Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„No, ste host, že, ten má dycky pravdu…“ - „Děkuju vám.“ - „…i když je to blbost.“ Zřejmě z toho důvodu, že jsem televizní program během posledního dne roku vždycky více či méně ignoroval, setkání s „horským dramatem“ Bohouš v mém případě proběhlo až teď a úplně mimo Silvestra. A možná i díky tomu (film se mi nestačil nijak znechutit reprízami?) jsem si ho užil maximálně. Od samého začátku vládnou brilantně napsané dialogy, už ten úvodní střet Aloise (S)Randy, jenž vůbec netuší, kvůli čemu se dočkal takového odcizení, a paní Metelkové (která do chatrče hrůzy nepřišla pro peníze, ale ideály!) opravdu stojí za to. A najednou převezme otěže pes Bohouš, začne převažovat mlaskání nad tlacháním, a přitom je to stejně pořád zábava, ne-li ještě větší. Navíc, s vtipnou pointou, vlastně dokonce 2. Za mě 5*, opravdu podařený kraťas. „Máma na mě zanevřela dřív, než sem se narodil.“ - „Pročpak?“ - „Ale, ňák...ňák sem ji v 6 měsících tak kopnul, až upadla. Vod tý doby sem…tak ňák trochu…sexuálně zakřiknutej.“ - „Houby, línej ste!“ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak to máme hvězdičku za Sováka, hvězdičku za Menšíka, hvězdičku za krávu (ne, nemyslím Zdenu Hadrbolcovou, nýbrž onen přerostlý exemplář canis lupus familiaris), půl hvězdičky přihodím za těch pár hlášek a chytrý závěr. Postarší, lehce okoralá jednohubka, jakých by Bohoušek zblajznul asi milión, ale mně to stačí na zďobnutí tak jednou za 15 let. 72% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Bohouš: lék proti nechutenství. Užívejte dle potřeby... Přestože se knedlíkům, dršťkové, tlačence i některým dalším hrůzám české gastronomie vyhýbám obloukem, legendární skeč o bezedném bernardýnovi ve mně probouzí apetit přímo zvrácený. Také proto si jej v zájmu zachování svého luzného zjevu dopřávám jen na Silvestra. :) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že na to, jak tady všichni píší, že to znají ze silvestrovských programů, tak já to doteď nikdy neviděla. Je sice fakt, že posledních 8 let se na televizi na Silvestra nedívám, ale ani předtím jsem na tento skvost nikdy nenarazila. Sovák a Menšík byli páni herci a tady spolu s Bohoušem vytváří humorné trio. Ačkoliv jde o naprostou blbost, tak to neskutečně pobaví. "Tohle není Bohoušek, to je kredenc." K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=ORcl687smnI ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bohouši, štěkni, jakože už nemůžeš." Já taky nejsem líný se najíst, ale do jídelního souboje s bernardýnem bych se nepouštěl, protože bych ho nerad zesměšnil. Nicméně pan Humhej se odvážně pustil do dršťkové, roštěnky, jater, španělského ptáčka, svíčkové, tlačenky a mně z toho nebylo úplně dobře. A i když je tohle nezpochybnitelná klasika televizní zábavy, tak pro mne to vždycky bylo spíše legendární než skutečně zábavné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (17)

  • Při scéně, ve které Bohouš na zemi olizuje hlavu Jiřího Sováka, vpletli filmaři do hercových vlasů kousky párků. (BLStryker)
  • Původní název filmu byl „Ludvík“, ale protože v té době byl Ludvík i prezident ČSSR, došlo ke změně názvu. (sator)
  • Sovák a Menšík nebyli zpočátku příliš spokojeni se scénářem. „Ježíši, to bude blbost,“ říkali si prý u jeho čtení. Nakonec sedli k lahvi vína a přepsali ho. Základ zachovali, ale své repliky vyškrtali a napsali k nim velkými písmeny „improvizace“. Režiséra Petra Schulhoffa pak postavili před hotovou věc. (HawkeyP)

Reklama

Reklama