Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Respekt a uznání! Tomudle týpkovi sem dycky fandil, i když sem nikdy v životě neviděl celej závod F1. Je to hodně dobře poskládanej dokument, ve kterým jsou starý záběry, rozhovory... Asi nejvíc mě bavily ty momenty bezprostředně po vyhraných MS, moc pěkný. Nevěděl sem, že se potkali na dráze se Sennou. Každopádně to, co teď jeho rodina prožívá je strašný... ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 to bolo zaujímavé a aj napínavé. Potom to už tvorcovia odfrkli, nech tam je všetko, ale už nešli do hĺbky. Možno pre fanúšikov Formuly 1 a najmä Schumachera má tento dokument väčší zmysel, ale inak sa nejedná o nič výnimočné. Mňa ako nefanúšika ale dokázal tento film udržať a baviť. 7,1/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší športový dokument za posledné roky a to asi aj preto, že som všetky tu zobrazené športové chvíle sám osobne ako fanúšik prežíval. Po Schumacherovi je formula už o ničom. No vtedy to bola ozajstná zábava, napätie, súboje a prispela k tomu práve aj jeho arogancia, dravosť, kontroverznosť. Možno tu nebolo zobrazené všetko, vyhli sa nejakej analýze, ako ho diskvalifikovali a zobrali všetky body po úmyselnom zostrelení súpera o titul. Asi z úcty. Ale inak nemôžem povedať, že by som sa čo i len sekundu nudil, naopak, vrátilo mi to tie pocity vzrušenia zo skutočných pretekov. No a to ako dopadol a čo s ním robí rodina, to je ich vec a nenáleží nám to súdiť. A vzhľadom k súkromiu je asi aj správne, že jeho reálny stav nechceli ani tentokrát zverejniť. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

Reklama

Reklama