foto

Kris Holden-Ried

  • nar. 1.8.1973 (47 let)
    Pickering, Ontario, Kanada

Biografie

Studoval Montreal's Concordia University School of Business, když se účastnil prvního konkurzu a získal hlavní roli v dramatu z 12. stoleti MLADÝ IVANHOE, také díky tomu, že byl vítězem soutěže v jízdě na koni a šermu.

Následně studoval herectví u Uty Hagen, s Janine Manatis stejne jako i v Green Room Actor's Workshop a National Film Acting School. Stal se velmi uznávaným, s rostouci reputací charakterního herce. Můžeme ho videt např. v K-19: STROJ NA SMRT (Anton), nebo v ICE BOUND (Lunar). Objevil se též v několika seriálech, například TUDOROVCI (2007) v roli Comptona, PARADISE FALLS (2001), DEGRASSI: THE NEXT GENERATION (2001) nebo RIVERDALE (1997).

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2019 Lie Exposed
2017 Another You
2014 Saul: The Journey to Damascus
2013 Retornados
Sex po dětech
Tajemství rodného domu
2012 Underworld: Probuzení
2010 Ben Hur (TV film)
The Untitled Work of Paul Shepard
2009 Death of Alice Blue, The
Diamanty (TV film)
Last New Year, The
Santova dcera 2: Nejisté Vánoce (TV film)
Skryté zločiny (TV film)
Trosečníci (TV film)
2008 Dívka a pes (TV film)
Nikomu nevěř
Pomluva (TV film)
2007 A Broken Life
Citové pouto
2006 Motel Niagara
2005 Big Girl
Probuzení
2004 Dotyk růžové
2003 Alice Blue
Cesta k ledu (TV film)
2002 K-19: Stroj na smrt
Krutý verdikt (TV film)
Pátá oběť (TV film)
2001 Kainovo pronásledování: Přísaha
2000 Fáma
Generál (TV film)
Girls Who Say Yes
Hendrix (TV film)
1999 Nikdy na mne nezapomeňte (TV film)
1998 Going to Kansas City
Obhájci: Nenávist (TV film)
1997 Dům démonů
Habitat - Znovuzrození ráje
Ztracená nevinnost (TV film)
1996 Eikó no kjóki
1995 Mladý Ivanhoe (TV film)

TV seriály

2020 Umbrella Academy (TV seriál)
Sedm stádií (S02E08)
Oga Foroga (S02E07)
Lehčí večeře (S02E06)
další epizody (8)
2019 Departure (TV seriál)
End Game (E06)
Grounded (E05)
Sabotage (E04)
další epizody (6)
The Expanse (TV seriál)
Oppressor (S04E05)
Subduction (S04E03)
Jetsam (S04E02)
další epizody (4)
2018 Cardinal (TV seriál)
El Brujo (S02E06)
Northwind (S02E05)
Toof (S02E04)
další epizody (6)
Záhady Frankie Drakeové (TV seriál)
Duchové (S01E09)
Pilotní díl (S01E08)
Vikingové (TV seriál)
Ztracený okamžik (S05E14)
Nejodpornější vražda (S05E12)
Odhalení (S05E11)
další epizody (7)
2017 Posedlý pomstou (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Vikingové (TV seriál)
Vzkaz (S05E06)
Zajatec (S05E05)
Arrow (TV seriál)
Promises Kept (S06E06)
Deathstroke Returns (S06E05)
2016 Dark Matter (TV seriál)
But First, We Save the Galaxy (S02E13)
Wish I'd Spaced You When I Had the Chance (S02E11)
She's One of Them Now (S02E07)
další epizody (4)
2015 Dívka odjinud (TV seriál)
Rise (S05E16)
Let Them Burn (S05E15)
Follow the Yellow Trick Road (S05E14)
další epizody (12)
2014 Dívka odjinud (TV seriál)
When God Opens a Window (S05E04)
Big in Japan (S05E03)
Like Hell: Part 2 (S05E02)
další epizody (9)
2013 Dívka odjinud (TV seriál)
Groundhog Fae (S04E08)
La Fae Époque (S04E07)
Of All the Gin Joints (S04E06)
další epizody (21)
2012 Dívka odjinud (TV seriál)
Flesh and Blood (S02E22)
Into the Dark (S02E21)
Lachlan's Gambit (S02E20)
další epizody (9)
2011 Doylův okrsek (TV seriál)
Crashing on the Couch (S02E07)
Dívka odjinud (TV seriál)
Barometz. Trick. Pressure (S02E13)
Masks (S02E12)
Can't See the Fae-Rest (S02E11)
další epizody (13)
2010 Dívka odjinud (TV seriál)
Blood Lines (S01E13)
(Dis)Members Only (S01E12)
Faetal Justice (S01E11)
další epizody (13)
The Bridge (TV seriál)
2009 The Listener (TV seriál)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Já, Murdoch (S02E08)
2008 M.V.P. (TV seriál)
2007 Tudorovci (TV seriál)
Zpráva pro císaře (S01E07)
Opravdová láska (S01E06)
Špatné zprávy (S01E05)
další epizody (7)
2001 Paradise Falls (TV seriál)
1997 Riverdale (TV seriál)

Dokumentární

2014 Voyager: Hvězdný deník

Host

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)

Fanoušci tvůrce