Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

No klobouk dolu, tenhle mexičan má talent a hlavu plnou super nápadů. Natočil, vyprodukoval, zrežíroval a napsal si scénář a vlastně stvořil i všechno ostatní k filmu za 7000 tisíc dolarů a ono se na to dá koukat, ba co víc je to fakt zábava. Je sice fakt, že přece jen v některých scénách to bylo vidět jak se šetří zuby nechty, ale stejně je to jeden z nejlepších nezávislých akčních filmů co znám, jestli né úplně nejlepší. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil podle poměru rozpočet:zážitek, bylo by to nejspíš 5*. Pokud mám ale řadit El Mariachiho mezi ostatní celovečerní filmy je to za lepší 3. Rodriguez předvedl, že má co nabídnout a že umí vytvořit zajímavé prostředí s dobrou atmosférou a slušným množstvím nápadů, ale nějaké ty peníze tomuto snímku zkrátka chyběly. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velký rodinný film o tradičních mexických hodnotách, zvycích a morální síle zúčastněných aneb krásně laciná a lacině krásná zábava, která ztrácí dech pouze ve vypjatých emocionálních scénách, které jsou kamenem úrazu, ač jedna zcela bravurně paroduje kultovní rádoby horror I spit on your grave. Režie je více než zdatná, ovšem těžko říci, zda bych si to celé tak zajímavě užil bez znalosti pozdější (paradox) Rodriguezovy tvorby. Takhle jsem si alespoň vychutnal celý herecký ansábl, kterému vévodí hlavní hrdina, jenž svou vizáží připomíná mix Stanislav Gross/Steve Guttenberg. Pohodová jednohubka, po které sice nic nezůstane, ale možná dostanete chuť na další.... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Okrem peňazí tu vidno všetko, čo máme u Roberta radi. Samotný Mariachi je síce pramálo charizmatický a nebezpečne vyzerá len pár záberoch (ale v Carlos si to v DESPERADOVI po boku Banderasa vyžehlí :-) Jednoduchý príbeh, veľa krvi, smiešne zbrane a kopa režisérskych nápadov v nezávislom filme skrátka stoja za to.... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"El Mariachi" ... je otázka, jestli má vůbec šanci - a raději ani moc nepřemýšlím nad nadstavbou, jakou je hledání a nalézání štěstí ve zdánlivě mírumilovném texaském městečku. Protože poskytování takového luxusu nemusí být nutně smyslem vyprávění, ve kterém potkáváte zlé sny ... nebo předtuchy. Příběhy podobného ražení si s vámi zpravidla jen tak pohrávají, vyzbrojené černými brýlemi a sarkastickým úsměvem ... a přitom (k vlastnímu překvapení) v některých případech jakoby mimochodem dávají v sázku všechno, co mají - včetně sebe. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Pravděpodobně proto, že neměli při natáčení dostatek rekvizit, je několik gangsterů ve filmu vyzbrojeno ''vzduchovou'' pistolí Marksman 1010C BB pistol. (HectorHagman)
  • Film je inspirován knihou "Rebel Without a Crew: Or How a 23-Year-Old Filmmaker With $7,000 Became a Hollywood Player", kterou napsal Robert Rodriguez. (Terva)
  • Robert Rodriguez do filmu nekladl vůbec žádné ambice. Vznik filmu okomentoval slovy: „Španělsky mluvený film pro mexický videotrh. Říkal jsem si: nikdo nebude ani vědět, že jsem ho natočil já. Robertů Rodriguezů jsou přece mraky. Když to nevyjde, svedu to na některého z nich.“ (Šéfik)

Reklama

Reklama