Reklama

Reklama

Pohádky z mechu a kapradí

(seriál)
  • angličtina Fairy Tales from Moss and Fern (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, (1968–1972), 5 h 12 min (Minutáž: 8 min)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Animovaná kreslená půvabná pohádka o dvou malých skřítcích Křemílkovi a Vochomůrkovi z pařezové chaloupky ukryté v mechu a kapradí. (Česká televize)

Recenze (131)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pani Jiřinkou narozprávaný Kremienok a Chocholúšik je niečo tak nádherné, že pre také veci stojí zato byť dieťaťom. Mám dojem, že dnes sú deti oberané o takéto klasiky a stretnú sa s nimi len keď ich k nim vyslovene dovedú rodičia. Bohužiaľ slovenský jazykový zákon dokázal dodrbať aj túto časť a predaboval pani herečku. Idioti. Budem hodnotiť výlučne Českú verziu. Dnes som videl po dlhých dekádach krásne večerníčky. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem zhlédl Jak Křemílek a Vochomůrka zabloudili v bedlovém lese, jsem měl v noci děsivé sny... A jak se mnou zamávalo jejich setkání s drakem, to tu raději ani nebudu popisovat... Ano, tihle dva chlapíci z pařezové chaloupky byli kdysi jedni z mých prvních opravdových hrdinů a dodnes u mne stojí ještě výš, než slavný Rumcajs. A po grafické stránce je tenhle večerníček vrchol, který nikdy nebyl překonán. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

u některých večerníčků vůbec není na škodu, kdy je člověk skoukne i jako dospělý. Ono se řekne, skřítkové, a ještě tak neatraktivní (pravda, sice žijou spolu, ale ty řeči o možné čtyřprocentnosti mi přijdou hodně tendenční a ovlivněné současnou dobou), ale v chaloupce se jim dveře netrhnou, v každém druhém díle nějaká dámská, často dlouhodobější návštěva. Jinak samozřejmě Celbova hudba je naprosto dokonalá. Bohdalové skřípavý hlásek jsem ani jako dítě nemusela, ale narozdíl od Rákosníčka ho tady ještě vydržím - ale nesmí předstírat, že zpívá (a bohužel se tam zpívá (kdovíproč) docela dost). ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Klasika, co dodat. Kremilek a Vochomurka nemaji chybu. Jejich pribehy jsou napadite, roztomile a detske, coz se dle meho nazoru, od vecernicku ocekava. Dokonaly dabing Jiriny Bohdalove nadherne podtrhava uz tak krasnou animaci a napadity dej. Spice vsech vecernicku. U me je hned na druhem miste po Rumcajsovi. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -3* ani mě se Křemílek s Vochomůrkou z pařezové chaloupky moc netrefily do dětského vkusu, ale nemůžu je zase tak moc zatracovat a na tři hvězdičky ještě mají. Sice animace je slušná, ale asi jsem si tyhle večerníčkové pohádky víc vychutnával z gramofonové desky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Kolorování jednoho dílu trvalo tři měsíce. Prvních 13 dílů byl natočeno černobíle. (Zdroj: časopis televize) (M.B)
  • Seriál vznikol z nápadu spisovateľa Václava Čtvrtka. (kacer4)

Reklama

Reklama