Reklama

Reklama

Awoken

Horor / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2019, 88 min

Obsahy(1)

Studentka medicíny Karla (Sara West) se snaží vyléčit svého bratra, který trpí vzácnou spánkovou poruchou (FFI). Jakmile ale spolu se dvěma přáteli zahájí novou experimentální léčbu, Carla zjišťuje, že spánková porucha není to jediné, co je s jejím bratrem v nepořádku. (CharlieSs)

Recenze (57)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Malo to niečo do seba, ľakačky celkom fungovali plus bola dobre nastavená atmosféra tej úzkosti a celej šialenosti. Nič extra, priemer, ale dá sa to pozrieť, hoci ten koniec bol taký biednejší. Inak tu z 3 komentárov už traja ľudia použili pojem "žánrové klišé". Ako vážení, keď už od seba opisujete, tak aspoň sa skúste použiť synonymum - tu má pre vás na začiatok pomôcku: https://www.slovnik-synonym.cz/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Má to super creepy momenty, občas to vykouzlí atmosféru a Iddimu umí trochu postrašit i díky výbornýmu dabingu démona. Jinak je to ale příšerně nasnímaná a režijně úplně tragicky vedená hororová rutinna s příšernými logickými dírami a s naprosto tupým konáním všech postav. Oni sledují tři pacienty a ani evidentně vyděšená pacientka k smrti s nimi nehne a celou dobu se vůbec nepídí, kde že to je ten jejich pan doktor profesor a to ani po sebevraždě tý buchty. Nevím jestli je to jen lenost režisérů, jejich hloupost nebo neum umět odvyprávět příběh tak, aby diváka neiritovali ty příšerný logický kiksy.  Dokonce chybí  jakákoliv démonická či aspoň znepokojivá hudba nebo melodie což je u hororu o démonech strašná chyba, nepomůžou tomu ani doslova 3 Australské kopie slavných herců.....ve filmu se totiž objeví dvojník Roberta Taylora (paradoxně Australan) dvojnice Jessici Alby a Sophie Turner....fakt jsem si chvilku myslel že je to ona (prostě ošklivá, nudná zrzka). Když potom režisér vyšperkuje 3 lekačky stejným zvukovým efektem, který jsme použili v našem hororu (amatérském jako prase) před skoro deseti lety tak už jsem se usmíval a při finálním předčítání pro školáčky, pardon démonky jsem se smál už nahlas. Má to svoje místa, ale celek je naprosto nepovedený debut, ten režisér na to prostě nemá. 40%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nedá sa uprieť snaha tvorcom, ktorí sa od úvodu všemocnými silami snažia vystavať “Awoken” na základoch hutnej atmosféry. Bohužiaľ, vnímam to tak, že bez doprovodných aspektov, na ktorých je tento subžáner doslova závislý, to plnohodnotne skrátka nemôže fungovať. Zrejme som mal príliš veľké očakávania. Zrejme budem opäť vnímaný ako “neopodstatnený kritik”, no nemám pocit, že som tak celkom dostal to, čo mi užívatelia nasľubovali. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

(Experimentální) ústav pro léčbu notorických nespavců se ústy "lékaře" Daniela J.Phillipse nemusí omlouvat. Stvořil totiž v utajeném nemocničním suterénu příslušně hororovou léčbu, která divákům nenutí podložit si oční víčka sirkami, neb u tohoto filmu paradoxně spánek nehrozí. Pravda, z titulní herečky Sary West, jenž se snaží pomoci svému trpícímu bratrovi, zrovna sexappeal netryská, ale události, co se dějí kolem ní, zabaví. Debutující režisér má svůj plán celkem inteligentně rozvržený, neodpustil si vytáhnout démonické bujení, ovšem zdatně servíruje nepříjemně houstnoucí atmosféru v uzavřeném prostředí, kdy se přidává prapodivná minulost dvou bílých vědeckých plášťů a jednoho kolárku, která je zaznamenána na nalezených páskách. Zdánlivě se různé scenáristické prvky tolik objevnými nejeví, jedná se o posednutí démonem, jeho následný zjištěný původ, exorcismus, experimentální léčba, co se vymkla kontrole a její průběh zaznamenaný na páskách či spánková paralýza atd., nicméně jde o australskou produkci, kterou mnozí diváci mohou považovat za vzácnou, tudíž zde je nutno vzít v potaz, že protinožci usilovali o určitou originalitu. Film z tempa nevypadává, finanční stránka je tak akorát, solidně pokrývá své možnosti, prostředí suterénu je příjemně nehostinné a různé dějové prvky velmi osvěžující. Poruchy spánku nastudoval určitě zajímavý tvůrce. 8/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne to se nepovedlo. To je po dlouhé době snad jediná věc co by se mi od Australáků vyloženě nelíbila. Ke konci jsem se už smál, to když na sebe hrdinka a záporák pořvávali jeden Otčenáš a druhý v latině jakési satanské bláboly. Mezi nimi přízrak, který tu zaslechnuv část toho či onoho buď běsnil, nebo se vyklidňoval... Eh.. děsné. Dávám za jednu videokazetu. * ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Austrálii. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno