Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane Doeovú (WENDY CREWSONOVÁ) prepadli a znásilnili v jej vlastnom byte. V nemocnici ju ošetria a prípad prevezme polícia. Jane na tom však nie je psychicky najlepšie a musí navštevovať psychológa. Ani po dlhšom čase nie je polícia schopná chytiť. Prípady znásilnení sa množia aj v ďalších mestách. Jane sa zúčastňuje mnohých demonštrácii a iných aktivít, ktoré by donútili políciu konať rýchlo a predovšetkým účinne. Jane si najme právnikov, ktorí ju majú zastupovať v súdnom procese. Žaluje políciu, že ju zneužila ako volavku. Súd prikáže polícii, aby venovala väčšiu pozornosť pri vzdelávané policajtov pri riešení sexuálnych napadnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Film ani nevím proč u nás vysílaný pod komerčním názvem Pátá oběť. Jde tu o typické soudní drama na typické téma s typickým příběhem a typickou strukturou. Jane Doeová byla znásilněna a protože jí policie včas nevarovala, že je na řadě, dala případ k prošetření. Jenže ono se dlouhá léta nic nedělo, tak dala policii k soudu. Heleťe tady nejde o nějak do hloubky propracované dílo, ale o televizně konverzační drama, které sráží trochu nepřesvědčivé herecké výkony. Téma znásilnění rozebíralo už spousta filmů, s větším či menším úspěchem, takže tady si divák na nic nového nepřijde. Jerry Ciccoritti (rejža pár televizních seriálů) se omezil na pár trhaných záběrů což filmu právě nepřidalo. Navíc minimum napětí, zvratů a čitelný scénář o hodně kroků dopředu. Navíc citace „Byla znásilněna s nožem v ruce,“ nemůžu si pomoc, ale zní to jako by jí ten násilník dal nůž do ruky a řekl „Můžete mi to prosím chvilku podržet?“ Na televizní poměry je to slabší podprůměr a víc jak dvě hvězdičky z tohodle odvarem nacucaného hadru nevyždímám. ()

DZOUKR 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli ti co dali odpad, věděli, že film je natočený podle skutečných událostí. Film vtáhne do příběhu, má skvělý dokumentární charakter, trochu mi připomněl Philadelfii. Dobře natočeno. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama