Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (99)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Deti sú zlo. Aspoň tie čierne. Mužského pohlavia. V tomto filme teda. Zaujímavá, artovo ladená vecička, kde sa pracuje a stavia na atmosfére a hlavnej myšlienke filmu na úkor zbytočného explicitného násilia. Takže, kto očakáva nejaké jatky má smolu. Kto sa chce zamýšľať a unášať príjemne mrazivou a znepokojujúcou atmosférou filmu bude pohonkávať. Možno trošku škoda, že to aspoň v jednej, dvoch pasážach nechcelo viac pritvrdiť a moc tomu nepomohol ani zbytočne dlho naťahovaný finálny stret, ale mimo to zvyšok šľapal dobre. Pochváliť musím všetkých krpcov bez výnimky, naozaj hrali prvú ligu, ich výkony pôsobili veľmi prirodzene a uveriteľne, kopa Áčkových hercov a herečiek, by si mala pri pozeraní robiť poznámky, zdravím Gadot, Reynoldsa a spol. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nadmíru znepokojivý severský temný úkaz, který hodně těží z velmi originálního nápadu a svojí surovou atmosférou potěší ne jednoho milovníka studených dramat. Vidět to někde na festivalu v plném sále, určitě dám aspoň ty čtyři, nicméně na to, jak je to příběhově vlastně poměrně prázdné a nedynamické, je ta téměř dvouhodinová stopáž s ohledem na extrémní slow burn tempo hodně na škodu. Takhle jsem měla co dělat, aby mě to neukolébalo, ač mě to vlastně bavilo. Ostříhat to o ty utahané scény před samotnou "akcí" a dát tomu trochu spád, jistě by se mi to vrylo pod kůži ještě víc. Tímhle stylem je to pro mě taková pěkná trojka, která by ovšem neměla upadnout v zapomnění. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemálo krát použitá zápletka, kde malá skupinka ľudí zistí, že má určité zvláštne schopnosti. Postupne ich objavujú, testujú, naberajú dovednosti. Samozrejme príde ku klasickému zvratu, kedy sa niekto vydá na temnú stranu sily a začne škodiť ostatným. Čím sa Neviňátka odlišujú je skvelý detský casting (veriť sa dalo všetkým a všetko) a kulisy nórskeho sídliska. Najväčšie mínus je rozťahanosť. Minimálne polhodinu by išlo vyhodiť a príbehovo by som o nič neprišiel. Zároveň keď už mali odvahu zobrazovať detské násilie s bolestnými či až fatálnymi následkami, tak finále odprezentovali pomerne v kľude. Bol tu potenciál k skutočne hororovému rozuzleniu, ktoré mohlo dojmy posunúť o level vyššie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

To je krásný příklad toho, co nemám rád. Nevím, zda dát plný počet nebo čistou nulu. Děti to zahrály skvěle, má to perfektní „hudbu“, a kamera si občas pohraje. Na druhou stránku je to strašně pomalé a roztahané. Musím přiznat, že jsem se místy nudil. Takže dám čistý průměr a je to.   Ještě bych rád dodal, že to, co je zde uvedeno jako chyba chybou není. Je to tak natočeno úmyslně, stejně jako některé další záběry z pohledu děvčátka Aishy.      ** A PŮL ()

Alouette 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle skandinávský horor se mnou pěkně zacloumal. Ida s rodiči a svou autistickou sestrou se přistěhují do bytu na sídlišti. Seznámí se ještě s chlapcem a holkou a hrají si spolu, jak to u takových děcek bývá. Najednou se u nich objeví nadpřirozené schopnosti a tak jejich hrátky dostanou jiný rozměr. Bohužel jeden z nich je psychicky nevyrovnaný a své schopnosti zneužije k dosti znepokojivým účelům. Na začátku mě znepokojovalo chování těch děcek. Hlavně malá Ida, která byla doma tak trochu ve stínu své sestry, která potřebovala neustálou pozornost rodičů, byla na pěst. Vlastně první polovinu filmu se díváme na takové psychologické drama a pak se film přehoupne do mysteriózního psycho hororu. Napínavý to bylo jak prase a tím že tu šlo o děti, stal se film celkově hodně znepokojivým. Dobře to na nás ti seveřani ušili! V jiných recenzích je zmíněno něco ve smyslu dětských X menů. Já bych to k nim ale nepřirovnával, protože pak byste vy, kteří jste film ještě neviděli, mohli čekat něco jiného. Tenhle film pro každého nebude. Pokud máte ale rádi severské filmy, originální námět, slušné herecké výkony v dětských rolích, tak vřele doporučuji! Jelikož jsem tu několikrát zmínil slovo znepokojivý, tak u mě má jednoznačně 9/10! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama