Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Respekt a uznání! Tomudle týpkovi sem dycky fandil, i když sem nikdy v životě neviděl celej závod F1. Je to hodně dobře poskládanej dokument, ve kterým jsou starý záběry, rozhovory... Asi nejvíc mě bavily ty momenty bezprostředně po vyhraných MS, moc pěkný. Nevěděl sem, že se potkali na dráze se Sennou. Každopádně to, co teď jeho rodina prožívá je strašný... ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Lvi vycítí, když se objeví nový lev." Netradiční dokument o jezdecké legendě. Tady se Schumachera nikdo nesnaží glorifikovat do role bezchybného boha. Zde je zfilmována jeho komplikovaná osoba i jeho slabiny. Výborně je zachyceno jeho zápolení se Sennou v roce 94. Zářivé začátky u Benettonu i počáteční strasti u Ferrari. Škoda jen toho studeného konce. 8/10 ()

Reklama

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Nudné, vleče se to dvě hodiny jak klikatice na starym Nurburgringu a z hlediska nových informací o ničem. Se šmrncem Drive to Survive, dokumentu Senna nebo filmu Rush (ačkoli všechny měly svoje chyby) se to vůbec nedá porovnávat, o arcidílech Formula: Febbre Della Velocita (1978) či Zlatý věk Formule 1 (2013) ani nemluvě. Koukatelný je od prvních krůčků Šumáka cca po první dílčí úspěchy ve F1, zbytek je mišmaš, zlomená noha v r. 2000 po nehodě je prakticky nevysvětlena a anabázi u Mercedesu, soubojům s Alonsem v Rencku apod. se nevěnuje skoro vůbec. Zato zde máme zbytečných 15 minut s Corinnou (kterou jinak nesmírně obdivuju) na témata typu, jak se MSC choval, když odcházel z domu, apod. Nerozebírá ani polozapomenuté prasárny typu zablokovaná kvalda v Monacu, nebo že podle mně úmyslně špatným startem v Suzuce 2000 prohrál Irvinovi titul, aby on o rok později mohl být pro Ferka oním spasitelem... Coby materiál o MSC doporučuji spíše knížku od J. Allena, která je podle mně mnohem vydařenější a samozřejmě i celistvější (vyjma hromady chytrých plků právě od Irvineho). _____ P.S. paradoxně je to asi jediný dokument, který pamatuju o živém/neživém člověku. Já osobně realisticky pokládám MSC za mrtvého a beru to tak, že jeho duše už si zase volně závodí se Sennou. Samozřejmě je to jen názor, zaručené informace má jen pár lidí na zemi. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek McLarenu jsem logicky byl vždycky na druhé straně barikády než Michael a rozhodně jsem nebyl jeho fanoušek. Přes to všechno nelze být slepý a neuvědomovat si, že to byl jeden z nejlepších pilotů, co kdy F1 jezdil...a klobouk dolů před tím, co dokázal a jak se mu podařilo Ferrari vyhrabat z bahna a dostat jej zase na první místa. Michael si zaslouží respekt a určitě i tento skvělý dokument. Jen škoda, že se neodhalilo víc to, jak na tom aktuálně vlastně je.... Pevně věřím, že se ještě někdy ukáže. S jeho odchodem jsem vlastně přestal i F1 sledovat...moc automatiky, slabé McLareny a necharismatičtí jezdci... Hamilton může mít kolik titulů chce, v očích fanoušků ale nikdy nebude roven jezdcům jako Schumacher, Senna, Prost, Hakinnen... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší športový dokument za posledné roky a to asi aj preto, že som všetky tu zobrazené športové chvíle sám osobne ako fanúšik prežíval. Po Schumacherovi je formula už o ničom. No vtedy to bola ozajstná zábava, napätie, súboje a prispela k tomu práve aj jeho arogancia, dravosť, kontroverznosť. Možno tu nebolo zobrazené všetko, vyhli sa nejakej analýze, ako ho diskvalifikovali a zobrali všetky body po úmyselnom zostrelení súpera o titul. Asi z úcty. Ale inak nemôžem povedať, že by som sa čo i len sekundu nudil, naopak, vrátilo mi to tie pocity vzrušenia zo skutočných pretekov. No a to ako dopadol a čo s ním robí rodina, to je ich vec a nenáleží nám to súdiť. A vzhľadom k súkromiu je asi aj správne, že jeho reálny stav nechceli ani tentokrát zverejniť. ()

Reklama

Reklama