Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

venison 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na do doporučení holek z podcastu Opravdové zločiny. Dokument mohl být o polovinu kratší, ale jinak se jedná o lepší počin z produkce kanálu Netflix. První díl byl asi nejlepší, pak už to celé (i když je to podle pravdy) působí hodně přitažené za vlasy. Doporučuji všem, kdo mají rádi kriminální příběhy. Jo a nebojte se, o násilí se mluví, ale diváka ušeří všeho nepěkného.. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak takto nejak si asi predstavujem typický mainstreamový dokument pre masového diváka... Ale..... V každej jednej časti som mal trochu rozporuplné pocity. Ona tá mainstreamovosť a neoriginalita trochu štve. Rovnako tak vynechané okolnosti prípadu na ktoré jednoznačne v stopáži priestor bol... Veľký plus každej časti ale je jej rytmus a narastajúce tempo. Ono len veľmi ťažko sa dajú od obrazovky odtrhnúť oči. Pôvodne som si chcel pozrieť iba jednu epizódu, napokon som si aj napriek únave pozrel všetky. Práve táto zložka a téma profilu chorej mysle vraha napokon rozhodli prikloniť sa k vyšším hviezdičkám. Výnimkou je ale posledná epizóda, ktorej som bol naklonený dať 5* (tá fascinácia Luka Magnotty filmami a falošná stopa sú neodolateľne zaujímavé a dobre spracované)... Potom ale prišiel záver epizódy (aj samotného seriálu) a doslovné nadhodenie tej najbežnejšej myšlienky ktorá môže byť spojená s vyčínaním sériového vraha. Myšlienka síce sedí na Luka Magnottu perfektne, ale za mňa teda určite mala ostať v náznaku, alebo nevyslovená, ako aspoň niečo pre diváka ktorý chce aj zapojiť rozum. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale výtky mám.Na Dokument je zde slušné tempo, výborná hudba a je to překvapivě dost napínavé. Avšak, co mi vadilo, že se to soustředí na amatérské detektivy, tedy internetové nerdy, kteří nemají nic jiného na práci než sledovat život někoho jiného. To je mi trochu proti srsti, raději bych sledoval opravdové detektivy, jejichž práce je rozhodně zajímavějši. Dále zamrzí, že obsah videa explicitně neukážou, když to mohli vidět všichni v dokumentu, nevím proč by to nemohl vidět i divák a poslední výtka, moc mi nesedí proč člověk, který zabil jednoho člověka je nazýván řezníkem a sériovým vrahem, co byl potom Night Stalker??! Finále je poměrně zajímavé a celkem nečekané, bavilo mě to, ale Night Stalker se mi líbil víc. 7.5/10: ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

"Seriál" jsem rozkoukal, protože mě zaujal název a někdo ho doporučoval na fóru, ale vůbec jsem nevěděl, o co jde. Proto jsem po celou první čast prožíval velký vztek, protože násilí na kočkách nesnáším a pachatelům bych přál dlouhou trýznivou smrt. Zároveň jsem doufal, že celý film je jen nějaká mystifikace, tak jsem po první části začal googlovat odpověď na otázku WTF. V důsledku toho byly další dvě části už mnohem obyčejnější, protože jsem si jednak vyspoiloval většinu faktů, jednak šlo už o tradičnější dokument, protože hlavní roli přebrala policie a internetoví aktivisti ustoupili do pozadí, a jednak mi násilí na lidech dělá mnohem menší problém než na koťátkách. "Seriál" ve mně zanechal spíš pachuť, vůbec neměl vzniknout, protože tomu narcistnímu úchylovi určitě udělal velkou radost. Měl by se užírat ve vězení a svět na něj zapomenout. Navíc hodina a půl ve formě filmu by stačila, jako "seriál" je to trochu přepísknuté. A ten název mi teď po zhlédnutí připadá dost dětinský, neuctivý a bulvární. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Toľko internetových fanatikov, a iba jednému napadlo (aj to neskoro), že fotky na instagrame sú editované. Keď je jeden deň niekto pred Eiffelovkou, druhý v Rusku, tretí na pláži, navyše s amatérskym editoringom, tak mi hneď trklo... Luka Magnotta - na prvý pohľad psychopat. Nechápem, prečo všetci hovorili, že vyzeral útlo, nevinne a bezbranne a bla bla bla. A že tak vrah nevyzerá - to povedala aj kanadská šéfka oddelenia vrážd. A ako vyzerajú vrahovia?! Pre mňa psychopat na prvý pohľad a zavrela by som ho už iba preto, ako vyzerá. Kanadská polícia rovnako nahovno ako francúzska - vraj poslali na letisko, keď mal priletieť z Kanady do Paríža 40. policajtov, a oni ho pokojne nechali odísť. Identifikovali ho, sledovali, a aj tak im zdrhol. Kde boli tí policajti? By som spravila odchyt už na letisku v Kanade! A tú jeho máti by som najradšej vyťahala za tie tri peroxidové vlasy. Tá vyzerá tiež mimo reality. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama