Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Parádní epizoda věnovaná Peggy Carter v roli Captaina Americy. Pro čtenáře takových komiksů, jako jsou například Exiles, ta myšlenka není nová, ale je skvělé být u toho, když se i nadále rozvíjí. Nový animák od Marvelu byl risk, protože animovaný Marvel dobrou reputaci nemá, ale situace se příznivě mění. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze samostatné podstaty tohoto seriálu mi dává smysl k jednotlivým epizodám přistupovat jednotlivě. Už jen proto, že ostatní mají mnohem větší potenciál, než tento nezdařený první výstřel. Jak už řekli mnozí, děj jen zbytečně kopíruje originální snímek a zároveň ho nestíhá na mrzkém prostoru půl hodiny řádně odvyprávět. Toto jsou ovšem jen následky skutečného problému, celá koncepce seriálu je založena ne na samostatném ději ale na parazitování již natočených hraných filmů s proměnlivou kvalitou. A pokud se přepíše jeden z nejhorších, jen s ženskou postavou, jaký to může mít úspěch? ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Animace mi až na pár detailů sedí, ale příběh jako takový je poměrně slabý. Peggy je jako Captain fajn, ale tohle od What If opravdu neočekávám. Až na pár drobných odchylek se jedná pouze o genderově obráceného "Prvního Avengera", což na zajímavou epizodu prostě nestačí. Málo kreativity = průměrný start jinak velmi perspektivního seriálu. Aspoň Hive (předpokládám, že to byl on) na konci potěšil. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco nebola tá animácia až tak otravná ako som čakal, príbeh k tomu odsýpal jedna radosť, takže sa nestíhate nudiť. Captain Carter-ka je skvelá, a musím pochváliť choreografiu jej súbojov, keďže od Winter Soldiera som nič lepšie od Marvelu nevidel. Potešilo množstvo What if..? odbočiek, a neviem sa dočkať ostatných dielov. Ale ak by aj tento diel mal veľa pozitívnych ohlasoch, neviem si filmovú verziu nikdy predstaviť. Prečo? Tak veľkú, svalnatú ženu, ktorá by bola aj dobrá a charizmatická herečka nepoznám :) PS: Moja zenuška ma práve opravila a prekvapila zároveň, navrhla Brianu z GOT, hmmm... Čo vy na to? 🧐 ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

What If i have plné zuby tohto nového MCU smerovania...alebo mám povedať M-She-U ? Nedá za tomu uprieť kreativita a kopec talentovaných mozgov, ktoré sa tým istotne stoja.. ALE bohužiaľ sa tu deje presne to, čo sa dialo v SW filmoch. Sympatické, staré-dobré-obľúbené postavy sú nahradzované (respektíve poženštené, poafričtené :D) novými postavami, ktoré ma až tak nezaujímajú (a to sa týka všetkých Marvel seriálov). Taká Peggy, ktorú som si obľúbil ako krásnu, nezávislú ženu a lásku Steve Rogersa, tu zmenili na Captain America dva (dokonca aj telo ma ako chlap) len hlava patrí Peggy :D....nie nie, toto už nie je to MCU. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Snaha Red Skulla vyvolat stvoření z jiného světa za účelem vyhrát druhou světovou válku pochází z miniepizod Meet Captain America (Micro-Episode)The Red Skull Strikes!If This Be Doomsday! (z nichž byla později vytvořena epizoda Meet Captain America, 2010) seriálu Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (od r. 2010). (Kubaaa97)
  • Red Skull se v tomto díle snaží přivést s pomocí Tesseractu na Zemi bytost z jiného světa. V komiksech se tato bytost jmenuje Hive. Je experimentem, který měl představovat fyzické ztělesnění Hydry. Variace na toto monstrum se objevila ve třetí sérii seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). V tomto seriál byl Hive (původně se jmenoval Alveus) parazitický Inhuman, jehož následovníci založili tajnou společnost, ze které se později vyvinula HYDRA. (Frca)
  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama