Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím, ale bylo to fakt dobrý, což moc často o amatérských filmech neříkám. Chvílema jsem nevěděl, jestli se koukám na něco vážnýho nebo na komedii s Etzlerem, ale nakonec převážilo to první. Stylovej závěr a příjemný, napětí udržující hudební doprovod byla dobrá volba pro režijní debut za 7 papouchů. Well done. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Laciná výprava, kamera, akční scény ale na druhou stranu neuvěřitelné nadšení ze strany tvůrců a to hlavně scénaristy a režiséra Rodrigueze. Na filmu je opravdu vidět, že si ho režisér vychutnával a udělal všechno pro to aby mohl vzniknout. Při sledování jsem si nejednou vzpoměl na staré splattery Petera Jacksona, jelikož toto je takřka to samé jen to není horor ale akčňák. To, že byl tento film dělán "na kolenou" je znát z každého záběru neprofesionální kamery, která dělá neústálé detailní nájezdy na tváře herců nebo na různé objekty. Co se týká akčních scén tak těch je zde minimum a rozhodně nejsou nikterak výbušné nebo efektní. Zvláštní je ale fakt, že i přes tyhle negativa film dokáže parádně pobavit a velice rychle uteče. Jde jen o to uvědomit si na co, že se to vlastně dívám. Jako rozcvička před Desperadem se film povedl velice dobře. ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Historka o tom jak mladý Rodriguez natočil svůj první celovečerák během 14 dnů za 7000 dolarů je dnes už legendární. A stejně tak i zmiňovaný snímek. Musím se přiznat že napoprvé se mi až tak moc nelíbil (3*), když jsem se ale dokopal podívat se na něj znovu byl jsem u vytržení. Takhle nějak má vypadat vynikající "amatérský" film. Kdyby Mariachiho točil hollywood stálo by to minimálně 1000krát větší prachy a výsledek by jenom těžko byl srovnatelný. Rodriguezova prvotina uchvacuje nejenom výborným scénářem plným skvělých postav, ale především tím "jak se to proboha mohlo natočit skoro zadarmo?". Proč tomu tak je se můžete dozvědět na jednom z bonusů na DVD, kde režisér vysvětluje některé postupy, jak natočit film co nejlevnější, aby to nešlo poznat. Doporučuji všem amatérským filmařům se na to podívat. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

No klobouk dolu, tenhle mexičan má talent a hlavu plnou super nápadů. Natočil, vyprodukoval, zrežíroval a napsal si scénář a vlastně stvořil i všechno ostatní k filmu za 7000 tisíc dolarů a ono se na to dá koukat, ba co víc je to fakt zábava. Je sice fakt, že přece jen v některých scénách to bylo vidět jak se šetří zuby nechty, ale stejně je to jeden z nejlepších nezávislých akčních filmů co znám, jestli né úplně nejlepší. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o režisérův debut a že film stál sedm tisíc dolarů,které rodriguez získal tak,že na sobě nechal zkoušet nová antibiotika:-)se jedná o celkem zábavnou vykosovačku,na které je bohužel znát málo peněz,nic moc herci,vůbec celkově je film sice velice zajímavý,ale je prostě vidět že je to nízkorozpočtová nezavislá onanie režiséra,ve kterém se ukrývá veliký potenciál.s desperádem nesrovnatelné(jak jinak:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Děj filmu se odehrává ve městě Acuña. Odkazy na toto město se později objeví hned v několika filmech od Quentina Tarantina. V jeho filmu Kill Bill 2 (2004) se hlavní protagonistka Beatrix Kiddo (Uma Thurman) setkává s majitelem bordelu a zároveň šéfem gangu Acuna Boys působící právě v mexické Acuñe. Menší odkazy v podobě fast-foodových kelímků „Acuna Boys“ se objeví i ve filmech Grindhouse: Auto zabiják (2007) a Jackie Brown (1997). (LucasAbelle)
  • Filmový zvuk byl zaznamenáván na běžný kazetový magnetofon s mikrofonem, ale sekvence s pitbull teriérem byly natočeny speciálně tak, aby mohl Rodriguez synchronizovat zvuk a obraz později. (Sufferer)
  • Film získal na Sundance Film Festival v roce 1993 Cenu publika. (Karlos80)

Reklama

Reklama