Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Celá životná cesta najlepšieho jazdca F1 v doterajšej histórií. Jeho vzostupy aj pády. Súboje so životnými rivalmi. Kolegovia z brandže upustia nejedno milé slovo na margo tejto pretekárskej legendy. Prevedenie: Dokument je veľmi dobre zostrihaný, tak ako to Netflix jednoducho vie. Boli v ňom tie najpodstatnejšie okamihy z trate ale aj so súkromného života. Asi každý vie ako nakoniec Michael dopadol a teda sa dal očakávať emotívny koniec ale ja som čakal že sa dočkáme aspoň pohľadu na Michaela v tejto dobe. Asi chcel aby si ho ľudia pamätali v najlepšom možnom svetle. 82% ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Lvi vycítí, když se objeví nový lev." Netradiční dokument o jezdecké legendě. Tady se Schumachera nikdo nesnaží glorifikovat do role bezchybného boha. Zde je zfilmována jeho komplikovaná osoba i jeho slabiny. Výborně je zachyceno jeho zápolení se Sennou v roce 94. Zářivé začátky u Benettonu i počáteční strasti u Ferrari. Škoda jen toho studeného konce. 8/10 ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Schumacher mi byl vždycky sympatický a tato óda na „Šumiho“ to jen potvrdila. Život velmi cílevědomého člověka, který věděl, co chce a šel si za tím. Velmi sympatická mi je i jeho manželka, která na konci řekla moc hezkou myšlenku „Michael nás vždy ochraňoval. A teď ochraňujeme my Michaela.“ Takže rozhodně nečekejte, že vám někdo ukáže záběry, jak leží bezvládně na lůžku. Jaký paradox, že se mu život obrátí na ruby při obyčejném lyžování. Jinak je dokument proložen velkou spoustou fotografií a videí jak z profesního, tak z osobního života. Jelikož jsem ale viděla nedávno dokument Senna, tak dávám jen 4*. Zkrátka mě tak nechytil za srdíčko. ()

Reklama

Reklama