Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Historka o tom jak mladý Rodriguez natočil svůj první celovečerák během 14 dnů za 7000 dolarů je dnes už legendární. A stejně tak i zmiňovaný snímek. Musím se přiznat že napoprvé se mi až tak moc nelíbil (3*), když jsem se ale dokopal podívat se na něj znovu byl jsem u vytržení. Takhle nějak má vypadat vynikající "amatérský" film. Kdyby Mariachiho točil hollywood stálo by to minimálně 1000krát větší prachy a výsledek by jenom těžko byl srovnatelný. Rodriguezova prvotina uchvacuje nejenom výborným scénářem plným skvělých postav, ale především tím "jak se to proboha mohlo natočit skoro zadarmo?". Proč tomu tak je se můžete dozvědět na jednom z bonusů na DVD, kde režisér vysvětluje některé postupy, jak natočit film co nejlevnější, aby to nešlo poznat. Doporučuji všem amatérským filmařům se na to podívat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Amatérštinou, príšernou módou 90. rokov, príbehom, alebo akciou. Napríklad takou, pri ktorej prebieha prestrelka na ulici medzi autami a ak si všímate okolie, vidíte, že na ne ľudia nereagujú. No je to proste cool mestečko, tam sú na to zvyknutí. Kamera je absolútne psycho, buď si na "rybie oko" zvyknete, alebo vám bude prekážať celý film. Hrdina je necharizmatický (bacha, pod nebezpečným bielym tričkom nosí ešte tielko!), ale možno to bolo súčasťou hry. Určite poteší záver, ktorý sa snaží urobiť z komediálne ladeného príbehu niečo vážnejšie, ja by som ale privítal klasický happy end, keď som to už nedokázal brať vážne, tak ma ani takéto zakončenie emocionálne nemôže zasiahnuť. Ak porovnám dva slávne ultra lacné debuty El Mariachi a Sledovanie, Nolan jednoznačne vyhráva. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se v podstate jedna o amaterskej film, je to hodne povedeny. Samozrejme herci nejsou kdovijaky, celkove to pusobi levne a misty amatersky, ale o to tady nejde. Tady jde o to, ze timhle filmem na sebe poprve upozornil Rodriguez, vymyslel pribeh, kterej pak perfektne rozved v Desperadovi a skutecne tu plati, za malo penez hodne muziky. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

No klobouk dolu, tenhle mexičan má talent a hlavu plnou super nápadů. Natočil, vyprodukoval, zrežíroval a napsal si scénář a vlastně stvořil i všechno ostatní k filmu za 7000 tisíc dolarů a ono se na to dá koukat, ba co víc je to fakt zábava. Je sice fakt, že přece jen v některých scénách to bylo vidět jak se šetří zuby nechty, ale stejně je to jeden z nejlepších nezávislých akčních filmů co znám, jestli né úplně nejlepší. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nie že by bol MARIACHI taký úžasný - rozpráva sa príliš rozťahane a strieľa príliš jednotvárne, dobrý námet nie je príliš rozpracovaný, a situácie sa zbytočne opakujú, už ani nehovoriac o lemplovskom obsadení pozbieranom po kdejakých mexikánskych putykách - ale s ohľadom na rozpočet (7000 dolárov) lomeno zábavnosť je to stále bohovsky vysoký koeficient zábavy. Nadšený všuměl Rodriguez dokázal ako jeden z mála vytvoriť amatérsky celovečerák, ktorý zvládnem pozrieť celý, a ešte sa väčšinou aj výborne baviť. Iste, kto by sa už dnes na to díval, keď si môže pustiť iba o 2 roky mladší fenomenálny desperádovský remake / pokračovanie ? Jedine ten, kto sa už niekedy sám pokúsil stvoriť na kolene film a dokáže oceniť to každodenné krvopotné pľahočenie sa za dobrým - alebo aspoň nejakým - záberom, podobne ako pri začiatkoch Georgea Millera, Petera Jacksona či Sama Raimiho... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Robert Rodriguez do filmu nekladl vůbec žádné ambice. Vznik filmu okomentoval slovy: „Španělsky mluvený film pro mexický videotrh. Říkal jsem si: nikdo nebude ani vědět, že jsem ho natočil já. Robertů Rodriguezů jsou přece mraky. Když to nevyjde, svedu to na některého z nich.“ (Šéfik)
  • Ve scéně, kdy Mariachi (Carlos Gallardo) utíká před gangstery, schovává se za autem a bere si od gangstera zbraň Mac 10. Poté se však při střelbě v jeho ruce objevuje jiná zbraň, a to Tek 9. (dc125)
  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)

Reklama

Reklama