Reklama

Reklama

Legionář Maxx

  • USA The Mercenary (více)

Obsahy(1)

Maxx (Dominiquie Vandenberg) je bývalý legionář, který nyní pracuje jako žoldák pro bezohledného LeClerca (Louis Mandylor). Když se mise v Kolumbii zvrtne, ponechá ho jeho tým na pospas smrti. Maxxe v džungli najde otec Elias (Carmen Argenzian), zachrání ho a dá mu práci ve své farnosti. Maxx touží po klidném životě a na minulost se snaží zapomenout. Daří se mu to, než mu cestu zkříží žoldáci z jeho bývalého týmu. (LangiJ)

(více)

Recenze (16)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Na začátku lítá po lese nepřehlednej komparz nadšenejch ochotníků, kdy každej střílí po každym a divák ví prdlačku, jestli to, co v dálce padlo k zemi, byl klaďák, záporák nebo veverka. Pak tam dá ještě jeden takovej plešatej, nesympatickej postarší prcek po tlamě dalším 13 komparzistům a zmatenej divák je rázem navíc i zděšenej, protože se konečně začne orientovat a pojme temné podezření, že pro další hodinu filmu je klaďák na světě. A je to tak! Máme tu bývalého legionáře Maxe, kterej bez váhání odhodí katanu a oblékne sutanu. Ještě že utrpěl zranění hrtanu, protože alespoň tři čtvrtiny filmu díky tomu drží hubu. Pak se naštěstí rozjede akce, na kterou už se dá dívat, a kterou Jesse V. Johnson točit umí. Max znovu skočí do putovních obnošenejch ministrantskejch sandálů (mykóze 3x zdar) a jde v nich dělat to, co nejlíp umí - nakopávat prdele. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Maxxík trpí rovnakými neduhmi ako Savage Dog. Nezáživná dejová omáčka o polepšenom žoldnierovi, ktorý sa bude musieť popasovať so svojím bývalým tímom. Dominiquie Vandenberg má nulovú charizmu, záporné herecké nadanie, takže jediným jeho kladom sú bojové schopnosti. Celkovo bitky sú tým hlavným dôvodom prečo s týmto filmom strácať čas. Choreografia je síce jednoduchá a žiadne zložitejšie akrobatické kúsky aké predvádza Adkins sa tu nedočkáme, ale na bitky sa dobre pozerá. Pôsobia kontaktne a bolestivo. Dočkáme sa aj mnohých miestami až prehnane krvavých scén. Prestrelky sú na tom horšie. Hlavne v tých na začiatku postavy len tak hala bala pobehujú a strieľajú okolo seba bez nejakej taktiky a prakticky aj logiky. Všetko to tam okolo monotónne vybuchuje. Aspoň že sú použite staré dobré kapsulky namiesto CGI, takže aj keď to nie sú nijak veľkolepé scény, tak si nenáročný divák užije trochu deštrukcie. Prestrelky v poslednej tretine sú o triedu zmysluplnejšie a sem tam v nich vidno aj nejakú taktiku a gradáciu. Herecky za niečo stojí jedine prehrávajúci záporák Mandylor. Mentorujúci kňaz Argenziano mňa uspával a medzi akčným úvodom a záverom to bolo nekonečné čakanie na ďalšiu akčnú scénu. Výsledkom je tupý akčniak so solídnymi bitkami na jedno pozretie. Z Vandenberga sa nová videohviezda a konkurencia pre Adkinsa nestane. 4/10. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Akční béčko jen pro úzkoprofilovou základnu fajnšmekrů o žoldákovi, kterého po akci v Kolumbii ( na stěnách plákáty s Escobarem ) zachrání místní kněz a dá mu nový smysl života dokud se nevrátí jeho stará banda kolegů. Neskutečně amatérské na úrovni studentského videa až se podivuji jakým možným distribučním kanálem se něco takového dostane do ČR a někdo sežene prachy na dabing. Bizár i v rámci žánru se slabým dějem a dětinskou akcí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Akčňák s logom „B“, pracujúci klasickým prastarým scenárom. Žiadne prekvapenie, známe nízko úrovňové akčné choreografie (mnohokrát čerpajúci z, dnes už klasických, podobných snímok). Z hereckej stránky minimalistické, aspoň v rámci „B-ok“. Hudba však prekvapivo slušná. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Geroj větší Ramba s výcvikem lepším než měl Bruce Lee, originalita úrovně Kameňáku 4, dialogy nebetyčné kvality Teletubbies a vlhkost v trekách na hladině Pacific Rim. Ale to není samozřejmě to nejleší, protože mě osobně se nejvíc líbilo, jak si (očividně) před každou akcí všichni zajeli do obchodu s hadrama a cestou domů se zastavili v hobby marketu. A ještě stihli za dopoledne postavit třeba celou novou vesnici. Ve světě, kde se tohle odehrává, to je samozřejmost, stejně jako že všude na světě se mluví anglicky. Tam jsou všichni vždy čistí, kdejaký bordel i v nejzapadlejším pralesním táboře jako nový, budovy nikdy oprýskané, čas plyne ve skocích a nikdo se nikdy neušpiní, i když se válí v blátě. Takže jedna nová, čistá a nablejskaná. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Po tom čo zaporáci rozstrieľajú kostol, prikáže hlavný záporák černochovi, aby doň vypálil granát. Černoch do ruky vezme granátomet, avšak po výstrele drží v ruke brokovnicu a v ďalšom zábere už opäť granátomet. (johnsnow)
  • Včase 02:04 bere jeden černošský povstalec kulomet MG ze stolu, drží ho za kryt hlavně. V dalším střihu, když střílí před chatrčí, ho drží za nožičku a v dalším záběru ho drží opět za kryt hlavně. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama