Reklama

Reklama

The Dark and the Wicked

Trailer 2

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v blíže neurčeném venkovském městě pomalu umírá muž. Jeho rodina se shromažďuje, aby truchlila. Brzy na to dostává pocit, že je ovládá cosi zlého. (Alfréda)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (115)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syrové reálie chudého obyčejného amerického venkova zabydleného chudými obyčejnými prostými lidmi, představovanými civilně vypadajícími herci s civilním hereckým projevem, žádné zmalované vystajlované primadony... Temná tísnivá atmosféra... Neurčité, ale všudypřítomné zlo, snad Ďábel, usilující o duši umírajícího komatického otce, který se mu snad kdysi upsal, nebo kdo ví... Právě že nikdo neví, možná ani scénárista neví, proč a jakým právem vlastně onen tzv. Ďábel o jeho duši usiluje... Každopádně dokáže v myslích všech zúčastněných vyvolávat celkem slušné halucinace, které mají většinou hodně tragické následky... Vypněte mozek, astrálně se přesuňte do nitra obyčejného dřevěného farmářského domu a užívejte si po dlouhé době nekomerční a netuctový americký horror bez jakýchkoliv otravných dětí, které v obdobných (kvazi)horrorech vždycky působí jako stoprocentní kazišuci plnotučné horrorové atmosféry! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Týden na farmě plné koz? To by v tom byl čert, aby mezi nima nebyl Baphomet! Kdo vyhlíží digitálního belzebubáka s rudýma očima, nebo aspoň z kouřové clony vystupujícího Karla Heřmánka, ten se nedočká. Bertino totiž vsadil na nefyzickou přítomnost neznámého zla a i když se spousta scén ani nesnaží o originalitu, najdou se takové, u kterých se nebudete cítit komfortně. To kupení zlověstných výjevů v kalendářním rytmu postupně přidává na intenzitě a tak nějak přirozeně z něj vyplyne, proč se chodí do kostela v neděli. Hereditary se nekoná, ale liga je to stejná.. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Obavam sa, ze je to presne tak, ako pise Verbal - toho demona som objavil medzi kozami ( len malo zadkov tam bolo/. Demon bol malo strasidelny - prachov je tiez malo a v duchoch je hierarchia, demonovi sa do toho moc nechcelo, a ak tam aj nejaky bol, tak len jeden z podradnych demonov 2. ci 3. kategorie. Jo a mohli tu farmu aspon na chvilu opustit, doszt mam rad, ked nieco utoci na ludi na kukuricnom, obinom poli. Tu nic take nebolo, o picny chlp vsak lepsie nez Come Play 2020 : 35 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku The Dark and the Wicked vôbec nie je zlý horor. Dvojica dospelých súrodencov prichádza k rodičom, z nich jeden leží na smrteľnej posteli, druhý je z toho samozrejme psychicky absolútne na dne a okolo, na divnej farme, sa dejú, nuž, divné veci. Nepríjemné scény (rôzne zvuky a tiene) sú správnym spôsobom nepríjemné. Fungujú. Herci neveľmi sympatickí, ale zas nemusí byť každý sympaťák á la Omar Sy. Niekde v strede sa to ale nie že pokazí, to ani tak nie, ale proste to začne upadať do nudy a scenár prestáva fungovať a zaujímať diváka. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Taký malý film ktorý má skvelú atmosféru, výborné horecké výkony a hlavne dokáže vydesiť. Je to naozaj celé minimalistické, pár postáv ale okrem spomínanej atmosféry nechýbajú ani strašidelné scény. Celý film je poriadne temný a "démonický". Originalitu teda nepobral, ale to mne osobne vôbec nevadí. Čo mi vadilo bol priamy koniec bez nejakého prekvapenia a vysvetlenia. U mňa ale solídne 4* a tento rok rozhodne patrí k najlepšiemu čo som videl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • The Dark and the Wicked, měl mít premiéru na Tribec Film Festival, který byl pro rok 2020 zrušen. (Kudly4)
  • Film byl natáčen na režisérově rodinné farmě. (Kudly4)

Reklama

Reklama