Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

borec999 

všechny recenze uživatele

Keď zvážim že ide o celovečerný debut a že film stál dokopy 7000 dolárov, tak super. Na druhú stranu, kto videl Desperada... Rodriguez minimálne v Mariachim ukázal, že mu nechýbajú nápady, kreativita a to najmä pri zobrazení akcie, ktorá vyzerá na naozaj miniatúrny rozpočet výborne. Príbehovo je to v skratke to isté čo Desperado- čiže veľmi jednoduchý film. Ak by som videl Mariachiho pred Desperadom zrejme by som šiel na 4*. No keďže som videl ako prvý hollywodsky remake s budgetom 10 miliónov a plejádou hollywoodskych hviezd doplnených o ešte lepšiu, kreatívnejšiu a vymazlenejšiu akciu (holt, Rodriguez už mal peniaze aby naplno ukázal čo v ňom drieme) tak tentokrát musia stačiť lepšie 3*. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečně měl Rodriguez nutkání vecpat do snímku otravnou romantickou linku, kterou snímek lehce degradoval. Do té chvíle se jednalo o vynikající a vtipnou záležitost. Naštěstí má úžasný dar přijít s dostatečně drsnými a zajímavými postavami, takže jsem u snímku zásadně netrpěl. Akce bylo taktéž dostatek. Kdo má rád španělštinu a kvalitní béčka, ten by si měl přijít na své. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keby som to mal posudzovat ako profesionalny film, tak je to tuctovy priemer. Ale ako nezavisla produkcia za par pesos natocena jednou kamerou s bandou amaterov pred aj za kamerou, to vzbudzuje respekt. Najviac ma fascinovala praca s kamerou a strihom behom akcnych scen, ktore su evidentne inspirovane filmami Johna Woo. Nieco tak spickovo a prehladne natocene sa uz v dnesnej zbesilej videoklipovej dobe nevidi. Pribeh je jednoduchy a funkcny. Ochotnici pred kamerou sa celkom snazia, ale typovo mi nepripadaju prilis šťastne vybratí. Hlavny hrdina je jalovy, kraska nie je extra krasna, zaporakovi toho sviniara prilis neverim a mariachi zabijak s ktorym si nasho hrdinu pomylia, je prilis vyzraty, aby som mu jeho schopnosti uveril. Ale to su vsetko veci, ktore sa u amaterskeho projektu daju akceptovat. Dôlezite je, ze to ako celok funguje a kazdy fanusik Rodrigueza a jeho Desperada by to mal vidiet. Zvlastne je, ze film pôsobi sviznejsie a tak nejak zabavnejsie ako posledne Rodriguezove profesionalne filmy, ktore pôsobia prilis sterilne. Davam 5 + 1 bod za to v akych podmienkach film vznikal. 6/10. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím, ale bylo to fakt dobrý, což moc často o amatérských filmech neříkám. Chvílema jsem nevěděl, jestli se koukám na něco vážnýho nebo na komedii s Etzlerem, ale nakonec převážilo to první. Stylovej závěr a příjemný, napětí udržující hudební doprovod byla dobrá volba pro režijní debut za 7 papouchů. Well done. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Poloamatérský film El Mariachi je předzvěstí svého dokonalejšího slavného remaku Desperado vytvořeného stejným režisérem. Dělí je od sebe 3 roky, pár miliónů dolarů, nahrazení neznámých jmen známými herci a mnohem dokonalejší řemeslo. Ale i tak je El Mariachi velmi dobrý a hlavně zábavný film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=c8gYxguwLvc ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Robert Rodriguez nikomu z vedlejších herců nedal před natáčením scénář, pouze jim řekl, že jim pomůže s dialogy. (Benjamin-L)
  • Mnoho střelných zbraní použitých ve filmu jsou skutečné zbraně zapůjčené z místní policejní stanice. Režisér Rodriguez také zmínil,  že byl často problém vypálit z nich více jak jednu ránu, než se zasekly. (HectorHagman)
  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)

Reklama

Reklama