foto

Ryan Corr

  • nar. 15.1.1989 (31 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie

Biografie

Australský herec Ryan Corr se naposledy předvedl vedle veterána Johna Jerreta v thrilleru Wolf Creek 2 jako statečný Paul Hammersmith a za roli sklidil nadšenou chválu filmových kritiků. Zatím nejvíce zazářil na domácí scéně rolí Cobyho Jenningse v seriálu Packed to the Rafters (2008). S herectvím má však zkušenosti již od velmi útlého věku, kdy se objevoval jako host v seriálech Venkovští poldové (1994), Scooter: Secret Agent (2005) a Neighbours (2006).   

Narodil se 15. ledna 1989 v australském Melbourne. Svou hereckou kariéru zahájil ve třinácti letech, kdy se objevil ve filmu Opraholic (2002). O rok později si jako Matthew McDougal poprvé zahrál v televizi a to v seriálu The Sleepover Club (2003). Ve sci-fi seriálu Silversun (2004) získal hlavní roli Shenga Zametta. Dále ztvárnil surfaře Erica Tannera ve druhé řadě seriálu Střední škola Blue Water (2006). Objevil se i v pár posledních dílech seriálu Ostré jako břitva (2008).

Kromě herectví si díky filmům Šarlotina pavučinka (2006) a Max a maxipříšerky (2009) vyzkoušel i dabing. V romantické komedii Not suitable for children (2012) si zahrál Guse. Ve stejném roce si v Sydney ve hře Sex s cizinci poprvé zkusil divadlo. Objevil se v hlavní roli thrilleru 6 plots (2013) a tomuto žánru zůstal věrný v již zmíněném Wolf creek 2 (2013). V současnosti točí historické drama The water diviner s Russelem Crowem, kde představuje jednoho z jeho synů.

Ryan absolvoval tříletý herecký kurz v "NIDA" (National Institute of Dramatic Art) a v roce 2009 odmaturoval. Roku 2010 dostal cenu "Out of the box" a rok poté získal stipendium Heatha Ledgera. Byl nominován v kategoriích "objev roku" a "nejpopulárnější nový mužský talent". V roce 2013 byl za roli Guse nominován na nejlepší vedlejší roli roku 2013 a vysloužil si cenu "AACTA" (Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards).

Kromě úspěchů už má ale díky kouření heroinu na kontě i drogový skandál. Již odmalička ví, že jednou chce být otcem, zatím je však sám a rád by se věnoval sobě a své kariéře.

Argondia

Herecká filmografie

Filmy

2020 High Ground
2019 Below
2018 Dámy v černém
2017 1%
Ali se žení
2016 Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
2015 V mužském objetí
2014 Cesta naděje
2013 Wolf Creek 2
2012 6 Plots
Not Suitable for Children
2010 Before the Rain
Violet
2009 Max a maxipříšerky

TV seriály

2020 The Secrets She Keeps (TV seriál)
2019 Bloom (TV seriál)
Super Sam (S01E06)
The Kick Inside (S01E05)
Little Miracle (S01E04)
další epizody (6)
The Commons (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2016 Cleverman (TV seriál)
Wanted (TV seriál)
Episode 2 (S01E02)
Episode 1 (S01E01)
2015 Vykázáni (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (7)
2014 Love Child (TV seriál)
Moodyovi (TV seriál)
2012 Redfern Now (TV seriál)
2010 Tangle (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (4)
Ostré jako břitva (TV seriál)
Alpha and Omega (S03E13)
The Good Lieutenant (S03E12)
Beauty and the Beast (S03E11)
další epizody (4)
2008 Packed to the Rafters (TV seriál)
2005 Scooter: Secret Agent (TV seriál)
Střední škola Blue Water (TV seriál)
2004 Silversun (TV seriál)
2003 The Sleepover Club (TV seriál)
1994 Vesničtí poldové (TV seriál)
1985 Neighbours (TV seriál)

Dokumentární

2019 Blue Water Empire (TV seriál)
1999 Inside Film Awards (TV seriál)

Host

TV pořady

1968 Telethon (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky