Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (97)

Chicony 

všechny recenze uživatele

Paddy Considine zde odvedl zatím nejlepší herecký výkon celého seriálu, který si sám o sobě zaslouží 5*. Jeho příchod do sálu je naprosto epickým obrazem, znovu po vzoru Hry o trůny ukazujícím, že není třeba velké akce a bitev k tomu, abyste měli husí po celém těle a cítili, že sledujete prvotřídní kvalitu. 10/10. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdo netvrdí, že v tomto díle není Paddy Considine hlavní hvězdou a je to v podstatě jeho one man show, ale co jinak se tu stalo? Děj se vlastně v ničem neposunul dál. Poprava Vaemonda Velaryona byla zkratovitá a trapná, neměla vlastně žádný dopad na děj, kromě toho, že vyšlo najevo, že Daemon si zřejmě může v královstvích beztrestně zabíjet koho chce (tu posla od krále, tu vlastní manželku, tu Velaryony.). A bastardi od Rhaenyry se nespravedlivě dostávají k moci. Rodinná večeře se spoustou přípitků od různých postav a s očekávatelným závěrečným urážením, byla až příliš dlouhá... Tak se tady na ČSFD vzpamatujte a nepředstírejte, že je tenhle veskrze průměrný seriálový počin stejně dobrý, jako Hra o trůny. 91%? To chcete říct, že tenhle díl HotD je skoro stejně dobrý jako Bitva bastardů z GoT? ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A drak přišel ještě jednou a naposled, aby zařval. Pijavice seděla na jeho trůnu a on si ho vzal zpátky. Je prostě naprosto poetické, že Viserysův konec zrcadlí Balerionův. Též mne potěšila Viserysova zlatá maska jako odkaz ke zlaté masce, kterou bolestivě získal v GoTku jeho jmenovec. Vskutku tragédie Shakespearovských rozměrů, kdy Viserys umírá v domnění, že všechno spravil, ale útěchou mu je, že viděl svou rodinu sjednocenou jako poslední věc. Dameon se projevuje jako nebezpečný soupeř s perfketně obsazeným Aemondem se buduje rivalita. Ramin Djawadi tam hází nejlepší ostéčka seriálu no a výprava a všechno opět stojí za to. Za zmínku též je dobré dát Aemondovu absolutně fantastickému roastování. Těším se a zároveň se bojím další dílu, protože tahle epizoda byla cítit jako perfektní finále s krutým zakončením v podobě nepochopoení chtěného od Alicent. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavila mě večeře, ze které přímo sálalo, jak u jednoho stolu spolu naposledy sedí budoucí nepřátelé na život a na smrt, protože prostě tomu střetu zabránit nejde. A odcházející král, který tu byl na krátký okamžik před sklonkem života opravdu šťastný, i když ani on nevěřil tomu, že tu rodinu dá dohromady, přes veškerou svojí snahu. A poslední scéna, kde už mluvil hodně z cesty, možná už i ke své mrtvé manželce a jehož slova si jeho stávající manželka zjevně špatně vyložila, když si myslela, že mluví k ní. *palec nahoru* btw... navíc povedený pozvolný zrod osudových protivníků Daemona a Aemonda, kteří jsou si přitom tolik podobní ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi pôjdem tentokrát proti prúdu, ale táto epizóda ma rozhodne nestrhla. Ďalší veľký dejový skok a napriek tomu stále dookola to isté. Všetci sa tu rozplývajú nad výkonom Paddy Considine-a, ale ak si niekto skutočne zaslúži pochvalu, tak sú to maskéri... Inak zdĺhavé a v tomto okamihu sa nebojím povedať už aj nudné. V porovnaní s úvodnou sezónou GoT, kde nielen hlavné, ale aj vedľajšie postavy (či už kladné, neutrálne alebo záporné) mali svoje miesto a osobité čaro, tu pôsobia všetci akosi tuctovito. A nie, nie je to len tými bielymi parochňami... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)

Reklama

Reklama