Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podobné výtky jako Movie. V podstatě Rodriguezův debut. Bohužel je vidět, že tady bylo opravdu hodně málo peněz. To zas tak nevadí, je to debut. Jenže příběh je až moc triviální na 80 minut a chybí tomu šťavnaté charizmatické role jako v Desperadovi. Navíc zábavnost poměrně brzy klesá. Ale v Desperadovi dokázal co je Rodriguez zač! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Legendami opředená (léky nafetovaný pokusný králík Rodriguez v potu krve šetřící na rozpočet, dva opravdoví kaskadéři měnící převleky, kompletně vymyšlené závěrečné titulky – za vším stál Rodriguez sám) low-budget stylovka, která pro akci znamená to, co Jacksonovo Bad Taste pro splatter. Mnohokrát omletá klišé dostala nový cool kabátek, který režisér spíchnul pomocí jednoduché kamery, úsměvných fines (zrychlený obraz při vytáčení telefonu) a pořádné porci nadhledu, která tenhleten mix road & revenge movie drží pohromadě. Samozřejmě, kritik se šťouralem v tom uvidí pouze nezdařené stylistické cvičení pro pozdější jízdu, žánrově zatížený fanda naopak velmi svojskou guilty-pleasure zábavičku s tušenou předzvěstí něčeho většího. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je amatérský film a to se nedá jen tak schovat. Hlavní hrdina má hlas jako padesátiletý kastrát, o nějaké hraní se snad nikdo ani nesnaží a kameru Rodriguez nejspíš někomu ukradl z narozeninové oslavy. Ale o to přeci vůbec nejde. Na amatérský film je to totiž sakra dobré! Rodriguez hýří nápadem a talentem v každé druhé scéně, nadšení pro filmařinu na vás čouhá z poza každého rožku a když se zamyslíte v jakých podmínkách a za jaký rozpočet celý film vznikal - všechna čest. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Doslova královskej debut je El Mariachi. To co Robert Rodriguez vykouzlil za šílenost se 7 tisícema dolarů je jednoduše neuvěřitelný. Tolik bizarních situací a kudrlinek ve scénáři, u kterejch jsem se pobavil... Další důkaz, že tuny efektů a velký hvězdy nejsou potřeba k tomu, aby byl natočenej parádní film. A Carlos Gallardo se ukázal býti výbornym tahem. Až mě udivuje, že se později z velkýho plátna tak nějak vytratil - když nepočítám malý cameo v Desperadovi. Já osobně navíc El Mariachiho považuju za nejlepší díl z Rodriguezovy mexický trilogie - ničim nezatíženej, svobodnej, svěží, vtipnej a hlavně legendární příběh o největšim Mexičanovi všech dob, kterej chodí zásadně v černym a s futrálem od kytary v ruce... El Mariachi: "I've always wanted to be a mariachi... like my father, my grandfather... and my great-grandfather. I'm not as good as them yet... but I'm improving. My plan was to follow their footsteps to the end... and die with my guitar in my hand. I played from town to town... gaining different experiences. This city was my next stop. The free coconut at the edge of town... made me feel like this city would bring good luck. But I was completely wrong." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez začínal pěkně z vostra. Na to, jak málo prachů to stálo, je to totiž docela nářez. Nečekejte ale žádný akční scény alá Desperado, ve který to Banderas střílí hlava nehlava. I tak je to ale docela napínavý, dost dobře natočený, má to dobrý humorný scény a nejvíce mě asi zaujala kamera. Jasný má to svoje mouchy a vcelku by se jich našlo docela dost, na druhou stranu se ale musí přičíst i odvaha s jakou do toho tenkrát Rodriguez šel. Určitě lepší než některé jeho podstatně dražší filmy (zdravim žraločáku!).70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Mariachi (Carlos Gallardo) utíká před gangstery, schovává se za autem a bere si od gangstera zbraň Mac 10. Poté se však při střelbě v jeho ruce objevuje jiná zbraň, a to Tek 9. (dc125)
  • Robert Rodriguez se seznámil s Peterem Marquardtem právě během měsíčního pobytu ve farmaceutickém výzkumném oddělení, kde na nich prováděli pokusy. Jednoho dne se s ním Robert bavil, že chce natočil El Mariachi. To se Peterovi hned zalíbilo a chtěl roli, i přestože nemá s herectvím žádné zkušenosti. Robert mu přidělil hlavního padoucha - sám Robert chtěl, aby hlavní padouch nebyl Mexičan (bylo to na tu dobu velice typické). (Diskomuz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno