Reklama

Reklama

Kurýr: Zásilka smrti

  • Velká Británie The Courier (více)
Trailer 1

Obávaný obchodník se zbraněmi Ezekiel Mannings (Gary Oldman) byl po letech destrukční činnosti v podsvětí konečně chycen. Je umístěn do domácího vězení v New Yorku, ale i tak pokračuje v podnikání. Ezekielův bývalý zaměstnanec Nick Murch (Amit Shah) byl vzat pod vládní ochranu jako korunní svědek soudního řízení proti Manningsovi. Ten ale udělá všechno, aby proces zmařil. Najme si zvláštního kurýra (Olga Kurylenko), nepřekonatelnou jezdkyni na motocyklu a nejlepší ve své profesi. Ta má nevědomky doručit zásilku smrtícího plynu na utajenou adresu, kde chrání Nicka. Kurýrka zachrání jeho i sebe před jistou smrtí. Aby Nick mohl splnit to, k čemu se zavázal, kurýrka ho musí ochránit a čelit armádě bezohledných najatých vrahů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

He, he, he... Ne. Jako chápu, že pro béčkové akčňáky "na zabití času" je laťka většinou docela nízko, přesto by nebylo špatné se občas pokusit se ji alespoň trochu přiblížit. To že do ansámblu dostanu bondgirl, která by strašně moc chtěla být novou Milou Jovovich (ale moc jí to nejde) a po krku ji pošlu mimo jiné absolutně znuděného Garyho Oldmana (u kterého přemýšlím kolikátý naprosto identický záporák v řadě to už byl) dobrý film rozhodně nedělá. Naprosto trestuhodně nezáživná hodina a půl, kde nemá nápad ani scénář, ani akce, ani choreografie ani samotné řemeslné zpracování. Naprosto ukázkový příklad toho, že i když se budu sebevíc snažit aby to vypadalo efektně, když proto nic neudělám a budu plácat páté přes deváté, bude to tomu odpovídat. Ten závěrečný double twist byl pak už jen krásným plivancem do tváře nejenom divákům co u filmu do závěrečných titulků vydrželi, ale také samotné logice, na které se zdál být film postaven. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Starý Muž s žižkovským imidžom to síce hrá dobre, ale ono sa to spočiatku nejako pokrútilo na boj Amazoniek, kde ukrajinská deva čelí nástrahám Ivarovej milenky. Ale človek môže dostať aj nekontrolovateľný záchvat smiechu, keď práve vikingská slúžka Alicia leží zakrvavená rozstrieľaná na zemi, ale ešte si v pohode dá mobil k uchu a telefonuje, aby oznámila: "Já umírám." Klobúk dole, tu sa scenárista pekne vyhral, takéto fóry som nevidel ani v manéži Bolka Polívku. Celkovo sú v tomto akčňáku všetky ženy tvrďásky a muži mäkkýši alebo slepí ako patrón. Zo vzdialenosti 5 metrov by na dvesto rán netrafili ani budovu Pentagonu. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové a Zlatou jeřabinu v kategorii nejdebilnější scénář získávají ... Zackary Adler a James Edward Barker! Minimálně 70% textu jsou zhovadilosti, díky kterým nemají postavy šanci působit aspoň trochu věrohodně. Navíc se většina z nich i jako idioti chovají. Místy je až směšné, jak moc blbý to je. A to jsem ochoten přejít scény, kdy buší obrovský chlapi do subtilní Olgy, drtí jí ohryzek, střílí do ní a furt nic. Jsem ochoten přehlídnout, že i když se film odehrává ve stejném čase pro dvě postavy, tak jedna je na střeše domu, kde je tma a druhá je v jiném domě... za bílého světla. Možná bych přežil i mizerné souboje a la béčkové střihačské orgie. Ale ten konec...tak ten tomu tedy dodal korunu. Za mě jde o jeden z nejhloupějších filmů, jaký jsem viděl min. za 5 let. Resp. díky castingu je to superpodraz na diváka. Jediné dobro, je Gary Oldman. Jestli se ale někdy podívá na celý film, asi mu bude dost smutno. Třeba i z postavy týpka, který se pokouší napodobovat/parodovat jeho poldu z Leona. Kvůli takovým filmům by se měl zavést rating IQ 65 ...určeno pro ptactvo s IQ pod 65. PS: James Edward Barker je skladatel a Adler do dnešního dne nic slušného nenatočil...to prostě jinak dopadnout nemohlo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já opravdu rozhodně nic nemám proti stále rostoucímu emancipačnímu hnutí, třeba na rozdíl od toho téměř až fanaticky pojatého Me Too, nicméně to množství především akčních hrdinek už začíná být krapet přes čáru, a to zvlášť, když už začínají být pomalu neohroženější, drsnější a nekompromisnějších, než většina jejich mužských představitelů. Konkrétně zde je postava Olgy Kurylenko skutečně už takový Terminátor, kdy přestože vypadá, že by nezvedla ani desetikilovou činku, tak tu ohromným svalnatým žoldákům trhá ohryzky jak prd, což není zrovna dvakrát přesvědčivé, a zvlášť když během filmu dostane i neskutečný štosy a přesto na konci působí, jako by si právě odskočila z nákupu nějakých pěkných hadříků. Hrát tuto roli třeba takový Scott Adkins, mé hodnocení by určitě atakovalo klidně i nadprůměrný počet *, takto ale prostě nemohu, a to přesto, že jako akční béčko funguje tato podívaná skutečně zábavně, kdy především ona akce mě zatraceně bavila, jelikož byla zpracována vzhledem k Olgy možnostem poměrně přehledně, nápaditě, ale především opravdu brutálně, což já velmi, velmi rád. Zápletka je jinak opravdu nenáročná a přímočará, což nekritizuji, spíš naopak, v tomto typu filmu si prostě stojím za tvrzením, že v jednoduchosti je síla, většinu postav lze pak považovat též za výrazné a ty kladné za sympatické a napětí jinak sice úplně nefunguje, ale i to jsem ochoten zde tolerovat, celé je to přeci jen především o akci a nenudícím spádu a v těchto ohledech prostě nemám co řešit. Takže opakuji, nebýt hlavním hrdinou žena, ale muž, celé by mi to přišlo přesvědčivější a vůči zpracované akci adekvátnější, i tak jsem ale s konečným výsledkem spokojen, prostě taková nekompromisní, přímočará, akční jízda, která mě zkrátka bavila. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko se nechává mlátit v garáži. Gary Oldman čeká v obyváku, než ho odstěhují. Nic víc se neděje. Triviální děj a ukázka, že dobré ženské akční hrdinky nejdou tvořit jen tak. A Zackary Adler by měl nakoukat Bessona ještě párkrát. Pochvalu si zaslouží skvělá hudba, která pro tuto taškařici plnou nesmyslů je až příliš honosná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Motocykly na natáčení poskytla německá značka BMW. (Rominator)

Reklama

Reklama