Reklama

Reklama

Awoken

Horor / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2019, 88 min

Obsahy(1)

Studentka medicíny Karla (Sara West) se snaží vyléčit svého bratra, který trpí vzácnou spánkovou poruchou (FFI). Jakmile ale spolu se dvěma přáteli zahájí novou experimentální léčbu, Carla zjišťuje, že spánková porucha není to jediné, co je s jejím bratrem v nepořádku. (CharlieSs)

Recenze (57)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, kdy doktor se svýma komplicema tajně léčí lidi s nespavostí, kteří nespí klidně i 3 týdny a na následky vyčerpání umírají. Do toho se rozjede posedlost démonem, snaha o vymítání a dojde i na menší zajímavý zvrat. Prostředí temného suterénu hraje hororu pěkně do karet, stejně tak málo postav a občas i strach ze tmy, ale i tak bych si dovedl představit film více "hororovější" ať už z hlediska démonů či atmosféry. Neurážející jednohubka, která není podle mého ani podle objektivního hodnocení zde na csfd nic extra, ale vyloženě nuda to nebyla. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fakt špatný. Technicky nezvládnutý od svícení po účesy, herecky i co do budování postav a konfliktů toporný, bez náznaku atmosféry. Místy to bylo zjevným rozdílem mezi tím, co si to o sobě myslelo, a co to bylo, až úsměvný. Když ten bondovský padouch na konci hezky vysvětlil svůj stejně nudný jako dlouhý plán, tak mě až překvapilo, že tak chabý scénář měl vůbec někdo potřebu Philipsovi dovolit realizovat.. Závěrečný souboj ve vášnivějším předčítání byl ale tak pitomý, že mě ke konci trochu vytrhl z letargie. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Malo to niečo do seba, ľakačky celkom fungovali plus bola dobre nastavená atmosféra tej úzkosti a celej šialenosti. Nič extra, priemer, ale dá sa to pozrieť, hoci ten koniec bol taký biednejší. Inak tu z 3 komentárov už traja ľudia použili pojem "žánrové klišé". Ako vážení, keď už od seba opisujete, tak aspoň sa skúste použiť synonymum - tu má pre vás na začiatok pomôcku: https://www.slovnik-synonym.cz/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento austrálsky kúsok som už mal nejakú dobu v hľadáčiku, a mal som sa na čo tešiť, pretože je to pre mňa jedno z najväčších tohtoročných prekvapení. Mali sme tu už viac hororov o démonoch, ktorí navštevujú nevinné obete počas spánkových paralýz, tento sa vlastne líši iba tým, že démoni svoje obete posadnú, pokiaľ trpia dlhodobou nespavosťou. Takže tento malý lekársky experiment v tajnom nemocničnom podzemí s cieľom zachrániť brata hlavnej hrdinky a ďalších dvoch úbožiakov sa zmení na démonický horor o posadnutosti. Hoci tieto exorcistické snímky už málokedy zaujmú, tuto klape atmosféra na výbornú, k postávam vlastne nemám ani žiadne výhrady a film je predovšetkým prekvapivo desivý, takže najmä pri nočnej projekcii môže znamenať pre mnohých divákov celkom silný zážitok. Musím sa trochu zľutovať nad trochu naivným a unáhleným zakončením (áno, po dlhej dobe som si želal, aby nejaký film trval dlhšie), no hodnotím podľa toho, ako na mňa film zapôsobil. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Ustrašený debut. Místo toho, aby se Daniel J. Phillips pokusil diváka zaujmout nějakou osobitou vizí, tak se pouze bázlivě schovává za nánosem žánrových klišé. Jakožto zdejší hororový expert musím před takovým přístupem důrazně varovat, jelikož vede k umělecké stagnaci a pro začínajícího tvůrce může mít fatalní následky. Awoken bych sice neoznačil za vyložený propadák, jelikož dokáže udržet divákovu pozornost, ale zkušeného fanouška žánru v žádném případě nenadchne. Spíše otráví ledabylým scénářem a místy nesmyslně předimenzovanými ruchy, které vás donutí zeslabit hlasitost. Snímku Awoken tak uděluji dvě slabší hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Austrálii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama