Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Policistka vyšetřující zmizení mladé dívky v pevně semknutém galicijském městečku odhaluje tajemství spjatá i s její vlastní těžkou minulostí. (Netflix)

Recenze (27)

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, další nadprůměr, který se vyloupl z té šílené záplavy espaňamovie na Netflixu. Napínavá krimi, která není ihned čitelná, je atmosférická a zajímavě propletená. Dobře ukočírovali i délku seroše, 6 dílů je tak akorát, aby nezačal nudit. Mě to příjemně překvapilo. Akorát nechápu ty sedmikrásky v názvu, protože se jedná o kopretiny, ale to je detail. Za mě 85% ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem byl ze se seriálu poměrně nadšen. Jednoduché, ale poutavé zpracování. Bohužel druhá série se zvrhla do jedné velké berličky, související s psychickým stavem hlavní postavy. Fakt, že to bylo celé postavené okolo toho, že má příležitostné výpadky paměti, mě přišel ubohý. Škoda, první série byla opravdu podařená, druhou jsem nebyl schopen dát. 1. sére - 85% 2. série - 10% ()

Reklama

Pokri 

všechny recenze uživatele

Prvá séria prakticky bez výčitiek, zaujímavé prostredie, postavy, zamotaný príbeh a nakoniec aj skvelé rozuzlenie, hoci s otvoreným koncom pre druhú sériu, ktorá napokon celkové hodnotenie stláča dole. Mnoho skvelých postáv sa z deja vytratilo, a hoci sa to celé snaží byť vážnejšie a temnejšie, štyri a pol dielu sa v podstate nič zásadné nedeje. Na konci sa na seba vrství jeden zvrat za druhým, no z hľadiska logiky a uveriteľnosti je napokon poriadne na/za hrane. ()

aznaho 

všechny recenze uživatele

Je to parádní příběh z Galicie. Maloměsto plné zmetků. Během sledování přestáváte věřit všem. Komorní, tajemné, skvěle vystavěné drama. Rozhodně musíte Velkého pitavala z malého města po galicijsku vidět! PS: Vím, že to bylo malej pitaval:-) Ale tohle přirovnání se nabízí. Dávám 5 hvězdiček a těším se v pátek 2.4. na druhou řadu. ()

amy.M 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale nakonec díky závěrečnému rozuzlení můžu dát s klidným srdcem 4. PLUSY: Skvěle vystavěný děj, kdy to do sebe všechno v závěrečným díle perfektně zapadne. Zároveň jsou právě v tom posledním díle všechny „záhady“ dostatečně vysvětleny, takže to divákovi nesebere takovýto uspokojení ze zakončení, jak občas bývá u kriminálek zvykem (aby náhodou neupřely divákovi interpretační prostor, nebo aby mohla být další série). Díky postavě hlavní vyšetřovatelky to není jenom kriminálka, ale tzv. kriminálka s překvapením, kdy tušíte, že v tom bude nějakej poděl, ale zároveň dostanete dostatečně dlouhej čas nad tím uvažovat. Trochu mi to připomíná Deavera, který u svých knížek vždycky na konci předvede nějakej šílenej plot twist. MINUSY: Do třetího dílu se to extrémně táhne, až jsem si chvíli myslela, že to vzdám (takže vydrž, Prťka, vydrž, stojí to za to). Stejně tak jsem měla zezačátku problém si alespoň k některý z postav vytvořit sympatie (tomu, kdo psal, že měl tenhle problém u Élite, bych doporučila zkouknout tohle, to je jinej hardcore :-)). Občas jsou tam nějaký ne úplně dobrý scénáristický zkratky (např. Rosa a její noční návštěvy bordelu, šílená bába s vajíčkama nebo proces vracení zatoulanýho psa). Taky z toho hrozně křičí, že je to udělaný pro TV, ta automobilová „honička“ z předposledního dílu mě přenesla cca do roku 1998 a první série Kobry 11. Což asi (doufám) nebyl záměr, ale dneska už to prostě jde i líp. K tomu ta galicijština, no… Věřím, že většině lidí vadit nebude, ale mě jako člověka, co umí španělsky, prostě s*ala a kolikrát jsem měla problém se kvůli ní soustředit na děj. Ale to je marginálie. Celkově bych to viděla tak na 77 %, ať to máme hezky souměrný. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní hrdinka (María Mera) používá v obou sériích stejné vozidlo značky KIA. V první sérii má dané vozidlo registrační značku 1449 JYC, avšak ve druhé sérii má registrační značku mírně odlišnou, a to 1449 JVC. (Muffino)

Reklama

Reklama