Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Uprchlický pár z Afriky si s sebou do řadového bytu na periférii Londýna přináší kromě odhodlání začít nový život též traumata z kmenových čistek a ztráty dcery při překračování moře, zosobněná šeptavými duchy a plíživým čarodějem ve stínech a zdech domu. Ti straší velice působivě, než zaměří pozornost na kruté příběhové "vysvětlení", co je přivedlo, které si je silným emočním dopadem (na postavy i na diváka) tak jisté, až paradoxně intenzitu sevření povoluje (a tak jsem si párkrát zívnul). Originální lepší 3* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Utečenský pár prchá z vlastní země a v Londýně dostává azylový dům, ale začíná je strašit nejen jejich nepříjemná minulost a tragická ztráta dcery, ale i posednutý démon, který se usídlil v domě. A tak začíná neustávající teror v podobě mrtvých vycházejících ze zdí a ducha mrtvé dcery. Začátek slibný, herecké výkony přesvědčivé a atmosféra doplněna o precizní hudbu byla mnohdy dobrá (místy připomínající Jordana Peeleho). Druhá polovina ale značně sešlápne z pedálu a až moc velkou část tvoří putování do myslí hlavních postav, což působí někdy dost otravně a i samotné finále je hodně nešikovně zakončeno. Originalita z filmu přímo tryská a jedná se o netradiční horor, který se bude divákovi buď líbit, nebo jej bude nenávidět. Dalo by se říct, že His House je určitá alegorie na boj s vlastními démony, ale úplne do vkusu se mi to netrefilo a dojem zanechalo dost rozporuplný. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Miluju, když se něco takhle objeví úplně bez varování na Netflixu a já ani nevím, do čeho to vlastně jdu. A když je to ve finále fakt dobrý! His House pro mě byl po dlouhé době fakt děsivým filmem hned od začátku, což u mě nahrává kvalitnímu zážitku. Já prostě miluju horory bez zbytečných omáček. Tady se jede od prvních minut intenzivním způsobem. A přesto, že hororových prvků je tu postupem času možná až trochu moc, His House se snaží předat i hlubší zprávu týkající se stále více aktuálního tématu a oceňuji na tom právě to kvalitní propojení dvou žánrů. Po dlouhé době super domácí hororový zážitek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uprchlický pár dostane přidělený řadový domek, ve kterém se záhy začnou dít divné věci. Ze začátku jsem se bál, že se jedná o další z angažovaných hororů a pohovor před uprchlickou komisí mou obavu mocně podporoval, ale díky Bohu to bylo na podobné téma vše. Víceméně celý film je protkán konstantním strašením, které funguje na výbornou a zejména v první polovině jsem měl oči navrch hlavy. V tomto ohledu má film všechno včetně masek a atmosféry. I příběh, který je zdánlivě jednoduchý, získal díky démonům nedávné minulosti na vrstevnatosti a zapomenout by se nemělo ani na výborné herce. Závěr sice občas haproval a leckdo se v něm mohl mírně ztrácet, ale celkový dojem výrazně neovlivnil. 85% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Klasická story rodiny, která se nastěhuje do novýho baráku, ve kterym se dějou divný věci. Následuje kněz, tajemná minulost, vymítání a blesky. Přesně tím His House neni. Na horor je tu až podivná dávka příběhový epiky, se skvělou atmosférou, dobrým soundtrackem a výbornými hereckými výkony. Dovedu si ale představit, že nechápavost a rasismus našeho národa utopí film v "hejtu". Tohle neni Amerika! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama