Reklama

Reklama

Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua

  • angličtina May the Devil Take You: Chapter Two
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Démon so schopnosťou prevteľovania nám vystrkuje rožky a dokáže za sebou zanechať riadnu spúšť. A tak vzniká pekná démonická vybíjaná v štýle Evil Dead, podobne ako prvá časť. Gore a masky super. A hoci mi hlavná hrdinka miestami liezla na nervy a film pôsobí ukričanejšie ako by bolo treba, z hľadiska akčnosti je to asi to najsvižnejšie, čo tento rok vzniklo. Veľmi rád privítam prípadnú tretiu časť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, nejak to už proste nebolo ono. Jednotke som napriek pár chybám s prižmúreným (satanským) okom dal 4*, ale Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua už zďaleka nešliape tak dobre. Za 3* to je, ale jedná sa o dosť neviditeľný horor, ktorému (satanskú) kožu zachraňuje prevažne nekonečná séria nechutných momentov, hnusných masiek a vcelku sympatická ústredná hrdinka. Príbeh je taký... čo ja viem... nijaký. Nie je to zlé, ale nie je to už ani taká šupa, ako po prvý raz. To jednak zamrzí a jednak je to trochu divné a podozrivé, keďže to robil rovnaký režisér. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na stejné úrovni, co jednička, akorát více efektní a násilná. Létající pila byla super, ale občasné CGI špatné, některé scény si Timo mohl rozhodně odpustit. Nejlepší scénou bude určitě vylezení démona z břicha, která je správně šťavnatá a gory, ostatní je velká recyklace původního dílu a rozhodně bejt Timem, tak bych se u trojky zaměřil na lepší scénář a více gore scén, nesmí zapomínat, že právě proto ho všichni milujeme. Queen Of Black Magic byl zatím ze všech hororů od bratrů nejlepší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indonésská divočina od mistra Tjahjanta je perfektní démonické řádění a rozhodně jeden z nejlepších hororů letošního roku. Příběh se odehrává 2 roky po jedničce, kde Chelsea Islan opět bude bojovat s démonem, který má schopnost se převtělovat podobně jako v Evil Dead a je to atmosférická, hutná a creepy řež, kde o mráz v zádech není nouze. Film je hodně svižný někde ve 40 minutě jsem si říkal, že tohle musí být Finále a když jsem zjistil, že mě čeká ještě hodina, tak jsem byl mile překvapen. Tjahjanto se sice opět krotil s Gore, ale za to nešetří démony, hodně kvalitními maskami, fakt nepřijemnými scénami, při kterých se lze bát a je to celkově hodně akční, neustále se něco děje, režisér nenechává diváka téměř vydechnout a potěšila scéna s létající pilou. Z toho by mohla být kvalitní démonická trilogie, ikdyž bych byl raději kdyby Tjahanto šel po vzoru své prvotiny Macabre. Senzace a společně s Queen of Black Magic jasní letošní vítězové. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 8/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek volně navazuje na jedničku a nese se v obdobném duchu, dá se ale zvládnout i bez vidění předchozího, jelikož to nejdůležitější je připomenuto. Alfie a její sestra Nara jsou uneseny skupinou mladých lidí a stávají se vězni v chátrající budově bývalého sirotčince. Alfie má neustále chuť utéci, nakonec ale svolí, že únoscům pomůže. Všichni totiž byli kdysi dětmi a právě v tomto sirotčinci si užili těžké příkoří. To vyústilo v zúčtování s mužem, který byl jejich náhradním otcem, jenže se zaprodal démonovi. Na děti však padla kletba a ta je pronásleduje i nyní v dospělosti. Jenže Alfie s pomocí temné knihy spustí něco, co nikdo nečekal. Opět největší inspirace Evil Dead - dům na samotě, noc, mlha, sklep, posedlost a dlouhý jazyk. Tedy posedlá Kristi byla spíše komická, ale beru. A kdo by si při replice - jsi v mém světě - nevzpomněl na Freddyho. Jinak jak vidno, pavoučí chůze z Vymítače ďábla je natolik populární, že nesměla chybět ani zde. Škoda, že nedošlo k chůzi po schodech, to by pak byla citace dokonalá. Výborné masky, které se opět inspirovaly nejen ve Vymítači včetně dávení. Vůbec tekutinami se zde nešetří, zejména rudými a černými, a gore je také fajn. Satanské a démonické horory já rád, takže za mne opět spokojenost. p.s. když se kamera zastavila na paroží, čekal jsem, že se dá do pohybu... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Vysílačky, který používá skupina v domě, jsou Baofeng UV-5R. (Ace.A.T.L.)
  • V čase 1:23:12 až 1:23:26 je vidět, že oheň na zárubních a stěnách je digitálně přidaný a dokonce v některých chvílích hoří pozpátku. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama