Reklama

Reklama

Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua

  • angličtina May the Devil Take You: Chapter Two
Trailer

Recenze (33)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Démon so schopnosťou prevteľovania nám vystrkuje rožky a dokáže za sebou zanechať riadnu spúšť. A tak vzniká pekná démonická vybíjaná v štýle Evil Dead, podobne ako prvá časť. Gore a masky super. A hoci mi hlavná hrdinka miestami liezla na nervy a film pôsobí ukričanejšie ako by bolo treba, z hľadiska akčnosti je to asi to najsvižnejšie, čo tento rok vzniklo. Veľmi rád privítam prípadnú tretiu časť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indonésská divočina od mistra Tjahjanta je perfektní démonické řádění a rozhodně jeden z nejlepších hororů letošního roku. Příběh se odehrává 2 roky po jedničce, kde Chelsea Islan opět bude bojovat s démonem, který má schopnost se převtělovat podobně jako v Evil Dead a je to atmosférická, hutná a creepy řež, kde o mráz v zádech není nouze. Film je hodně svižný někde ve 40 minutě jsem si říkal, že tohle musí být Finále a když jsem zjistil, že mě čeká ještě hodina, tak jsem byl mile překvapen. Tjahjanto se sice opět krotil s Gore, ale za to nešetří démony, hodně kvalitními maskami, fakt nepřijemnými scénami, při kterých se lze bát a je to celkově hodně akční, neustále se něco děje, režisér nenechává diváka téměř vydechnout a potěšila scéna s létající pilou. Z toho by mohla být kvalitní démonická trilogie, ikdyž bych byl raději kdyby Tjahanto šel po vzoru své prvotiny Macabre. Senzace a společně s Queen of Black Magic jasní letošní vítězové. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, nejak to už proste nebolo ono. Jednotke som napriek pár chybám s prižmúreným (satanským) okom dal 4*, ale Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua už zďaleka nešliape tak dobre. Za 3* to je, ale jedná sa o dosť neviditeľný horor, ktorému (satanskú) kožu zachraňuje prevažne nekonečná séria nechutných momentov, hnusných masiek a vcelku sympatická ústredná hrdinka. Príbeh je taký... čo ja viem... nijaký. Nie je to zlé, ale nie je to už ani taká šupa, ako po prvý raz. To jednak zamrzí a jednak je to trochu divné a podozrivé, keďže to robil rovnaký režisér. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je solidní řezník a večer strávený v jeho společnosti dává docela zabrat. Když zrovna nepředkládá festival neuvěřitelného násilí, usekaných končetin a všemožných děr v těle (Zásah, The Night Comes for Us), milerád se vrací do hororového žánru, který ale rozhodně není jen o pár lekačkách. Ďáblem je tu posedlý snad každý druhý, zvukové efekty divák dostává docela dlouho z hlavy a maskéři se opravdu vyřádili. Horší je to s prázdnými postavami, o které se divák vůbec nestará. A ze kterých tu a tam bolí hlava. Přiznávám, že první díl jsem neviděl, ale po nějakém rozkrytí karet se přiznám podruhé, že mě to celé „bavilo“ tak do poloviny. Jenže jatka samozřejmě pokračovala dál a už se to celé jednoduše zajídalo. Takže mně podobné šílenosti se spoustou „chuťovek“ stačí tak jednou do roka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svetlo sveta spatrilo pokračovanie “May The Devil Take You”, a Ja mám opätovne dôvod byť po dlhej dobe “čiastočne” spokojný. Už jednotka bola výborná, pričom Timo Tjahjanto je takmer vždy zaručenou istotou kvality. Celé to pôsobí krásne “špinavo”, takpovediac klasicky po “indicky”, masky taktiež vydarené, gore scén je síce pramálo, no keď sa nejaká objaví, žiadny prúser sa nekoná. Z vizuálneho hľadiska sa skutočne niet načo sťažovať, a fanúšik hororu môže byť spokojný. Čo ma však mrzí, je celkom pomalý rozjazd. Snímok naberie tempo až v jeho jadre, ktoré síce konečne preberie, no akonáhle sa prehupne do ďalšej etapy, opäť nastáva akási fáza útlmu, plná žvástov, ktorá zbytočne naruší ťažko budovanú atmosféru. Záverečná tretina je opäť živšia, sánka mi však rozhodne nespadla, pričom nebyť tej v mnohých sférach veľkej podobnosti s “Evil Dead” a byť to trošku príbehovo originálnejšie, nadšenie by bolo určite väčšie. Za mňa bola jednotka bez pochýb lepšia, dvojka si tú štvrtú hviezdu asi tiež zaslúži, keď prižmúrim jedno oko, a tak by bodla trojka, ktorá by mohla uzavrieť túto trilógiu tak, ako sa patrí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek volně navazuje na jedničku a nese se v obdobném duchu, dá se ale zvládnout i bez vidění předchozího, jelikož to nejdůležitější je připomenuto. Alfie a její sestra Nara jsou uneseny skupinou mladých lidí a stávají se vězni v chátrající budově bývalého sirotčince. Alfie má neustále chuť utéci, nakonec ale svolí, že únoscům pomůže. Všichni totiž byli kdysi dětmi a právě v tomto sirotčinci si užili těžké příkoří. To vyústilo v zúčtování s mužem, který byl jejich náhradním otcem, jenže se zaprodal démonovi. Na děti však padla kletba a ta je pronásleduje i nyní v dospělosti. Jenže Alfie s pomocí temné knihy spustí něco, co nikdo nečekal. Opět největší inspirace Evil Dead - dům na samotě, noc, mlha, sklep, posedlost a dlouhý jazyk. Tedy posedlá Kristi byla spíše komická, ale beru. A kdo by si při replice - jsi v mém světě - nevzpomněl na Freddyho. Jinak jak vidno, pavoučí chůze z Vymítače ďábla je natolik populární, že nesměla chybět ani zde. Škoda, že nedošlo k chůzi po schodech, to by pak byla citace dokonalá. Výborné masky, které se opět inspirovaly nejen ve Vymítači včetně dávení. Vůbec tekutinami se zde nešetří, zejména rudými a černými, a gore je také fajn. Satanské a démonické horory já rád, takže za mne opět spokojenost. p.s. když se kamera zastavila na paroží, čekal jsem, že se dá do pohybu... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že pokračování bude slabší (jak už to tak většinou bývá) ale i pokračování je slušná démonická jízda. I zde bych ubral na stopáži. Slabší 4 hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor má v prvom rade vystrašiť a tomuto sa to darí často až permanentne. Dokonca aj vtedy, keď viete, že má niečo prísť, aj tak príde ľakačka na úrovni. Z tohto pohľadu sú teda pre mňa parametre kvality splnené. V roku 2020 jeden z top hororov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno z předchozího dílu si nic moc nepamatuju, ale víceméně bych sem mohl zkopírovat svůj tehdejší komentář. Zkrátka a jednoduše se jedná o svižné vražedné strašení, které může pyšnit výbornou prací maskérů a kvalitním gore. Škoda té přehnané hysterie doprovázené ječením a řvaním a možná bych se obešel i bez přehrávání v podobě koulení očí a cenění zubů. Vypadalo to směšně a člověk skoro čeká, že tam parta démonů rozjede haku. Ale jinak slušná práce a na případnou trojku se milerád podívám. 75% ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě peklo největší, film akorát přímo dělanej pro mne ... Akorát to nejlepší a nejšílenější se stane tak nějak uprostřed filmu. A pak u konce jsem měl pocit, že filmu trochu dochází dech. A proto jsem dal nakonec 4/5. Ale i tak je to paráda, super - intenzivní asijskej démonickej námrd!! A ještě teda to dost vykrádalo remake Evil Dead (jedna scéna úplně stejná). Tak proto taky ne plný počet. Ale jako, paráda, pusťe to děckám místo školy a uvidíte, jak budou sekat latinu ... ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na stejné úrovni, co jednička, akorát více efektní a násilná. Létající pila byla super, ale občasné CGI špatné, některé scény si Timo mohl rozhodně odpustit. Nejlepší scénou bude určitě vylezení démona z břicha, která je správně šťavnatá a gory, ostatní je velká recyklace původního dílu a rozhodně bejt Timem, tak bych se u trojky zaměřil na lepší scénář a více gore scén, nesmí zapomínat, že právě proto ho všichni milujeme. Queen Of Black Magic byl zatím ze všech hororů od bratrů nejlepší. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nejsem zadny hororovy nadsenec, ale tyhle asijske krvaky, kterych je v posledni dobe cela rada, maji neco do sebe. "Lekacky" na me platily, je to dobre natocene, dobry zvuk. Ve svem zanru velmi dobry prumer. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

No vidíš, Timo! To, nač jsem si stěžoval u jednotky, je sice zachováno i ve dvojce, ale tentokrát to až na lehce naivní výkon hlavní hrdinky nenarušuje kontinuitu a působivost filmu. Timo má plno nápadů a zjevně nemá rád vleklé příběhy, takže děj je naplněný akcí a démonickým řáděním až po okraj, kdy už v polovině máte pocit, že to bude končit. Ubralo se na gore, přidalo temnoty, zahustila atmosféra. Nemám téměř výhrad a jsem zvědav, zda se Timo se svou láskou k Evil Dead ještě filmově vrátí. ()

Skeksis

všechny recenze uživatele

Lebo démona treba zabíjať jednoznačne vodovodnou trubkou. A kliatby rušiť tak, že nemáte potuchy, čo robíte. Keď to má také dobré hodnotenia, tak som si povedala, že dám dvojke šancu, ale pardon... Dopozerané niečo cez hodinu, ďalej som nemala nervy. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Úvod celkom potešil, hudba tiež nebola zlá a dokonca aj vzhľad démonov nebol najhorší. Nepáčil sa mi však, ten dôraz na fantasy prvky a "coolovosť" v poslednej polhodinke a stopáž sa mi tentokrát už zdala vážne prehnaná. Ak bude trojka, tak v zmysle tejto časti treba asi očakávať Resident evil 3 na satanský spôsob... Ja však preferujem niečo iné a druhý Constantine z Alfie asi nebude. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila takže na dvojku som sa celkom tešil. Začne to v podstate hneď a musím povedať, že začiatok je perfektný a za mňa asi najviac strašidelný. Stred ma taktiež bavil, ako sa na scéne objavil démon tak to začalo byť poriadne akčné a to je veľké plus, pretože hororové sekvencie trvali pekne dlho a masky sa vo väčšine prípadov vydarili. Ku koncu to však začínalo byť už menej strašidelné a skôr otravné, celkový koniec to však vynahradil. Tú iskriacu ruku si však mohli ako super power odpustiť. Za mňa rozhodne 4* a tento rok rozhodne medzi topom.Prípadnú trojku beriem určite. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po slabej jednotke reziser Tjahjanto vytahuje dvojku,ktora ma totalne pohltila svojou intenzitou a strasidelnou atmosferou,skvele herecke vykony,masky,gore,kamera,zvukove efekty,lakacky krasne funguju a demon nam predstavuje peklo na zemi,jasna patka ako vysita...:-) ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a plazivosť je dvojnásobná ako v prvej časti. Zatiaľ čo prostredím v prvom je starý, opustený dom vzdialený od mesta, tu sa nachádza stav polorozpadnutého izolovaného sirotinca umiestneného uprostred ničoho naplneného strašidelnými spomienkami. Tento je strašidelnejší, krutejší, napínavejší, má viac počtov tiel a je veľmi strašidelný. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Aj, aj, tak to se nepovedlo. Hooodně ukecané, skoro stejné jako první díl a za celou dobu vůbec nic nového. Dávám dvacet z milosti. Jo a nudil jsem se tak, že jsem to jel snad na pětkrát. ()

Reklama

Reklama