Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nie že by bol MARIACHI taký úžasný - rozpráva sa príliš rozťahane a strieľa príliš jednotvárne, dobrý námet nie je príliš rozpracovaný, a situácie sa zbytočne opakujú, už ani nehovoriac o lemplovskom obsadení pozbieranom po kdejakých mexikánskych putykách - ale s ohľadom na rozpočet (7000 dolárov) lomeno zábavnosť je to stále bohovsky vysoký koeficient zábavy. Nadšený všuměl Rodriguez dokázal ako jeden z mála vytvoriť amatérsky celovečerák, ktorý zvládnem pozrieť celý, a ešte sa väčšinou aj výborne baviť. Iste, kto by sa už dnes na to díval, keď si môže pustiť iba o 2 roky mladší fenomenálny desperádovský remake / pokračovanie ? Jedine ten, kto sa už niekedy sám pokúsil stvoriť na kolene film a dokáže oceniť to každodenné krvopotné pľahočenie sa za dobrým - alebo aspoň nejakým - záberom, podobne ako pri začiatkoch Georgea Millera, Petera Jacksona či Sama Raimiho... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"El Mariachi" ... je otázka, jestli má vůbec šanci - a raději ani moc nepřemýšlím nad nadstavbou, jakou je hledání a nalézání štěstí ve zdánlivě mírumilovném texaském městečku. Protože poskytování takového luxusu nemusí být nutně smyslem vyprávění, ve kterém potkáváte zlé sny ... nebo předtuchy. Příběhy podobného ražení si s vámi zpravidla jen tak pohrávají, vyzbrojené černými brýlemi a sarkastickým úsměvem ... a přitom (k vlastnímu překvapení) v některých případech jakoby mimochodem dávají v sázku všechno, co mají - včetně sebe. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj založený na tradičních prvcích, které jsme mohli vidět už nespočetněkrát někde jinde. Ale ono se to zase na druhou stranu nesnaží tvářit originálně a vůbec si tento snímek na nic nehraje. Je to prostě taková chutná jednohubka. Takový krásný bonus k DVD Desperado. Oba filmy totiž na společném DVD vyšly a alespoň já to tak beru. Bonus k Desperadu. Nic víc, nic míň. [říjen 2005] ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je amatérský film a to se nedá jen tak schovat. Hlavní hrdina má hlas jako padesátiletý kastrát, o nějaké hraní se snad nikdo ani nesnaží a kameru Rodriguez nejspíš někomu ukradl z narozeninové oslavy. Ale o to přeci vůbec nejde. Na amatérský film je to totiž sakra dobré! Rodriguez hýří nápadem a talentem v každé druhé scéně, nadšení pro filmařinu na vás čouhá z poza každého rožku a když se zamyslíte v jakých podmínkách a za jaký rozpočet celý film vznikal - všechna čest. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Laciná výprava, kamera, akční scény ale na druhou stranu neuvěřitelné nadšení ze strany tvůrců a to hlavně scénaristy a režiséra Rodrigueze. Na filmu je opravdu vidět, že si ho režisér vychutnával a udělal všechno pro to aby mohl vzniknout. Při sledování jsem si nejednou vzpoměl na staré splattery Petera Jacksona, jelikož toto je takřka to samé jen to není horor ale akčňák. To, že byl tento film dělán "na kolenou" je znát z každého záběru neprofesionální kamery, která dělá neústálé detailní nájezdy na tváře herců nebo na různé objekty. Co se týká akčních scén tak těch je zde minimum a rozhodně nejsou nikterak výbušné nebo efektní. Zvláštní je ale fakt, že i přes tyhle negativa film dokáže parádně pobavit a velice rychle uteče. Jde jen o to uvědomit si na co, že se to vlastně dívám. Jako rozcvička před Desperadem se film povedl velice dobře. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)
  • Filmový zvuk byl zaznamenáván na běžný kazetový magnetofon s mikrofonem, ale sekvence s pitbull teriérem byly natočeny speciálně tak, aby mohl Rodriguez synchronizovat zvuk a obraz později. (Sufferer)
  • Robert Rodriguez se seznámil s Peterem Marquardtem právě během měsíčního pobytu ve farmaceutickém výzkumném oddělení, kde na nich prováděli pokusy. Jednoho dne se s ním Robert bavil, že chce natočil El Mariachi. To se Peterovi hned zalíbilo a chtěl roli, i přestože nemá s herectvím žádné zkušenosti. Robert mu přidělil hlavního padoucha - sám Robert chtěl, aby hlavní padouch nebyl Mexičan (bylo to na tu dobu velice typické). (Diskomuz)

Reklama

Reklama