Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tááák konečne po dlhej dobe som natrafil na horor v ktorom na mňa dokonale fungovali všetky ľakačky a od strachu som bol nonstop posratý od začiatku až do konca. Aj v scénach v ktorých som čakal, že na mňa niečo vybafne, som sa trhol. Atmosféru to má dokonalú. A aj námet o strašidelných duchoch je originálny. Dokonca tu je aj nejaký ten morálny presah s ponaučením na záver. Vydarilo sa aj obsadenie ústrednej dvojky. Jak zarputilý hlavný hrdina, tak jeho charizmatická dobrosrdečná manželka. Chváliť jednotlivé technické zložky je zbytočné. Proste je to po každej stránke kvalitne natočené. Netflix tentokrát kúpil do distribúcie vydarený film. 8/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo napínavého hororu jsem dostal ubíjející nudu o domě, který noví nájemníci zničí, a když jim hrozí vyhazov, tak ho začnou opravovat. Atmosféra žádná, rádoby strašení se smrsklo na trapné a očekávané lekačky, takže jsem se nelekl ani jednou. Nu a ten čaroděj....mě prostě rozesmál. Tenhle příběh by byl dobrý jako regulérní drama. Co se mi jediné líbilo, byla retrospektiva, jakým způsobem se oba dostali ze země. Což tedy musel být reálný horor, ale já očekával něco zcela jiného. No, další prachmizerná bubákovina a pro mne ztráta času. Bída...p.s. a je mi naprosto jedno, jestli ve filmu hrají černí nebo bílí, prostě mě nebavil... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Možná mé velmi chladné dojmy z této duchařiny jsou vyvolány již jistým, nepopiratelně přemrštěným počtem filmů právě s touto tématikou, nicméně to nic nemění na tom, že His House není ničím výjimečným příspěvkem v tomto hororovém subžánru a v podstatě se od ostatních nijak neliší. Tvůrci sice mazaně využili současné situace s migranty, což se jim jako povedený nápad jistě nedá upřít, každopádně samotné dění v domě již skutečně nepřináší nic inovativního, ojedinělého, či jakkoliv jinak originálního. Jisté odhalení v závěru pak sice lze považovat za nečekané, ovšem ani to nic nezměnilo na pointě, která tu prostě už v takovéto formě nejednou byla a že by navíc zrovna zde nějak šokovala, tak to už vůbec ne. Co se jinak týče přímo zápletky, ta má vlažnější tempo, dějovým zvratem disponuje skutečně jen tím jedním, jinak si plyne tak nějak bez napětí a bez emocí, přímo hororových prvků se zde divák pak krom pár nefunkčních vybafnutí též nedočká a i když ústřední manželský pár je sympatický, tak abych jim nějak držel palce, tak to taky zrovna ne. Nejpůsobivější tu tak zůstává prakticky jen atmosféra, která chvílemi vyvolávala pocity zaujetí a oživení, jinak ale musím zopakovat, že tohle není opravdu nikterak žánrově přínosný snímek. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Umně vystavěné hororové drama, které v první polovině dokáže zdařile vystrašit a zabrnkat na dráždivou strunu znepokojení, aby se v druhé půlce umírnilo a přehouplo k uspokojivému vyústění se zřetelným poselstvím. Nejde o žádnou uprchlickou agitku – když už, tak byl film natočen spíše pro samotné imigranty snažící se sžít s novým domovem, do kterého přijeli se svými problémy a osobními démony z minulosti, než že by byl film cílen na původní obyvatelstvo, aby jim bylo ukázáno, jací jsou přistěhovalci trpící chudáčci. Ačkoliv jde o hororový příběh s nadpřirozenými prvky, tak zobrazená traumata jsou více než reálná a skvěle dokumentují, že každý vedeme v prvé řadě boj sami se sebou. His House oceňuji především za neotřelý způsob zpracování uprchlického příběhu, jaký tu ještě nebyl. Mě osobně víc dostane podobně podaný příběh, než nějaká prvoplánová ždímačka emocí. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ja som teda trošku sklamaný. Nápad (sociálna dráma o dvoch utečencoch + duchárčina) je skvelý, herci výborní, atmosféra tiež nie je zlá, ale... keď mne proste dosť vadí, že ústredné zlo tvorcovia ukážu na plné vráta (a robia to na môj vkus až príliš často), čím ide celý strach do hája a celý príbeh dostáva béčkovú pachuť. Prečo sa nemôžu uspokojiť s náznakom, prípadne ísť cestou "najviac sa bojíme toho, čo nevidíme"? To spoliehanie sa na ľakačky ma tiež nebralo (film to IMHO vôbec nepotreboval). Je to veľká škoda, pretože z hľadiska príbehu a postáv je to veľmi dobre zvládnuté. Takže slušný debut a nenudil som sa, ale potenciál bol väčší. Na ďalšie projekty Remiho Weekesa ale určite budem zvedavý. 3,5* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno