Reklama

Reklama

The Dark and the Wicked

Trailer 3

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v blíže neurčeném venkovském městě pomalu umírá muž. Jeho rodina se shromažďuje, aby truchlila. Brzy na to dostává pocit, že je ovládá cosi zlého. (Alfréda)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (115)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film je veľmi znepokojivý a to skoro hned od začiatku. Ide pomalším tempom a dávku napätia a atmosféry pumpuje pozvoľna a tak každou scénou sa znásobuje a na konci je riadny tresk. Je troška komornejšie ladený a tých postav sa tu veľa neukáže, ale to vobec nevadí, naopak v tom má veľkú silu a myslím si, že režisér vedel, čo to spôsobí. Ako som už napísal, film je hlavne o ponurej atmosfére, že normálne cítite, ako ste tam a počujete to, čo postavy. Zato z častí môže i bravúrna kamera a kvalitná hudba. Ale určite hlavne réžia. A preto je to znepokojivé, že je to natočene neskutočne reálne. A obdivujem i to, že i keď tu bolo napätie a atmosféra v solídnych dávkach, nezabudlo sa ani na krvavosť, tá tu mala tiež čo povedat. Len škoda, že tu nebolo vysvetlené, prečo sa to všetko dialo a i ten koniec bol už si myslím trocha vypustený. Ale i tak vynikajúca záležitosť, ktorá si zaslúži aspoň veľmi silné 4*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Inu, vlastně se ani nedivím, že to ty místní „hororové“ expertpanice a milovníky rurální erotiky zase rozrajcovalo až k hysterickému přebušování hodnocení. Furt jsou tam totiž naprosto explicitně zobrazovány nějaké kozy, a to snad ze všech možných úhlů. A mezi ty kozy někdo naprudko strčil démona. Ten už sice vidět není, protože jednak na něj zjevně nebyly prachy, druhak by to pak muselo být od dvanácti nepřístupné, a kdo by to pak patřičně docenil, že ano. Ale jinak samozřejmě strašlivá hrůza! Incestní brácha a incestní ségra sedí devadesát minut v hnusné kuchyni na hnusném vidláckém statku, haluškují a chovají se jako čuráci, protože se jakože intenzivně bojí. A bodejť by ne! Vždyť sem tam démonicky zacinkají podkovy a flašky na řetězu, občas strašlivě zaskřípou dveře od stodoly, chvílemi v útrobách temného baráku cosi temně zavrčí, děsivě zavrže podlaha a incestní máma si nakrouhá prstový salát, čas od času do toho teroru někdo příšerně zahraje na pilu a zkomatizovaný incestní táta, poháněný démonem, se náhle zjeví v koupelně a má bělmo, kujón jeden. No „lek“, kurwa! Musím uznat, že mezi „Přímo-na-DVD-k-podepření-hajzlu“ filmy se tu režisér snímáním škaredého statku alespoň trochu snažil o jakous takous atmosféru, nicméně výsledkem je opět Tmavý a špatný festival unyle vatěné, klišovité prudy, scénáristické bezradnosti a nedostatku financí. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V rámci devil Hororů, určitě nadprůměr, ale nic co bych chtěl vidět znovu, nebo že bych byl vystrašený k smrti, to určitě ne. Potěší výborná, temná atmosféra, pár skvělých, hororových momentů a několik krvavějších scén. Jinak vše ostatní, je jak přes kopírák, herci strašně nesympatičtí, docela nudné tempo, bylo mi v celku jedno, jak to celé dopadne, no prostě klasický bu bu bu Horůrek, který nabídne několik lepších momentů navíc a to je vše. Krásné 3 hvězdy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Za mňa veľmi dobrá úvodná hodina. Škoda že som pozeranie filmu prerušil z dôvodu že jeden blbec na Slovensku vymyslel to čo vymyslel a tak sa starám o dve rodiny ktoré sa jeho politických hier rozhodli nezúčastniť. Sám by som rozhodne konal rovnako, ale okolnosti ma prinútili (stále som ostal človekom napriek snahe o eutanáziu všetkých oponentov zo strany fanúšikov nášho nového vodcu), vypomohol som im a nakoniec som film dorazil po viac ako 5 hodinovej prestávke a tak nejako to úvodné čaro vyprchalo. Rovnako to však mohlo dopadnúť aj bez prerušenia, rozhodne to zisťovať nebudem, nie je to film ktorý by som zhliadol ešte raz. Solídne herecké výkony, výborná atmosféra, slabší koniec. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ĎÁBEL, ĎÁBEL, ĎÁBEL...“ /// Od začátku atmosféra, že by se dala krájet. Nechápu sice vo co gou, ale líbí se mi to. Sny, výjevy, bludy, fantasmagorie… TO JE PEKLO! Teda aspoň pro Louise a Michaela. Film o cca deseti lidech a se spoustou mrtvol… Rozhodně jeden z nejzajímavějších filmů „O NĚM“. Jen ten konec je zbytečně podivnej… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Doma se všichni bojíme. 2.) Starej je na umření a né a né chcípnout. 3.) Thx za titule „pozorovatel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen na režisérově rodinné farmě. (Kudly4)
  • The Dark and the Wicked, měl mít premiéru na Tribec Film Festival, který byl pro rok 2020 zrušen. (Kudly4)

Reklama

Reklama