Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 1

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zase jednou divný horor. Matka s dcerou přijíždí hledat babičku, kterou by matka nejradši šoupla do domova důchodců. Babičce totiž kromě běžného Alzheimera začíná pořádně hrabat a v něco se mění. Drtivou většinu filmu je to místo hororu nudné rodinné drama i když musím uznat, že babča byla creepy, atmosféra slušná a finální naháněčka byla natolik psycho, že jsem byl i v pokušení dát 3*. Závěr mě ovšem vrátil na zem - jednak nic nevysvětlí a jednak končí absolutně WTF scénou SPOILER - oloupeme babičku z kůže a pak si k ní láskyplně lehneme... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Relic“ operuje s klasickými prvkami v klasickom prostredí. Mierne starší dom s možnosťami pre hororové scény, minimum postáv na čele so staršou paní (v roli Robyn Nevin) s určitým potenciálom. Príbeh síce postupne budovaný, ale na záver tie jednotlivé kúsky nejdú k sebe celkom dobre. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Reklama

Kienast 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí hororová vztahovka mezi babičkou, matkou a dcerou, která nabídne pár znepokojujících scén, jenže ty už jsme viděli jinde a v lepším provedení. Poslední čtvrtina filmu, ale vytahuje hodnocení výš, pokud to ovšem až sem vydržíš sledovat. Čekal jsem nějaký finální zvrat či vysvětlení, to se ovšem neukázalo. Škoda 5/10 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Závěr je sám o sobě zajímavý, přesto je škoda, že přichází po tak kvalitní předehře, která dala hodně otázek, jenž závěr z větší části ignoruje, protože v něm už jde především o ten moment. Cesta k němu je však velmi silná, i když dlouhá, což zase umocní příjemně tísnivou atmosféru, kterou z větší části tvoří výborná kamera společně se zvuky, nebo naprostým tichem. A potom jsou tu postavy, tři ženy, tři generace, každá svá, cestu k sobě znovu hledající... V tomto případě závěr nezklamal. 65% ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dočítal že austrálsky Relic je jeden z najviac znepokojivých hororov minulého roka tak som to skúsil. Bol som celkom zvedavý predsa len Austrália má svoje čaro a atmosféru. No úvod bol príliš dlhý. Zábery a hudba vyvolávajúce ľahké napätie rozhodne nestačili a aj keď som bol zvedavý kam babka zmizla dá sa povedať že to bola trochu nuda. Zlepšenie nastalo s jej návratom a pomalým odkrývaním rodinnej histórie a tajomstvá domu. Najlepšia pasáž s vnučkou blúdiacou po dome prebúdza uspokojenie a ono sľubované znepokojenie ale k vyvolanie poriadnych emócii stále niečo chýba. A potom príde koniec, ktorý ponúkne akúsi pointu ale buď mi niečo zásadného uniklo alebo vo filme skôr chýba nejaké vysvetlenie celej premeny babky. Nejaká démonická posadnutosť? Rodinná kliatba? Či dokonca mimozemšťania? No vážne neviem. Relic nie je zlý horor, má potencionál ale aby som ho považoval za nejaký majstrštyk bolo by nutné trochu viac odkryť karty a možno hlavne pridať nejaké desivé momenty. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama