Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uprchlický pár dostane přidělený řadový domek, ve kterém se záhy začnou dít divné věci. Ze začátku jsem se bál, že se jedná o další z angažovaných hororů a pohovor před uprchlickou komisí mou obavu mocně podporoval, ale díky Bohu to bylo na podobné téma vše. Víceméně celý film je protkán konstantním strašením, které funguje na výbornou a zejména v první polovině jsem měl oči navrch hlavy. V tomto ohledu má film všechno včetně masek a atmosféry. I příběh, který je zdánlivě jednoduchý, získal díky démonům nedávné minulosti na vrstevnatosti a zapomenout by se nemělo ani na výborné herce. Závěr sice občas haproval a leckdo se v něm mohl mírně ztrácet, ale celkový dojem výrazně neovlivnil. 85% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný horor. A určite tu nie som od toho, aby som riešil politicko-rasistické sračky o utečencoch v Európe, a aj keby boli hlavné postavy fialové, tak by ma to trápilo najmenej. Film sa ani nesnaží vyvolávať politické diskusie, skôr sa koncentruje čisto na postavy v cudzej krajine, ktoré majú problém s démonmi svojej minulosti - a tie ich strašia noc čo noc. Otravovať môžu iba byrokratické vedľajšie postavy, ktoré našťastie zabrali len malú časť. Mňa zaujímal film najmä ako horor - takže, či dokáže vyvolať nepríjemnú atmosféru, či dokáže vydesiť, či ma presvedčia herci, že to myslia vážne a podobne. A hoci sa určite nejedná o najstrašidelnejší film roka, tak na mňa urobil vo väčšine aspektov veľmi dobrý dojem, pri niekoľkých scénach som dokonca zacítil príjemné mrazenie, ktoré mi tak často chýba. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když vidím některá hodnocení tak si říkám,že velmi brzo bude mít každý film ve kterém bude cokoliv o uprchlících,nebo v něm bude hrát černoch automaticky nižší hodnocení,protože tady asi polovina lidí volí Okamuru...anyway.Nečekal jsem od His House vůbec nic a extrémně mě překvapilo co jsem dostal.Ono není těžké být v letošním roce nejlepším hororem,když vznikly asi tak dva,ale tohle by nezapadlo ani v mnohem větší konkurenci.Jednak tu jsou dobří herci,ale co je hlavní skoro celou dobu má His House dobře budovanou a správně mrazivou atmosféru.Lekačky nejsou laciné jak bývá poslední léta zvykem a platí to i o závěrečném twistu,který je překvapivý,nicméně dává smysl a celé to posouvá ještě o něco výš...80% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Buď je to nadhodnocené, nebo jsem to absolutně nepochopil - jakési metaforicky znázorněné zlo, které proudí skrze hnusný barák do hlavních černošských protagonisů, mě nechalo ledově klidným. Děsivé to nebylo a nějaký skrytý význam tvůrců jsem neodhalil. Mám pocit, že se v době pandemických nařízení a omezení stále více místních uživatelů uchyluje k užívání drog.......................moje hodnocení = 2,5 z 10. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Okorenenie tohto žánru utečeneckou tématikou je príjemným osviežením. Práve filmoví fanúšikovia by to mohli oceniť a neriešiť, či sledujeme bielych Američanov, žltých Japoncov alebo čiernych utečencov. Ale poďme k filmu... ten je viac sociálnou drámou ako hororom, napriek tomu príde na niekoľko mrazivých scén. Tempo je poslabšie, no vďaka dobrému neopozeranému hlavnému duu hercov tá hoďka a pol slušne zbehne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama