Reklama

Reklama

Eden

(seriál)
Trailer 1
USA / Japonsko, 2021, 1 h 42 min (Minutáž: 25–26 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Holka, kterou tajně vychovali roboti, odhaluje temná tajemství nádherného utopického světa, ve kterém po lidstvu nezbyly skoro žádné stopy. (Netflix)

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ekologická agitka, která sice není dle mého až tak špatně provedená, protože minimálně emocionálně to u mě většinou zabralo, ale vše je tu neskutečně průhledné a očekávané, takže jsem už od druhého dílu přesně odhadl největší zvrat celé minisérie a vše i dopadlo přesně do puntíku tak, jak jsem předpokládal. Myslím, že veškerá poselství, které nám chtěli autoři sdělit, tu budou všem dost jasná a pochopitelná. Zkrátka nic mě tu nepřekvapilo! Na druhou stranu jsem si dokázal oblíbit hlavní hrdinku, její robo rodinu a po pravdě i pohled hlavního záporáka na věc dokážu bez problémů pochopit, přeci jen to není poprvé, co k takovému radikálnímu názoru pociťuji v koutku duše jisté sympatie. Po animační stránce to není nic extra, zase jednou zopakuji, že nejsem fanda kombinace CG 3D animace a klasické kresby, protože tenhle mix pro mě málokdy působí přirozeně, stejně tak mi přijde na některých pozadích (třeba v souboji obřích robotů), že jsou jen prázdné a generické (bez detailů), což se mi moc nelíbí. Hudby jsem si všiml, nebo spíš mě příjemně zaujala, až v posledním díle, tam byl jeden moment, kdy mi k ději vážně sedla. Každopádně pro mě celkově asi trošku lepší průměr. 5,5/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Distopický terminátor pro ty nejmenší. Dospělý, existenciální nápad dostane naivní dětinskou fasádu, filosofii tématu jen tak lehoulince lechtá na povrchu a hlavně v tak krátkém časoprostoru nedostane šanci poslání dostatečně prodat. Cítím v tom trochu aktuální Vivy, matně mi to nechá vzpomínky na melancholickou Robinsonovu Shelteriádu aneb další alegorie, kde člověk je ta hlavní zlovolná entita. Jak je seriál zaměřený na prcky, tak bohužel se nedočkáme plnohodnotnější výplně, idee jsou zkratkovité a obraty nedostatečnou logikou vysvětlené; to vše abychom mohli happyenďácky zafinišovat. Jednoduchost a přímočarost je alfou a omegou, hraní na emoce dosahuje nejnižších účinností - pokusy učit roboty pocity jsou sympatické, ale zároveň až moc zrychlené. Kvůli mírnému tempu se mi nejvíce líbil "wholesome" 1. díl, od kterého to ale šlo kvalitou čím dál víc z kopce. Vůbec mě nezaujal prostinký CGI vizuál, kvůli kterému je akce hodně střídmá, a tak nejsvětlejším bodem je Penkinova hudba, od které jsem i tak upřímně čekal o drobek více. Pokud bych bral na zřetel cílené diváctvo, subjektivně by se můj rating pohyboval kolem 3.5*, objektivně jsou to nejslabší 3*. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, ještě lepší zpracování po audiovizuální stránce, nicméně vše trochu sražené předvídatelným scénářem a velmi úsporným epizodickým formátem. Eden je ekologickým varováním pro lidstvo, přičemž tahle myšlenka je jasně daná od samého začátku, kdy starost o Zemi od lidí přebírají roboti, a nutno uznat, že i funguje v nějakých realistických mezích. Lidská hrdinka před sebou má jasně daný úkol, přičemž každý její krok předem odhadnete a hlavní zvrat není žádným překvapením, ale ve výsledku na tom vůbec nesejde, neb dílo nijak neztrácí na zábavnosti. Velká škoda, že je tenhle příběh stroze odvyprávěn v pouhých čtyřech dílech a tvůrci nemají moc času vás seznámit s robotími životy a utopickou "post-apokalypsou" jako takovou. Buď by tomu seděl klasický anime formát o dvanácti dílech, ale ještě lépe se celý námět hodí pro videoherní JRPG zpracování. Pak by to bylo dokonalé. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Príliš detské a málo dospelé. Animácia by až tak nevadila, ale naviac aj celkom krátke, ako slabší film. Už ma začína Netflix s týmito nie krátkymi ale doslova ultrakrátkymi sériami srať. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Baby's First Postapo. Pro dospělé to absolutně není a ani si nemyslím, že by byl ten příběh tak extra dobrý. Možná mě to jen minulo, ale přišlo mi to takové nijaké. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

67% / Šablonovité, dětské, trochu hloupé ale přeci relativně pěkné a kvalitní zpracování a to na základě nepříliš výživného scénáře. ()

Reklama

Reklama