Reklama

Reklama

The Circle – USA

(pořad)
  • USA The Circle
Trailer
Reality-TV / Soutěžní
USA, 2020, 8x44–64 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomhle sociálním experimentu a soutěžní show jde o postavení a strategii. Hráči na internetu flirtují, hledají přátele a snaží se podvodem vyhrát 100 000 dolarů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na tohle jsme narazili se ženou prakticky náhodou a jakkoliv byl první díl na hranici snesitelnosti,u pátého můžu s klidem prohlásit,že tohle je moje první letošní guilty pleasure.Možná je to pořád další z řady hloupých reality show,ale moc pěkně to ukazuje,jakým způsobem fungují sociální sítě a jak kolikrát přemýšlí ti co jsou schováni za slovy a fotkami (které nutně nemusí být realitou).Soutěžící jsou tady evidentně vybráni schválně tak aby každý zastoupil jiný typ a jako celek je to prostě podvratně slušná zábava...80% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nápadem je The Circle určitě zajímavý, protože téma sociálních sítí se k dnešní době určitě hodí. To se podle mého podařilo poměrně slušně přenést do jakéhosi mustru kompetitivní reality show. Problém byl asi jen ten způsob vysílání, který na můj vkus docela šílený. A ačkoliv chápu, že to vysílání Netflixu má trošku jiná pravidla, osobně mi trošku vadila ta nekonzistence jednotlivých dílů, které končili jak zrovna došla přidělená minutáž. Osobně bych asi spíš uvítal nějakou zažitou formu ucelených epizod, jelikož takto podle mého hodně strašně nahodilé. Někdy ta hlasování působila dost mimochodem. Cast byl ale vcelku sympatický, alespoň co se té "hlavní" skupiny hráčů týče. Trošku mi vadilo, že se počty hráčů stále měnili a přicházeli noví obyvatelé. Za prvé to všeobecně moc nemusím a hlavně mi ten užitek z toho nepřišel tak zajímavý. Ale možná je to jen tím, že je to první série. Osobně si myslím, že potenciál má. Jak ze strany produkce, tak ze strany budoucích hráčů, kterým se určitě otevírají zajímavé možnosti, kam to směřovat dál. Původní britskou verzi určitě taky vyzkouším, slyšel jsem na ni ještě pozitivnější ohlasy. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se trochu zúročit kapitál, který jsem nabral tím, že jsem poslední půlrok věnoval reality TV víc pozornosti než za svých předchozích 28 let dohromady. Tak jsem si stáhnul i tuhle novinku - protože mi doposud s výjimkou Survivora chybí sledovat reality show naživo, což je prioritní způsob - abych mohl být zvědavý, jak se to vyvíjí, abych mohl fandit svým favoritům a pociťovat zklamání z toho, že většina oblíbenců nevyhnutelně opouští show. Na první pohled je jasné, že Netflix to tentokrát zpackal s distribucí - vypouštět čtyři díly najednou po dobu tří týdnů rozbíjí samotný smysl reality TV. Nedaří se vybudovat pocit plynutí času, není možné navázat kontakt s účastníky. Co se týče konceptu, vidím v něm potenciál, ale američtí účastníci (na rozdíl od britské verze) považují za nutné svůj čas zaplnit z 90 % flirtováním. Je paradoxní, že ti soutěžící, kteří to nedělají, se automaticky stávají nejpopulárnějšími jak v soutěži, tak mezi diváky - čili taktika, kterou většina soutěžících tlačí právě proto, že očekává úspěch a popularitu, vede k pravému opaku. To je nakonec věc, kterou si z toho jde odnést (a jakmile si jde z reality show něco odnést, jde o úspěch). Druhá řada ale potřebuje změny jak ve stylu střihu, distribuce tak i přístupu účastníků, jinak to bude hodně otravné hodně rychle. Jednička je vlastně malý zázrak v tom, že se našli celkem fajn lidi (když se po pár dílech trochu vzpamatují a navážou vztahy), takže to utáhnou navzdory tomu, že herní systém a střih potřebují hodně důslednou revizi. 70 % Snad se to podaří dostat aspoň na úroveň o stupeň lepšího britského originálu. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

První řadu táhnou lidi. Kór Joey, Sammie a Shubban je dokonalá spontánní trojice, u který se tu povedlo to, po čem tajně prahne každá reality show. Po osmi dílech si připadáte, že jsou to i vaši kámoši. Oceňuju navíc nerozplizlou stopáž i dobře fungující závěrečný shledání. S o chlup zábavnějším finále ve studiu bych tak klidně vlepil i pětku. Za precizní řemeslo. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Nech sa na to pozerám z akejkoľvek stránky, nemôžem sa zbaviť toho pocitu, že som riadny dement že svoj čas venujem takémuto nezmyslu. Je to však zároveň fascinujúci príklad toho ako sa v súčasnosti realita formuje už len tak banálnou vecou, ako vynechaním jej drobných častí. Ale aj tak som retardovaný. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama