Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jako malého kluka mě formule moc nebavila, Schumacherova neustálá vítězství v rudém monopostu mě ale poznamenala natolik, že se Ferrari stalo jednou z mých nejoblíbenějších značek vůbec. Hned z počátku mého rostoucího zájmu v roce 2015, který později přerostl v lehký fanatismus, jsem tak měl jisto kterému z týmů budu v F1 fandit. Až takovou sílu aura Michaela Schumachera měla, a proto si i kvalitní dokument zasloužila, což mě při oznámení jeho vzniku naplňovalo očekáváním, ale i strachem. Výsledkem toho snažení je, že tomu není prakticky co vytknout. K nejdůležitějším fázím Schumiho kariéry se zde vyjádří ti nejpovolanější, jenž ho kromě zaslouženého vyzdvihování do nebes, umí i patřičně, avšak korektně zkritizovat a tím i poukázat na rozdvojenou osobnost, kterou trpí zřejmě všichni nejzarputilejší sportovci na planetě, chovajíc se jinak v tomto případě kokpitu a mimo něj. Extra musím pochválit závěrečnou i otevírací sekvenci, která v kombinaci s opravdu povedeným soundtrackem působí opravdu opojně. Hudba mě v kombinaci s emotivním finále nejdůležitějšího závodu kariéry dohnala k slzám a co více si o takového počinu přát? 9/10 ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje hvězdnou kariéru Michaela Schumachera ve formuli 1 a nejen v ní. Divák se tak dozví, jaká to byla osobnost a co vše musel obětovat, aby se na vrchol dostal. To, že je komplikovaná osobnost bude asi zřejmé. Na snímku se mi líbilo, že nebyl tendenčně natočený,  nesnažil se z něho udělat boha, ale ukázal také jeho slabiny a chyby, kterých se dopustil. Pro všechny milovníky rychlých kol, je to určitě zážitek. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Motorsport šel vždy mimo mě až na jednu výjimku. Formule 1 ve zlaté éře Ferrari se Schumacherem v čele. Když skončil, můj zájem opadl a Formule 1 začala bojovat o každého diváka. Mohl to být strhující dokument o úspěšné závodnické kariéře a tragickém životním osudu. Bohužel rodina nedala svolení. Mohlo se to podrobněji věnovat jednotlivým ročníkům, ale to by zase nepojmul celovečerní formát. Není to dokonalé, ale musel bych se stydět, kdybych dal nižší hodnocení. Díky Schumacherovi jsem totiž zažíval roky euforie, jejíž vzácnost doceňuji až s přibývající věkem. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Tento dokument mě za srdíčko bohužel nechytl, čekal jsem vic. F1 Drive to Survive od Netflixu je o nekolik levelů výše. Schumachera jsem měl rád v Bennetonu, ve Ferrari už ne. Ani tak jsem se nedozvěděl nic nového či zajímavého. Dronové záběry na zasněžené francouzské hory a staré rodinné fotky filmu nepomohli. Škoda. ()

Reklama

Reklama