foto

Steven Mackintosh

  • nar. 30.4.1967 (51 let)
    Cambridge, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Steven Mackintosh se narodil a vyrostl na anglickém venkově, kde si již jako dítě zahrál několik rolí v místních divadelních souborech.

Jednou z prvních výraznějších filmových rolí, v níž se tento charismatický Brit objevil, byla role Sebastiána v americké adaptaci Shakespearovy komedie VEČER TŘÍKRÁLOVÝ. Hned v následujícím roce naplno prokázal své herecké schopnosti ztvárněním postavy transsexuála Kim/Karla ve filmu S DÍVKAMI JE TO JINÉ, kde vytvořil poněkud netradiční milostnou dvojici s dalším známým britským hercem Rupertem Gravesem.

V minulosti se Mackintosh nechával často obsadit do rolí postav, které prožívají značné vnitřní utrpení nebo skrývají nějaké ošklivé tajemství, za všechny jmenujme věčně nadrženého Joea Lawrence z ARMÁDY V SUKNÍCH, který marně touží stát se válečným pilotem, mladíka Sida poznamenaného zoufalou rodinnou situací, který ve výsledku naváže incestní vztah s vlastní sestrou či postavu Daveyho z televizního filmu PÉČE, jenž se stal v dětství obětí sexuálního zneužívání. Za tuto roli mimochodem Mackintosh získal cenu za nejlepší mužský herecký výkon od Royal Television Society.

A když už ne přímo výrazně kontroverzní role, pak tedy alespoň role ve více či méně kontroverzních filmech, ať už jde o SBAL PRACHY A VYPADNI, vyznačující se specifickým humorem Guye Ritchieho nebo Michellovu MATKU z roku 2003.

Kromě řady rolí ve filmech a televizních inscenacích můžeme Mackintoshe často vidět na divadelních prknech. V soukromí vede spořádaný rodinný život, od roku 1989 je ženatý s herečkou Lisou Jacobs, s níž má dvě dcery.

stonozka01

Herecká filmografie

Filmy

2017 Modern Life Is Rubbish
2016 100 Streets
2015 A Song for Jenny (TV film)
Bone in the Throat
Urban Hymn
2014 Robot Overlords
Rozzářit hvězdy
Vyhrát zlatou
2013 Kick-Ass 2
Třináctý příběh (TV film)
Z1 (studentský film)
2012 Elfie Hopkins
Inspektor Regan
2011 The Great Ghost Rescue
Ztracené Vánoce
2010 Mo (TV film)
2009 Skautská příručka pro chlapce
Underworld: Vzpoura Lycanů
2008 Good
The Daisy Chain
The Escapist
2007 Paranoia
Sugarhouse
Very British Sex Scandal, A (TV film)
2006 Malá oprava motoru
Přiznej barvu
Underworld: Evolution
2005 Svěrací kazajka
Tajemství slov
2004 England Expects (TV film)
Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea, The
Árijský pár
2003 Matka
Strangers
To druhé Boleynovic děvče (TV film)
Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story, The
Tulse Luper Suitcases, The: Antwerp
2002 Eddie Loves Mary
Pátá oběť (TV film)
2001 Far From China
Sladká pomsta (TV film)
2000 Lady Audley's Secret (TV film)
Péče (TV film)
1999 Bad Blood (TV film)
Kriminál
1998 Armáda v sukních
Sbal prachy a vypadni
The Ebb-Tide (TV film)
1997 It's Good to Talk
Vysněná Amerika
1996 Hlavní podezřelý: Chybné úsudky (TV film)
S dívkami je to jiné
Večer tříkrálový
1995 Blue Juice
Groteska
1994 Dark Adapted Eye, A (TV film)
Krůček k vraždě (TV film)
Princezna Caraboo
Return of the Native, The (TV film)
1993 Půlnoční film (TV film)
Safe (TV film)
1992 Kissing the Gunner's Daughter (TV film)
Muppets: Vánoční koleda
Six Characters in Search of an Author (TV film)
1991 London Kills Me
1990 Memphiská kráska
News Hounds (TV film)
Ostrov pokladů (TV film)
1989 Žena v černém (TV film)
1987 Nastražte uši
1985 Browningův překlad (TV film)

TV seriály

2018 Kiri (TV seriál)
Wanderlust (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2017 The Halcyon (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2016 Šťastlivec od Stana Lee (TV seriál)
Leap of Faith (S01E10)
The House Always Wins (S01E09)
My Brothers Keeper (S01E08)
další epizody (10)
2014 From There to Here (TV seriál)
2013 Dům podezřelých (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Psycholog z ulice (S02E04)
2012 Komplicové (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2011 Camelot (TV seriál)
Spravedlnost (E05)
Jury II, The (TV seriál)
2010 Luther (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2009 Královna (TV seriál)
Criminal Justice (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
další epizody (5)
2006 The Amazing Mrs Pritchard (TV seriál)
2001 Swallow (TV seriál)
1998 Our Mutual Friend (TV seriál)
Undercover Heart (TV seriál)
1996 Karaoke (TV seriál)
1993 Buddha of Suburbia, The (TV seriál)
1992 Between the Lines (TV seriál)
1987 Diary of Anne Frank, The (TV seriál)
Tickets for the Titanic (TV seriál)
1985 Tajný deník Adriana Molea (TV seriál)

Dokumentární

2015 Muž, který prolomil Hitlerův kód (TV film) - vyp.
2014 Autopsy: The Last Hours Of (TV seriál) - vyp.
Ježíšovy záhady (TV film)
Lidé na Marsu (TV film) - vyp.
Operation Cloud Lab (TV seriál)
Worst Place to Be a Pilot (TV seriál) - vyp.
2013 Seznámení s mimozemšťany (TV film)
2012 Jak velký je vesmír? (TV film)
Vzhůru na Mars (TV film)
Země stvořená lidmi (TV seriál) - vyp.
2011 Alone in the Wild: Donal MacIntyre & Chris Ryan (TV film)
2010 Tajný život psa (TV film)
2009 11. září: Telefonáty z dvojčat (TV film)
2008 Alkohol horší než extáze? (TV film)
2006 9/11: The Falling Man (TV film)
2003 Cesty vědy a techniky (TV seriál)
1990 Cutting Edge (TV seriál)

TV pořady

2014 Hodina na záchranu vašeho života (TV pořad)
2011 Sami v divočině (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace