale nevadí, kludne to mohlo byť v kope. Skvelá záverečná hra kde nechýva krv, trošku brutality. Po jej skončení som čakal na vysvetlenie príbehu, ktoré síce prišlo, ale možno trochu inak, ako som čakal. Napriek tomu dobré zakončenie príbehu. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hra je zcela nepřekvapivě Squid Game. Bohužel v tomhle momentě mi už bylo úplně jedno, jak to celé skončí. Kdybych se na poslední díl nepodíval, vůbec bych si to nevyčítal. Mimochodem, když poslední hráč vyhraje neskutečnou sumu (v přepočtu na naše věru směšných 9 milionů), tak stejně akorát tak zaplatí dluhy a něco málo koupí, ale nesmí to přehánět, jinak by na sebe upoutal moc pozornosti. Takže stejně bude žít, jak byl zvyklý. Ty peníze nemůže přiznat. A jak to celé skončí? Ukáže se, že za vším je dědula s nádorem na mozku, který má hooooooodně peněz a protože se nudil, vymyslel s kámošema tuhle hru. Jo a hlavní hrdina se vůči jakékoliv logice rozhodne pomstít pořadatelům, aby mohla vzniknout druhá série. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! "Dobrý déšť ví, kdy má padat." Řeknu předem, že tyto finalisty jsem nečekal. Vzhledem k charakterovému vývoji, kterým si postavy prošly, to však dávalo perfektní smysl, jelikož motivace obou byla rozličná a přec stejně intenzivní. Boj byl surový, traumatický, skvěle natočený a vygradovaný, vyústěný téměř poetickým činem, jenž důstojně završil hry, který bylo obětováno tolik a vráceno tak málo. "Když jsme byli děti, takto jsme si hrávali... a mámy nás volaly k večeři. Nikdo nás už nevolá." To měl být konec, dobrý konec, který však nepřišel. Místo toho přišel balast. Velký zvrat ohledně tvůrce her byl nesmyslný, laciný a kompletně mi zničil příjemné vzpomínky na šestý díl, který teď zpětně vyznívá o dost jinak, a to vážně ne k lepšímu. Ki-hunovo křiklavé odbarvení, jehož pointa mi stále uniká, si taky mohli odpustit a namísto toho, aby se osobně postaral o bratra dívky, která mu zachránila život, ho nechá R O K hnít v dětském domově, zatímco se upíjí do letargie, a nakonec ho odhodí k sousedce. Nedozvíme se, zda policistovo snažení mělo vůbec nějaký výsledek, namísto toho seriál skončí jakousi premisou pomsty, která mě vážně ale vůbec netankuje. Sice se chystá druhá řada, avšak té po likvidaci hlavních a troufnu si říct, pro seriál nepostradatelných postav, nedávám velké naděje. Promarněná šance. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud mám být upřímný, finále mě poněkud zklamalo. Ukázalo se totiž, že byl můj prvotní dojem z hlavního hrdiny naprosto správný, a jsem tedy rád, že jsem si k němu nevytvořil kladný vztah. Odhalení tvůrce hry mě na druhou stranu pobavilo velice velmi a byl bych mnohem raději, kdyby závěr probíhal v tomto cynickém duchu, než aby se utápěl v přílišné sebekritice a volání po morálních hodnotách. Po osm epizod měli diváci možnost sledovat, jak funguje pud sebezáchovy, tak proč si ve finále hrát na to, kdo je lepším člověkem. Dnes je všude plno lidí, kteří se buší do hrudi se slovy: "Já bych nikdy atd., atd.", ale jsou to z valné většiny lidé, kteří nikdy nemuseli udělat opravdu těžké rozhodnutí pod velkým tlakem. / Poučení: Chceš-li změnit barvu vlasů, důkladně si to promysli. Několikrát. Nasadíš-li život pro obrovskou finanční částku a vyhraješ, nebuď debil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Hodiny v místnosti odbijí o půlnoci jen 11x. (Duoscop)

Reklama

Reklama